logoImpact EST nr. 893 - 28.11.2021

Aşa spune actualul patron al cotidianului „Viaţa Liberă” din Galaţi, Marian Băilă, pe care l-am întâlnit luni, 5 aprilie 2021, la sediul ziarului, care a devenit un vast şantier pentru reparaţii capitale.
Din una în alta, de la conducte de canalizare de tip stropitoare, a ajuns să îmi spună că în faţa superbei clădiri în care este şi sediul redacţiei, va fi amplasată statuia lui Radu Macovei. Acest fost talentat ziarist, dublat de o bună educaţie şi cultură, a fost şeful Secţiei Cultură a ziarului care până în decembrie 1989 s-a numit „Viaţa nouă” şi era organ al Consiliului Judeţean Galaţi al Partidului Comunist Român.
Gestul mi se pare unul firesc, mai ales că a fost votat cu 18 de „DA”, din rândul salariaţilor ziarului. Sigur că şi alţii aspiră la câte un bust, ceva, mai ales că unul dintre ei, Grigore Lazarovici, fost adjunct al lui Radu Macovei, şi-a scris pe crucea locului de veci din cimitirul „Eternitatea” „Fondatorul ziarului Viaţa liberă” şi nu Fondator al…. Adică, a lăsat să se înţeleagă, prin articularea adjectivului, substantivului comun „fondator”, că el este unicul, adică „Fondatorul”.
Or nu este deloc aşa, dar speră să-i fie luate datele din C.I. şi de pe cruce, pentru a i se comanda şi lui un bust, fără barbişon şi ras în cap!
Desigur, mai sunt şi aspiranţi cu fustă care visează la busturi…ecvestre!
Locul amplasării va fi decis de politica editorială practicată de ei.

Grigore CORBU 9 - aprilie - 2021

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Creșă nouă în cl

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a ...

Informare - lumini f

Primăria municipiului Galați informează că în apropierea Sărbătorii Sfântului Apostol ...

Lucrări de semnaliz

Primăria municipiului Galați informează că, începând cu data de 26.11.2021, ...

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...

Ex-deputatul gălă

Implicat într-un dosar de corupţie, alături de prim-procurorul gălăţean Roşca ...