logoImpact EST nr. 899 - 27.01.2022

Şi înainte de 1989, ca şi acum, miliţienii le erau superiori cadrelor militare şi în ce priveşte salariile şi drepturile cuvenite, başca cele pe care şi le arogau cu de la sine putere, şi acum, ca şi atunci. Iată că ce spunea deputatul Remus Borza în spaţiul public vine să ne întărească această convingere: un comisar-şef de poliţie (colonel, pe vechi) are un salariu de 6.300 de lei, fără celelalte sporuri şi drepturi. Un colonel de armată, ofiţer de carieră, cu academie în cârcă, nu venit din civilie în poliţie, care ajunge la acest grad după 20-25 de ani de instrucţie şi front pe pâine, are un salariu de doar 3.100 de lei, adică mai puţin de jumătate cât are un comisar-şef de poliţie, care la gradul acesta face o liniştită muncă de birou şi odihnă la aer condiţionat.
Cu pile şi venit din civilie, cu avansări la excepţional din şase în şase luni sau din an în an, ajungi în Poliţie chiar chestor (general) la 30 de ani şi, cum am şi avut cazuri, la 31 de ani te pensionezi cu leafa pe care ai avut-o: adică 20.000 de lei!
C-aşa au vrut fetele lui Dragnea, Olguţa şi Carmen, să umilească una dintre puţinele instituţii credibile ale României: ARMATA.
Asta în timp ce brava miliţie română are la activ 600.000 de dosare cu autori necunoscuţi! În schimb are timp majurul să stea pândar la drumul mare, să-ţi vâneze greşelile pentru a te amenda, căci amenzile uriaşe sunt o bucurie pentru miliţienii care primesc stimulente din valoarea sancţiunilor aplicate. Altfel n-ar mai sta ei prin boscheţi cu radarele, ori n-ar mai vâna pietonii noaptea că traversează prin locuri nemarcate, când trece o maşină odată la jumătate de oră.

(GECO) 16 - februarie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Contract atribuit pe

Primăria municipiului Galați informează că Grădinița nr. 30, din cartierul ...

Proiectul ordinii de

Proiectul ordinii de zi a ședinței Consiliului Local de joi, ...

Luaţi viaţă şi c

Salutare! Vreau să vă spun câteva cuvinte despre un loc din ...

Întrevederea reprez

Întrevederea reprezenţantilor CNIPMMR cu premierul Nicolae-Ionel Ciucă

OUG din 25 ianuarie

OUG din 25 ianuarie 2022 privind plafonarea preţurilor la energie ...