logoImpact EST nr. 887 - 26.09.2021

Ce se mai aude despre cazul de plagiat Chirică din Raiul Ugal? Mai nimic. Slujbaşul jurist Alexandru Opreanu palmează documentele Comisiei de Etică, documente care trebuiau să ajungă şi la presă, iar şeful Comisiei de etică, Ciprian Vlad, aplică tehnicile „mucles” când e vorba de detalii despre noua etică universitară şi manierele de căţărare pe funcţie. Tehnicile dau rezultate şi vorbesc de la sine. O ştire de ultimă oră, agăţată în tehnica„răsuflării”, ţinteşte sus şi uşor stânga jos: rectorul Iulian Bârsan îl acoperă pe plagiatorul Ionel Chirică, făcându-i vânt pe funcţia de conferenţiar universitar lui complicele Ciprian Vlad. Am scris pe larg, începând cu noiembrie 2013 (mărturie stă lista link-urilor cu o parte din articolele publicate: http://impact-est.ro/dezvaluiri/seful-scolii-doctorale-de-la-dunarea-de-jos-este-acuzat-de-plagiat/; http://impact-est.ro/republicuta-galati/universitatea-dunarea-de-jos-din-galati-este-raiul-plagiatorilor/; http://impact-est.ro/culise/universitatea-dunarea-de-jos-din-galati-este-raiul-plagiatorilor-2/), despre cazul plagiatorului Ionel Chirică, profarsor la Facultatea de Mecanică din Galaţi, cocoţat drept şef al Școlii Doctorale de Inginerie, pe impostura unui munte de lucrări plagiate.

Am aflat pe surse că, recent, rectorul Iulian Bîrsan şi Comisia de Etica Universitară, condusă de Ciprian Vlad (?) -din care, cu onoare, mai fac parte: prof. dr. Floriana Popescu, prof. dr. Tamara Radu, prof. dr. Dorel Firescu, prof. dr. Ion Șîşcanu, conf. dr. ing. Gabriel Popescu, lect. dr. Sofia David, lect. dr. Paul Ichim, lect. dr. Dorin Sorin Strătilă, şef lucrări dr. Nicoleta Stănciuc, asist. dr. George Chiriţă, student Valerică Ionuţ Agache, student Ionuţ Dumitraşcu- au muşamalizat cazul plagiatorului internaţional Ionel Chirică, dându-i o sancţiune cu care i-au luat boii de la bicicletă.

Astfel, plagiatorul Ionel Chirică, în urma “sancţiunii”, nu mai poate fi şef la Școala Doctorală de Inginerie (la care deja nu mai era şef, în urma demisiei) şi nu mai poate fi membru sau preşedinte la comisiile de licenţă şi masterat, care, oricum, nu se plătesc şi reprezintă o adevarata corvoadă. Însă, drept compensaţie la aspra sancţiune primită, gradaţia de merit, în valoare de peste 1.000 de lei pe lună, a rămas neatinsă. Pentru complicitatea la elaborarea “sancţiunii”, şeful de lucrări oculte Ciprian Vlad, va fi avansat, la excepţional, la gradul de conferenţiar universitar. E începutul sau doar continuarea Sistemului? Rămâne Ugal la infectul titlu de „rai al plagiatorilor”? Prin ce face rectorul şi şeful Comisiei de Etică, semnele sunt că mlaştina penalului e plină de smârc universitar. Nu atingeţi telecomanda, fiindcă nici nu ştiţi ce pierdeţi! Vom reveni, în septembrie, cu dezvăluiri care vor face să pălească de invidie cazul Mircea Băsescu – Bercea Mondial. Până atunci, poate se va forma o comisie academică, care ia la verificat cărţile, destule la număr, pe care le-a publicat domnul prof-arsor Ionel Chirică. S-ar putea ca surprizele să se ţină lanţ, şi cazul plagiatorului Răducan Oprea să fie eclipsat.

19 - iulie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

16 universităţi di

În total, România este prezentă cu 16 universităţi în topul ...

Întreruperile de en

Ca urmare a sesizărilor venite din partea cetăţenilor, dar şi ...

Incidenţa judeţul

INCIDENTA JUDETUL GALATI 23.09.2021

COMENTARIU Marius Op

PNL-ul i-a deziluzionat, rînd pe rînd, pe mulţi. Personal, mi-am ...