logoImpact EST nr. 899 - 22.01.2022

*Banii au intrat deja pe carduri! Zeci de milioane de euro pentru români. Ce condiţii trebuie îndeplinite

* Veşti uriaşe pentru mii de români. Cei mai norocoşi dintre aceştia au primit deja întreaga sumă. S-a aflat ce trebuie să facă pentru a intra în posesia banilor

Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA) început vineri, 16 octombrie, plata avansului pentru schemele de plăţi directe aferente anului 2020 şi al măsurilor de dezvoltare rurală legate de suprafaţă şi de animale. Astfel, fermierii vor primi în acest an 98,7381 de euro/hectar prin schema unică de plată pe suprafaţă, suma totală alocată fiind de 974,93 milioane de euro. Pentru plata redistributivă se va plăti 5 euro pentru cei care deţin între 1 şi 5 hectare, inclusiv, şi 48,1053 euro/hectar pentru fermierii cu 5 şi până la 30 de hectare, inclusiv, iar suma alocată se ridică la 104,16 milioane de euro. Plata pentru înverzire a fost stabilită la 57,8245 euro/ha, cu fonduri totale de 570,95 milioane euro, iar pentru ferma dedicată tinerilor fermieri – 36,6119 euro/ha – respectiv fonduri de 20,54 milioane de euro. De asemenea, plafonul aferent plăţii directe pentru schema de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine este de 71,3 milioane de euro pentru 2020, iar cuantumul pe cap de animal a fost stabilit la 17,9 euro.
Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunţat că plăţile în avans vor începe vineri la ora 0:00. În data de 16 octombrie, practic, la ora anunţată, Ministerul Agriculturii dă startul plăţilor în avans atât pentru schemele de plăţi directe, cât şi pentru măsurile de dezvoltare rurală. „Avem alocată suma de 1,94 miliarde de euro, asigurată din bugetul ministerului. Sunt 826,964 de beneficiari pentru o suprafaţă de 9,81 milioane de hectare”, a declarat în şedinţa de guvern ministrul Oros.
Întrebat de premier cât vor dura aceste plăţi, ministrul a răspuns: „Noi, până în 5 decembrie, plătim toate avansurile, după care plătim diferenţa, avansul fiind de 70% la plăţile directe şi de 85% la fondul FADR. Nivelul plăţilor în avans va fi de până la 70% în cazul plăţilor directe, iar plăţile se fac în lei, utilizând cel mai recent curs de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană, anterior datei de 1 octombrie 2020 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. În cazul sprijinului acordat în cadrul dezvoltării rurale nivelul avansului va fi de până la 85%, la cursul de schimb stabilit la Banca Centrală Europeană la data de 31 decembrie 2019, respectiv 4,7830 lei/euro”.

DIP-DIP 6 - noiembrie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...