http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2024, nr. 977 - 29.03.2024

Prepararea unui fertilizant cu sare amară cu care să fertilizezi roşiile din grădină este soluţia pentru a oferi plantelor aportul suplimentar de sulfat de magneziu. Roşiile fertilizate cu îngrăşământul pe bază de sare amară vor avea un gust mai aromat şi, în funcţie de soi, mai dulci.

Îngrăşământ cu sare amară pentru roşii – Beneficii

Beneficiile unui îngrăşământ cu sare amară pentru cultura de roşii este aportul de sulfat de magneziu care ajută plantele. Sarea amară sau sarea Epson este recunoscută ca un remediu natural pentru mai multe boli – dar poate fi utilizată cu succes şi la plantele din grădină. Puţini ştiu că sarea amară nu este o sare, ci un compus mineral pur de magneziu şi sulfat. Sarea Epson sau sulfatul de magneziu este o substanţă de culoare albă care reţine apa, are un gust amar şi este cristalină. Se mai numeşte şi sare Epson după locul de provenienţă. Ea se obţine dintr-un izvor de apă minerală localizat în Epson, Marea Britanie, şi se obţine printr-un proces simplu de evaporare a apei minerale. În grădină această sare oferă plantelor nutrienţi precum magneziu şi sulfat pentru a-şi menţine frunzele verzi, şi a evita îngălbenirea acestora.

Sarea amară ca fertilizant pentru răsadurile de roşii

Sarea amară este un îngrăşământ pentru răsadurile de roşii, fiind utilă în momentul în care se plantează răsadurile în grădină sau în solar. Se aplică 130 de grame de sare amară, prin presărare, pe o suprafaţă de 3 metri pătraţi. Se creşte cantitatea de sare în raport cu suprafaţa. Sarea amară se presară pe sol cât mai uniform şi se poate lăsa să intre în pământ la udare sau se poate încorpora.
Dacă laşi sarea amară presărată, se udă solul pentru ca sulfatul de magneziu să ajungă la rădăcinile răsadurilor care se vor prinde mai uşor. Ca fertilizant la răsadurile de roşii, sarea amară ajută plantele să absoarbă mai repede nutrienţi precum azotul, fosforul şi sulful.

Cum se aplică la cultura de roşii

Îngrăşământ de sare amară la roşii – o soluţie atunci când observi că frunzele plantelor îngălbenesc, ca urmare a carenţei de magneziu. Fie că aplici sarea când vezi primele semne, ori preventiv, pentru a susţine nutriţia plantelor de tomate, se pune o lingură de sare amară la rădăcina fiecărei plante. Fertilizarea se face o dată la fiecare două săptămâni şi se observă dezvoltarea plantei pentru a evita excesul de îngrăşământ.

Cum se prepară îngrăşământul cu sare amară pentru roşii

Preparea îngrăşământului natural cu sare amară pentru roşii se face dizolvând o lingură de sare amară într-un litru de apă. Fertilizarea pe bază de sare amară se aplică foliar şi se stropesc plantele cu ajutorul unui pulverizator. Se insistă pe frunzele tomatelor. Fertilizarea roşiilor cu soluţie de sare amară se aplică o dată la două săptămâni. Îngrăşământul se pulverizează în zilele în care nu este caniculă şi nu plouă. Sarea amară este un ajutor şi la alte plante sau legume din grădină. Se poate aplica şi la plantele din ghiveci, unde, o dată pe săptămână se presară sare amară în ghiveci. Foloseşte sarea amară cu încredere pe gazon şi în grădină pentru a ţine la distanţă într-un mod natural dăunătorii plantelor.

Iarba tăiată – îngrăşământ pentru pomi

Aplicare şi beneficii.
Cum poţi folosi iarba tăiată pentru a fertiliza pomii din livadă, dar şi pentru a proteja de arşiţă şi de secetă. După tăierea ierbii, aceasta nu se aruncă, ci se foloseşte în beneficiul pomilor şi a pomiculturilor.
Aşadar, iarba tăiată este un bun mulci pentru pomii fructiferi. Mulciul din iarbă tăiată are mai multe beneficii. Nu doar că la baza arborelui nu vor mai creşte buruieni, dar stratul de iarbă cosită va preveni pierderea apei şi va menţine solul umed pentru mai mult timp. Iarba tăiată poate fi şi un îngrăşământ natural pentru pomii fructiferi, având un conţinut mare de azot – nutrient benefic creşterii plantelor. Iarba tăiată se pune primăvara sau toamna la baza pomilor ca să acţioneze şi ca îngrăşământ prin descompunere. Se poate pune doar iarbă sau aceasta se poate amesteca cu pământ.
Vara, efectul de fertilizare este dificil de atins din cauză că temperaturile ridicate împiedică descompunerea şi usucă iarba.
Deasemenea, iarba tăiată se poate transforma într-un fertilizant lichid. Aveţi nevoie de o găleată de 10 litri care se umple 2/3 cu iarbă proaspăt tăiată şi restul se completează cu apă, preferabil apă de ploaie sau de la fântână. Găleata se acoperă şi se pune la un loc ferit de lumină şi căldură excesivă.
Produsul se amestecă în fiecare zi, iar după o săptămână sau două, îngrăşământul este gata.

Cum se aplică îngrăşământul cu iarbă tăiată

Îngrăşământul din iarbă tăiată sau cosită se aplică fie direct la rădăcina pomilor prin diluare cu apă, fie prin aplicare foliară la pomii tineri şi la plantele din grădină.
După obţinerea fertilizantului natural, acesta trebuie folosit nu mai mult de 3-4 zile, după care produsul fermentează şi miroase urât.

DIP - DIP 28 - mai - 2021

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

ARGOUL

Definit ca „limbaj convenţional folosit mai ales de vagabonzi, răufăcători, ...

RESPECT...

Respect toate ființele lăsate de Dumnezeu pe Pământ! Se înțelege că ...

O luptă pierdută:

De când te știi tu pe lume,  cetățean model,  sistemul ...

ADIO, OCCIDENT, BUN

Nu-ți imaginezi ce se întâmplă în China, în Asia. Centrul ...