http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXII – 2022, nr. 918 - 11.08.2022

Ministrul Adrian Oros a participat în data de 7 iulie 2020 la întâlnirea cu membrii Comitetului Consultativ Tematic în vederea analizei documentelor tematice programatice – PAC 2020 premergătoare elaborării Planului Naţional Strategic (PNS) 2021 – 2027. Alături de ministru s-au aflat secretarii de stat Emil Dumitru şi gălăţeanul George Scarlat, directori şi experţi ai direcţiilor de specialitate din cadrul MADR şi AFIR, precum şi reprezentanţi ai Ministerelor implicate.
Aceste consultări preliminare au vizat evaluarea obiectivelor specifice, fiind evidenţiate principalele îmbunătăţiri ale analizei SWOT realizate în urma observaţiilor primite din partea partenerilor sociali, precum şi din partea Comisiei Europene. Menţionăm că, în prezent, propunerea de Regulament se află încă în proces de negociere în cadrul grupurilor de lucru la nivelul Consiliului Uniunii Europene, astfel că se prognozează amânarea perioadei de implementare a P.N.S., prevăzută iniţial pentru anul 2021, cu cel puţin un an.
În cadrul întâlnirii, ministrul a afirmat că anul acesta este decisiv pentru elaborarea PNS, care trebuie să beneficieze de zero finanţare consistentă şi să cuprindă priorităţile agriculturii româneşti pentru următorii şapte ani. Consolidarea mediului cooperatist şi asocierea producătorilor mici pentru a deveni competitivi, susţinerea capacităţilor de depozitare şi procesare, susţinerea zonelor cu constrângeri naturale, consolidarea formelor de familie, promovarea dezvoltării şi a gestionării eficiente a resurselor naturale, sprijinirea reală a produselor agroalimentare, abordarea problematicilor de mediu, în special în contextul în care 40% din alocarea PAC aferentă celor doi piloni cu un minimum de 30% din PILONUL DOI va fi destinată intervenţiilor de mediu şi climă. Pe parcursul consultărilor, toate domeniile vor fi analizate în cadrul subgrupurilor de lucru, fiecare actor implicat putând exprima puncte de vedere astfel în cât PNS să aibă o abordare imparţială, care să ţină cont de realităţile socio-economice ale spaţiului rural, dar şi de constrângerile exprimate în cadrul regulamentelor europene. Având în vedere nevoile diverse şi complexe ale agriculturii româneşti şi ale statului românesc se va încerca o abordare a acestora într-o manieră cât mai cuprinzătoare şi coerentă.
Ministrul a declarat că analiza SWOT este o radiografie pe baza datelor statistice prelucrate şi i-a îndemnat pe participanţi să transmită propuneri şi sugestii pe fiecare obiectiv specific.

Vom face cunoscute cele mai importante crame româneşti la Târgul de Vinuri Auchan, ediţia a XII-a

În perioada 16-29 septembrie 2020 hipermarketurile Auchan găzduiesc cea de a XII-a ediţie a Târgului de Vinuri. Anul acesta, evenimentul reuneşte peste 300 de sortimente la raft, atent selecţionate de Auchan, dintre care 70 de vinuri introduse în premieră în retail. Cramele româneşti prezintă peste 200 de vinuri din România, cărora li se alătură o colecţie de articole franţuzeşti, provenite din cele mai importante zone viticole din Franţa.
Toate acestea, precum şi produsele complementare servirii vinului sunt disponibile şi pentru comanda online pe www.auchan.ro . Printre noutăţile ediţiei din acest an se numără introducerea la raft a 70 de etichete disponibile până acum doar în segmentul Horeca. Această selecţie cuprinde vinuri provenite de la 13 crame din România şi Republica Moldova, Chateau Vartely, Domeniile Avereşti, Cotnari, Crama Mirceşti, Sarica Niculiţel, Viile Budureasca, Cricova, Jidvei, Domeniile Panciu, Gitana Winery şi Vincon. De asemenea, târgul organizat de Auchan va cuprinde şi 30 de sortimente franţuzeşti de la crame originale din Alsacia, Champagne, Bordeux, Loire, Gurgogue, Rhone, Gascogne şi Provence.
Astfel clienţii vor putea regăsi la raft o gamă variată de vinuri albe, roşii sau rose, din diverse soiuri autohtone cât şi internaţionale. Pe lângă oferta de băuturi, Târgul de Vinuri Auchan aduce în atenţia pasionaţilor şi o gamă largă de produse asociate consumului de vin, printre care pahare speciale pentru fiecare tip de vin, carafe, decantoare, tirbuşoane, platouri şi frapiere.

DIP - DIP 25 - septembrie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Controale operative

La momentul de față, Casa de Asigurări de Sănătate Galați ...

România a ratat pri

Comisia Europeană a anunţat în exclusivitate pentru G4Media că prima ...

O plictisitoare oră

Este marţi, 26 iulie, anul de greaţă 2022. Ceasurile arată ...

Rafila, un agramat c

Era luni, 25 iulie, 2022. Pe toate canalelele TV s-a ...