logoImpact EST nr. 900 - 28.01.2022

Deşi cititorii publicaţiei noastre nu sunt obişnuiţi cu astfel de materiale de specialitate, şi având în vedere că păpica noastră provine exclusiv din această ramură de activitate, ne-am gândit că n-ar strica, ca, din când în când, să facem cunoscut felul în care şi aceasta parte importantă a economiei naţionale – Agricultura -, se modernizează încercând să ajungă din urmă ţările avansate din acest punct de vedere.
Prin urmare, redactorii noştri participă periodic la anumite simpozioane pe acest resort, şi în acest fel au posibilitatea să vă facă cunoscute şi dumneavoastră noile tehnologii genetice, inovative şi de protecţie a plantelor folosite de firme renumite în acest domeniu.

Silistraru, ferma Danagri – 2019

La începutul lunii iunie 2019, în platforma tehnologică amenajată la ferma Danagri din localitatea brăileană Silistraru, administrată de inginerul Bogdan Furfurică, a avut loc o nouă ediţie a unui eveniment ce începe tot mai mult să devină tradiţional. Este vorba de Agro Fest 2019, organizat de Chemark Rom, în parteneriat cu alte şapte companii: Syngenta, Corteva, Belchim, Tradecorp, Axereal, Adama şi Bio Energy, care au prezentat soiuri şi hibrizi performanţi de cereale păioase, porumb şi floarea-soarelui, programe speciale şi tehnologii inovative de protecţia culturilor şi de nutriţia plantelor.

Chemark Rom: program performant de nutriţia plantelor!
„De fapt, scopul declarat al acestor întâlniri este ca în fiecare an să demonstrăm eficacitatea superioară a tehnologiilor Chemark Rom aplicate pe diferite culturi de câmp: cereale păioase, porumb şi floarea soarelui.
Ne-am bucurat de participarea partenerilor noştri care au adus ce este mai nou în portofoliul lor comercial.
Noi am venit cu o tehnologie de nutriţie foliară a plantelor şi nutriţie strater, şi îngrăşământ microgranulat pentru cultura de grâu”, a declarat directorul tehnic al Chemark Rom, Imre Balasz.

Belchim: Pachetul Onix pentru tehnologia de erbicidare.
După ce ne-a explicat cum pot deveni mai eficiente aceste substanţe, directorul tehnic Belchim, Călin Baciu, a venit cu următorul exemplu: „Pachetul Onix este formulat pentru şapte hectare şi se poate aplica atât în preemergenţa târzie de la 2 la 8 frunze. Sinergismul se manifestă imediat.”
Adama – produse noi în formulări inovatoare. Exemplificări cu fungicide şi erbicide, titulaturi, efecte etc.

Corteva şi Axereal: Genetică de excepţie în platforma tehnologică.
Sămânţa de grâu produsă de compania Axereal România, a cuprins soiurile:
Cellule (o varietate timpurie cu un potenţial de producţie foarte ridicat, o masă hectolitrică mare, rezistentă la boli), Euclide (soi semitardiv, stabil, cu normă de semănat scăzută, având randament foarte mare, rezistent la boli şi îngheţ), şi Basilio (un soi nou, timpuriu, aristat, cu conţinut ridicat de proteină, bine adaptat la diferite tipuri de sol şi rezistent la complexul de boli foliare).

Syngenta: hibrizi performanţi şi programe fitosanitare eficace.
Este una dintre cele mai importante companii din ţara noastră. Aici a fost prezentă cu hibrizi de floarea-soarelui dezvoltaţi pentru tehnologia Clearfield.
Plus: Sy Neostar CLP (produs cu o adaptabilitate bună, ceea ce îl recomandă pentru cultivarea în toate zonele ţării, şi alte soiuri şi hibrizi, cu potenţial ridicat de producţie.
Concursul „Cine ştie câştigă”, tombola cu premii, masa şi „dansul” au avut loc la final.

Ioan Dan PINTILIE 21 - iunie - 2019

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Gelu Ţăranu, adic

Gelu Radu a pus un picior ca un stabilopod în ...

Deficit de 18 judec

O fi ea extrem de grea, sau aproape imposibilă admiterea ...

Jupân Pucheanu taxe

De când e primar,don Pucheanu a dublat taxa de habitat ...