http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2024, nr. 978 - 19.04.2024

Proiectele de finanţare se depun la Direcţiile Agricole, apoi se trimit la APIA

Proiectele pe viticultură pentru accesarea fondurilor europene se depun în prima fază la Direcţiile Agricole Judeţene, potrivit unui anunţ oficial. Uniunea Europeană acordă sprijin sectorului vitivinicol prin implementarea unor măsuri menite să susţină viticultorii ce vor să-şi modernizeze plantaţiile de viţă de vie. Astfel, producătorii din sectorul vitivinicol vor beneficia în perioada 2019-2023 de mai multe măsuri de susţinere financiară din partea Uniunii Europene:
• restructurarea şi reconversia plantaţiilor viticole;
• promovarea vinurilor;
• asigurarea recoltei;
• distilarea subproduselor
Programele de restructurare/reconversie vizează exclusiv înfiinţarea şi modernizarea plantaţiilor de viţă-de-vie, destinate producerii strugurilor pentru vinuri cu indicaţie geografică, din regiunile viticole prevăzute în legislaţia naţională, în vigoare.
Producătorii de vin interesaţi trebuie să depună la Direcţiile pentru Agricultură Judeţene planurile de restructurare/conversie. Viticultorii sunt îndemnaţi de către directorul DAJ Vaslui, Gigi Crudu să vină cu aceste proiecte, dacă vor să beneficieze de fondurile europene: „Pentru a beneficia de fondurile necesare realizării unor asemenea investiţii, persoanele interesate trebuie să depună la Direcţia pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) Vaslui planuri individuale de restructurare/reconversie, în sesiune deschisă. Planurile se depun în vederea analizării şi aprobării acestora, de o comisie formată din două persoane din cadrul instituţiei şi un reprezentant al Oficiului Naţional al Viei şi produselor Vitivinicole. După aprobare, aceste planuri sunt transmise la APIA, în vederea finanţării.
Măsurile eligibile sunt următoarele: defrişarea, proiectarea, pregătirea terenului, plantarea, instalarea tutorilor, instalarea sistemului de susţinere pentru conducere şi palisaj, pentru care se acordă un sprijin financiar de 17.995 euro/ha, pentru planurile care includ defrişarea şi 16.845 euro/ha în cazul în care defrişarea este efectuată anterior depunerii planului individual.”

DIP - DIP 19 - martie - 2021

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Europarlamentarii ro

Pe 10 aprilie s-a votat in PE legea legată de ...

CJG - Fotea dă vapo

Da, mă, dacă nu poți „inagaura” hobanate și miniautostrăzi gen ...

Artă cu sânge proa

Un album fotografic care documenteaza vernisajul unei expozitii de arta ...

STOP MIZERIEI MORALE

Așa nu se poate merge mai departe. Ar fi împotriva ...

JOC ȘI CULOARE, SĂ

„Să iei hotărâri e ceva ce seamănă cu sportul: ai ...