http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXII – 2022, nr. 921 - 27.09.2022

Da, pe vremea celor 12 ani, cât defunctul Dumitru Nicolaie a fost primarul – frână al Galaţiului, s-au construit nişte hale acoperite în pieţele agroalimentare în oraş de credeai că sunt sedii de bănci, încât de spaime ţi se ofilea mărarul în mână ! E bine că a fost civilizată zona asta, dar parcă prea mult pesede s-a băgat în pieţele agroalimentare, ale căror tarabe din interior zac nefolosite, precupeţii preferând tarabele de la exterior, chiar şi pe timp de iarnă, care nu prea mai este nici ea…
Aşadar, început de toamnă, cu temperaturi aiuritoare, oscilând între 12 şi 32 de grade Celsus. Piaţa din Micro 14 (I.C. Frimu) este părăsită. La interior, din cele vreo 40 de tarabe (circa 30 nu au fost utilizate niciodată, după cum arată vopseaua roşu-pesdeO de pe ele) nu este ocupată absolut niciuna ! Uşa de la biroul administratorului este prăfuită şi cu pânze de păianjen pe clanţă, semn că nici acesta nu are vreun motiv să treacă pe la serviciu.
Doar la exterior funcţionează patru – cinci puncte de lucru, la tarabele amplasate în careu. Aici se vând zarzavaturi, borş, legume, fructe, busuioc, flori şi hrean ras la borcan. Mercurialul este mai funcţional decât în vremea lui Ceauşescu.
În locul fostului Economat funcţionează un soi de aprozar, prin care se vând, sub acelaşi sever mercurial, legume pălite, fructe scofâlcite, oţet, borş şi, culmea, făină de Galmopan.
Singura chestiune mai acătării este cortul făcut din saci de rafie sintetică, amplasat în coasta celor două-trei cârciumi care înconjură …fosta piaţă.
Aici, o familie vinde de ani buni pepeni de Însurăţei – Brăila. În alţi ani, aveau şi roşii de câmp, acum a fost pârjol, nu aer, aşa că nu au decât pepeni buni şi de toate felurile, pe care îi vând inclusiv din microbuz. Se pare că vor aduce doar gogonele de câmp, din alea care rezistă bine murate, nu ca alea de solar.
Hala acoperită de aici ar trebui urgent compartimentată, încât spaţiile rezultate să devină atractive pentru potenţialii chiriaşi. Iar dezastrul cu spaţiile supradimensionate este vast, singurele pieţe agroalimentare vii fiind cele din Micro 17, Micro 19, Micro 39 şi, desigur, Piaţa Centrală, şi ea goală la interior ca o bancă…

Gelu CIORICI 8 - septembrie - 2022

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

We will never forget

Am urmărit funeraliile Reginei de la început, până la sfârşit, ...

Gorbaciov

Democraţia îşi are virusările ei. Este, printre altele, dreptul păduchilor ...

Avocatul spune şi c

“- Notificăm în scris furnizorul de energie şi contestăm întinderea ...

Derută în exprimar

Paronimele constituie o categorie semasiologică (formată în funcţie de forma ...