logoImpact EST nr. 876 - 20.06.2021

Săpând în galeria cu monştri „sacrificaţi” prin care se deschide culoarul celor hârşiţi în tocirea peniţelor, întâmplător am dat peste numele unui fost poet, respectabil la vremea lui, astăzi omul zero-dimensional.
Acesta, printr-o nefericită împrejurare, a ajuns în vârful bucatelor la târgul faunei umane care îşi permite să jongleze nestingherit cu idei, caractere sau intelecte, curăţate de „pirul” tinerilor moralişti într-ale literaturii. Dar, să ne înşele tonul sau alura unor astfel de indivizi, care îşi etalează chipurile „ermetic” vulnerabilitatea evidentă.
Fără vârstă, precum protozoarele mature înainte de termen, de o precocitate derutantă, lipsit de procese de conştiinţă, apare ca omul din altă planetă, omul zero-dimensional, homo duplex, triplex, sau omul care face mult zgomot, fără să spună nimic.
Herbert Marcuse a descris fizionomia spirituală a omului unidimensional, expresie contemporană a fiinţei umane alienate, distrusă de contradicţia dintre „a fi sau a nu fi” şi efortul de a o descifra. Privind lucrurile în felul acesta, psihologiceşte, fără complexe sau traume psihice, cu idealuri şi ţeluri greu de atins, omul zero-dimensional se vede greu de satisfăcut.
Tot gândind la astfel de nimicuri, am auzit despre felul în care fostul poet, care, din păcate administrează destinele scriitorimii din sud-est, îşi dădea cu părerea în ceea ce-i priveşte pe aceia care nu i-au gâdilat sentimentele nedeparazitate cu miros de cartofi prăjiţi care-l copleşesc de pe timpul când căra mortar cu roaba.

Un prieten 12 - ianuarie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Încă o ultimă or

Din Galaţi, oraşul cu cea mai multă apă, pentru profit ...

Ultima oră: Ploi to

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată din satelit. ...

Susanul lui Rodeanu

Avem o ştire de... penultima oră, doamnelor şi domnilor! Ea ...

Ghetoul de la Viaduc

Documentarea care stă la baza acestui reportaj a fost realizată ...