logoImpact EST nr. 886 - 17.09.2021

Se pare că românii sunt mai bolnavi la suflet. Sunt constatările perplexe ale autorilor anonimi de pe internet, care revin asupra unui subiect care ne intră în ochi fără să vrem, fie şi numai văzând ce ni se pregăteşte şi în arhiepiscopia lui ÎPS Costică Casian Crăciun.

Sunt 56000 de preoţi si 48000 de medici în România. Câteva asemănări şi deosebiri:
– preoţii n-au salvat niciodată pe nimeni, însa toata lumea se roagă la ei şi le acordă încredere. Medicii, în schimb, salvează în fiecare zi mii de oameni, însă toata lumea îi înjură.
– în fiecare an, medicii buni pleacă în străinatate, de tot. Popii nu pleacă decât maxim într-o nouă biserică, construită peste drum.
– în ultimele două decenii, nu s-a făcut nici un nou spital mare. În schimb s-au închis multe mai mici. Numărul de biserici aproape s-a dublat.
– nu avem nici un mare centru de cercetare finanţat la nivel european. În schimb finanţăm o catedrală a neamului, la nivelul european de Evul Mediu.
– marii noştri intelectuali sunt bigoţi. Unii practică chiar delirul mistic în cărţile lor. Nici unul nu apără ştiinţa.
În concluzie: rugaţi-vă sa nu vă îmbolnăviţi. Sau, dacă totuşi o faceţi, rugaţi-vă să muriţi repede. Pentru deces cu zece popi, România e însă perfect pregatită.

Şi-acum, ne pregatim să îi scutim de taxe. Fireşte, pe preoţi, nu pe medici.
Aşa să ne ajute Crucea Roşie!

1 - noiembrie - 2012

One Response so far.

 1. Pr. Vasile Popescu spune:

  Stimate autor, daca vrei sa stii adevarul, afla ca sistemul sanitar din Romania a fost distrus organizat conform directivelor venite din afara tarii. Si asta imediat dupa 1990.Stiu asta din 1992 de la englezi care veneau cu ajutoare la noi.
  Cunosc cazuri concrete in care preotii s-au implicat sa salveze spitale, dar li s-au pus piedici, din cauza unui sistem legislativ care nu este facut de Biserica sau de preoti.
  Se construiesc biserici pentru ca statul (care se vrea separat de Biserica) nu poate persecuta si perturba libertatea religioasa.
  Bisericiile care s-au construit dupa 1990 s-au ridicat cu banii credinciosilor sau din donatii, nu cu banii statului.
  Preotii nu pleaca din tara, din doua motive. 1. Nu-si tradeaza misiunea, 2. Nu au de ce pleca intre straini si oameni de alte credinte.
  Medicii pleaca in primul rand pentru salarii mai mari nu pentru a sluji bolnavii.

  Pr. Vasile

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...

Cică se vrea veceu

Aflăm că în laboratoarele Primăriei Galaţi s-a pus la copt ...

Bustul lui Spiru Pl

Ţărăniştii de Galaţi, nedemni de acest partid istoric, darămite ...

Modificări de trafi

Primăria municipiului Galaţi informează că, începând cu data de 15 ...