logoImpact EST nr. 849 - 24.11.2020
logo

logo

Dacă avem Coaliţia pentru Universităţi Curate, avem şi clasament al integrităţii universitare, adică în ce grad Universitatea, intrată la evaluat, a stabilit norme de fentat mafiotismul universitar, ce dă diplome şi atestate de doctor pe bandă rulantă.  Ei, vorba vine fentat, căci aşa cum avem stat mafiot, aşa avem şi statut de mafioţi la cele mai înalte nume şi titluri universitare. Chiar în acest număr scriem iar şi iar despre corupţii, mafioţii şi plagiatorii patentaţi, care îşi duc traiul şi înhaţă mălaiul gros de la prestigiul Universităţii „Dunărea de jos”(vezi cazul Oprea nu se mai opera din plagiat şi profesorat).
În acest clasament, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi s-a clasat pe locul al 11-lea între cele 48 de instituţii de învăţământ superior evaluate. Este pentru a treia oară când Universitatea din Galaţi apare în Raportul integrităţii universitare din România, realizat de Societatea Academică Română, şi clasarea în prima parte a clasamentului pare meritorie, dar nu cine ştie ce. Este chestie de metodologie de evaluare, care se bazează nu pe cantitatea de corupţie şi şmecherie din universitate, ci pe metodele de a face imposibilă hoţia de studii şi lucrări, ce facilitează inflaţia de doctori şi doctorate în ştiinţe. Ca să aibă mai multă seriozitate şi viabilitate în acordarea titlurilor de doctor, universităţile trebuie să prezinte evaluatorilor  o serie de documente şi informaţii, iar sondajele şi cercetările pe teren trebuie să demonstreze că se lucrează transparent, corect, competent, meritocratic şi nediscriminatoriu. E mult prea mult pentru mentalitatea academică românească. Atâta moralitate şi naivitate este de nesuportat, deci starea integrităţii universitare româneşti se impune bruscamente: nicio universitate de cinci stele! Doar cinci dintre cele 48 universităţi evaluate au primit patru stele: Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu-Mureş, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi, Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureş, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţeganu” din Cluj-Napoca. „Dunărea de Jos” se situează pe locul al 11-lea, după Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Maritimă din Constanţa, Universitatea din Suceava şi Universitatea de Vest din Timişoara. Universitatea „Dunărea de jos” se află în plutonul de 13 universităţi ce urcă abia la trei stele. Cum s-ar traduce asta? Deci, ăăă, Ugal este un fel de pensiune universitară, de trei margarete, în care nu poţi să ai pretenţii că dacă îţi iei doctoratul, vrei să te şi creadă lumea că l-ai luat pe bune, pe muncite, şi nu cumpărând un doctorat lucrat de alţii. Cum ar spune rectorul Iulian Bârsan, fatalitate, se putea şi mai mult, dar merge prea bine şi aşa! Concluzia  „Raportului pentru integritate universitară în România” este că la noi „nu există universităţi impecabile”. Prin urmare, „există foarte puţine şcoli doctorale care pot pune la dispoziţia unui tânăr talentat condiţii decente pentru urmarea unui doctorat. Plagiatul a ajuns sistematic pentru că o majoritate de conducători de doctorat nu îşi fac datoria, fie pentru că sunt impostori, fie corupţi, fie ambele”. Dle Georgescu, dle Bârsan, dv. de care aveţi la Galaţi? Aveţi autonomie, mda, dar, atenţie!, că scrie la Raport: „Universităţile corupte n-ar trebui să aibă dreptul la autonomie, până la rezolvarea problemelor şi nici la organizarea de şcoli doctorale”. La 3 margarete, lenjeria se schimbă la 3 zile şi prosoapele la două zile. Profesorii plagiatorii la cât?

20 - ianuarie - 2017

One Response so far.

  1. stanciu anton spune:

    cate lucruri adevarate spuneti, dar nu le stiti pe toate sau nu vreti sa le faceti cunoscute! Oare de ce? De frica?! nu, nu cred,,, mai curand din res-pect pentru doctorii adevarati! Or mai fi si din astia? Poate pe la der-mato-venerice, nu? Hai sa va vad…

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Scrisoare deschisa m

Danamaria Neculai se simte sătulă până peste cap cu Gelu Ciorici şi ...

Cristian Dima (PRO R

Realizat de Opyum Advertising SRL D la comanda Pro Romania ...

Necunoscut în lumea

Era miercuri, 11 noiembrie, când DIICOT-Structura Centrală făcea sute de ...

Sifonări de milioan

Mamăăă, până şi salariaţii cu putere de decizie din Combinatul ...