logoImpact EST nr. 880 - 29.07.2021

Prin târg circulă o sumedenie de parascovenii despre doi oameni „de vază” ai ţinutului, emanaţi ai regimurilor profund corupte şi de aiurea, instalate pe teritoriul naţional pentru implementarea capitalismului de cumetrie şi original dâmboviţean. Indivizii ăştia doi care fac deliciul bârfelor din târg, ce sunt parodiaţi ca fiind un fel de Heckel şi Jeckel, de Stan şi Bran ori Tandea şi Mandea ai Galaţiului, au ajuns de râsul curcilor. Dar până a derula firul poveştilor ce se tot spun pe la colţuri, prin birouri sau cafenele, vă dezvăluim identitatea celor doi, în persoana unuia Banaga şi a altuia Bujor. Oamenii ăştia, până mai ieri cică îşi revendicau cu emfază statutul de cei mai mari investitori în agricultură, cu mii şi mii de hectare de pământ în exploatare, majoritatea fiind pe Valea Gerului, în ţinutul nostru al Covurluiului. Acum nu o să mai despicăm firul în patru şi nici nu o să ne întoarcem în Vestul Sălbatic al anilor aceştia pe care i-am parcurs împreună în a făuri clasa de mijloc de proastă calitate a hoţilor, învârtiţilor, jmekerilor, beizadelelor, mârlanilor care au „ştiut” să facă bani în detrimentul oamenilor deştepţi, cu carte, cu morală creştină, cu bun simţ, corecţi şi care au respectat întotdeauna legea. Cert este că indivizii ăştia doi au urlat întotdeuna „HOŢII!!!”, au ameninţat, s-au plâns cât mai tare cu putinţă cât de oropsiţi şi rupţi în cur sunt de muncă şi jefuiţi de STAT, de autorităţi, asta în condiţiile în care ei au acumulat averi uriaşe, de milioane şi milioane de euroi. Vile, maşini bengoase, gagici, străinătăţuri, chefuri cu lăutari, tot cocktailul acesta al identităţii noii clase a chiaburimii de tip „capitalist”, s-a lipit ca marca de scrisoare de cei doi. Dând pe dinafară de prea multă gozură, sau mălai, sau euroi, cum vreţi să-i spuneţi, până la urmă frăţietatea celor doi a luat sfârşit, despărţirea şi împărţirea imenselor averi fiind o soluţie finală. Eii, cam din momentul acesta şi până în prezent fiecare dintre ei, în bunul mers al tradiţiei şi învăţăturilor post-decembriste ale jupânilor de tip nou, au înfăptuit o serie de fapte ce musai trebuie să vi le aducem la cunoştinţă ca ecou al bârfelor locuitorilor târgului nostru. Astfel, Bujor, cică în buna tradiţie a metodelor de arendă din România, a avut grijă în fiecare an ca proprietarii terenurilor să primească aşa, un fel de acadea pe care să o sugă, ca profit din veniturile agricole ale subsemnatului. La despărţire cică ar fi primit ca zestre şi clădirea Proiect SA, cu tot cu afacerea în sine şi salariaţi, care în prezent merge bine datorită „grijii” primarului Ionuţ Pucheanu. Iar în prezent, Bujorel al nostru şi-a pus din nou pirostriile (lucru care chiar nu ne interesează); toate le-am văzut pe net cu ajutorul unor oameni de bine participanţi la paranghelie.
La Banaga se spune că lucrurile sunt mai complicate. Omul cu pricina, un zgârcit notoriu, faţă de care „Avarul” lui Moliere e mic copil, s-a orientat spre alte minuni în domeniu. Cică, la îndemnul şi consilierea unui moldoveano-rus, s-a dus în stepa rusă, acolo unde ajungi după ce iei avionul de la Bucureşti sau Chişinău până la Moscova, de acolo alt avion până în apropiere de moşia cumpărată, după care încă vreo două sute de kilometri cu maşina. Gurile rele spun că pământul acela rusesc de vreo zece mii de hectare s-a cumpărat de Banaga cu un dolar sau un euro pe metrul pătrat. O fi adevărat sau nu, draku ştie. Se mai spune că acum, la trei ani de la minunea asta care ne-a lăsat pe toţi cu gura căscată, de toată această afacere s-a ales praful şi pulberea, că bancherii ruşi şi nu numai bancherii, îl caută pe Banaga să dea banii luaţi şi neînapoiaţi pentru efectuarea lucrărilor şi multe altele.
Şi pentru că spaţiul tipografic ne este limitat, o să vă spunem în încheiere că, urmare a blestemelor celor păcăliţi şi supţi cu conducta, a celor amărâţi şi mulţi care au avut tangenţă cu cei doi, cică lucrurile în prezent sunt tot mai complicate, cu dosarele aflate pe rol la cei care investighează, acuză şi mai apoi judecă. Se spune că acum câţiva ani, cei doi au pus de o mare înşelătorie, de milioane de euroi, cu parandărăt, pe subvenţiile din agricultură pentru producţie BIO. Numai că banii s-au încasat cu largul concurs al celor de prin Direcţia Agricolă, Camera Agricolă, APIA şi tot neamul lor de corupţi, dar lucrările, producţia şi tot tacâmul de BIO nu au fost decât o mascaradă.
Acum, noi, care doar am relatat bârfele din târg, somăm organele în drept, care sperăm să nu doarmă sau să fie cumpărate, să ne transmită care este realitatea. Ne angajăm în mod corect ca mai apoi să o punem la dispoziţia dumneavoastră prin paginile gazetei şi chiar să acordăm dreptul legal la replică.

Titi Chioru 12 - ianuarie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Directorul Magearu s

Jupân Pucheanu se încăpăţânează să termine în ultimul său mandat ...

Valea Mărului, în

În ziua de duminică, 18 iulie 2021, oficialităţile din localitatea ...

FCSB în cădere acc

Fără Steaua, FCSB a devenit de pluton! De la echipa ...

De la Cîţu, citire

Preţul bunurilor de larg consum, ale serviciilor, alimentelor, combustibililor, au ...