http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2023, nr. 966 - 04.12.2023

?????????????????????????????????????????????????????????

Numirea în funcţia de directoreasă a Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi a Monicăi Dănăilă s-a făcut pe genunchii preşedintelui lor, George-Cătălin Stângă. Ea o înlocuieşte, începând cu 3 ianuarie 2023, pe Liliana Moise, tot o atârnată politic în această funcţie.
În târg se vorbeşte despre o foarte pro-fundă intimitate între deputatul Stângă şi familia Dănăilă, liantul şi lubrifiantul fiind chiar Monica desepista. Desigur, cu votul soţului Sorin, fost candidat de deputat penele, în 2014, pentru Colegiul 9. Şi ca totul să fie depus în familie, Sorin Dănăilă a fost numit politic, pe 1 iulie 2022, în meseria de comisar-şef al Comisariatului Judeţean Galaţi al Gărzii Naţionale de Mediu. De fapt, familia Dănăilă e una de bugetofagi politici, el avand la activ funcţii la Administraţia Pieţelor Agroalimentare şi la Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare.
În afară de faptul că GC Stângă îi cântră uneori lui SD „înfloreşte mazărea/ mă-nşeală nevastă-ta/ ta ta tam !”, Dănăilă s-a afirmat ca soţ de Monica printr-o cafteală cu colegul şi fostul lui şef, Daniel Tudorache. Că au dat-o parte în parte şi bine şi în sediul instituţiei, o denotă faptul că i-a luat salvarea pe amândoi….de la zgârieturi muiereşti devenind donatori de sânge. Preşedintele Gărzii Naţionale de Mediu, gălăţeanul Aurelian Păduraru, a promis atunci o anchetă a corpului de control al instituţiei. Dar rezultatul acestuia nu a fost facut public nici acum.
În schimb, obligaţiile de mediu asumate de România în faţa Uniunii Europene zac în plan secund. Şi este vorba despre obligaţiile de mediu privind halda de zgură, din cauza căreia România este în procedură de infrigiment (totalitatea actelor şi formelor îndeplinite în cadrul unei activităţi), precum şi de rezolvare a balastierelor de pe cursurile de apă. Dar nu au ei timp de fişa postului, ci de politica partidelor lor, de amantlâcuri, cafturi şi alte jocuri de gleznă prin care încearcă să îşi justifice lefurile nesimţite.
Trăiască Monica lor !

Gelu Ciorici 12 - ianuarie - 2023

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

OAMENI ȘI „CLIȘE

În arsenalul vorbirii stereotipe se înscriu şi clişeele conversaţiei politicoase, ...

CAMPIOANA NOASTRĂ.

O tânără gălățeancă minunată a reușit să demonstreze lumii întregi ...

Un model de Poet - g

Vasile Alecsandri, discurs în Senatul României 1879 DISCURS ŢINUT ÎN ŞEDINŢA ...