http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXII – 2022, nr. 922 - 02.10.2022

S-a semnat CCM-ul la ArcelorMittal Galaţi, deci să dăm cuvântul cunoscătorilor să comenteze noua repriză de trădări sindicale. Cum era şi normal, conform aşteptărilor şi regulei jocului sclerozat de-a reprezentativitatea, umilirea fraierilor din sindicat era la pachet. Va fi o umilire valabilă până la 31 12 2014- Patronatul a „oferit” 50 de lei la salariul brut al muncitorilor şi maiştrilor, iar personalului cu studii superioare, 2,5 % din salariu creştere pe baza performanţelor înregistrate în 2013. Să cităm din comunicatul Sindicatului „Solidaritatea”, că ei sunt bine informaţi despre măruntaiele şi mărunţişurile  aruncate pe masa negocierilor dictate de mahării de la Combinat.

„Bonusul de 120 lei brut, care ar urma să fie plătit la 28.04.2014, de ziua SSM (dacă în 2013, în secţia respectivă nu a avut loc nici un accident de muncă, atât la proprii salariaţi, cât şi la CONTRACTORI), este foarte greu, dacă nu imposibil de realizat, deoarece, în 2013 au fost multe accidente, atât la AMG, cât şi la contractori. Deci, foarte puţini dintre salariaţi vor beneficia de acest bonus, iar cei care au negociat ştiu acest lucru! Cât despre „bonusul” de 150 lei brut „acordat” tuturor salariaţilor în luna decembrie 2014, acesta este iluzoriu, dacă vreţi este „ştiuletele din faţa asinului care trage căruţa”, întrucât patronul manipulează cifrele cum îi convine… fără a fi deranjat de instituţiile statului?! Deci, nu va avea profit declarat, ci, profit mascat doar pentru acţionari! Asadar, „creşterea salarială” – batjocură, întrucât salariul minim la AMG, in 2014, va fi de 850 lei, în, timp ce Guvernul României a majorat salariul minim pe economie de la 800 lei la 900 lei.

Dacă mai amintim şi faptul că tot de la 1 07 2014, Guvernul va reduce si contribuţia pentru asigurările de sănătate (doar la patron, nu şi la salariaţi), precum şi faptul că administraţia a început verificările de personal, pentru a-i pensiona forţat pe cei ce au condiţii de pensionare, după modificarile recente aduse Legii pensiilor, SE CONSTATĂ CA ARCELOR MITTAL GALAȚI NU A MAJORAT SALARIILE cu 50 lei (5% în medie), ci LE-A REDUS … cu cel putin 50 lei, făcand economii considerabile!!! Din acest calcul, AMG a ieşit cu profit, în defavoarea dvs., cu înţelegerea „partenerului” social, SIDERURGISTUL.  Bravoooo!” Deci, în 2014, Guvernul creşte salariul minim cu 100 lei, iar ad-ţia AMG oferă doar 50 lei (se ştia dinainte)?! Se pune întrebarea, bravii lideri de la Siderurgistul, care au semnat ca „primarii”, CE AU OBȚINUT? Sindicatul Siderurgistul a făcut, deci şi de această dată jocurile necurate ale

Patronului (…din neştiinţa, sau din interes(e) comun(e)?), neapelând la informarea/ consultarea salariaţilor în vederea declanşării unor forme de luptă sindicală pentru obţinerea de majorări salariale decente, în raport cu parametrii de producţie şi ai veniturilor obţinute de patron şi … de liderii Sindicatului Siderurgistul.

Sindicatul Naţional „Solidaritatea” al Metalurgiştilor din România cheamă toţi

Salariaţii responsabili de viaţa lor şi a familiilor lor” să i se alăture pentru a forma o adevarată mişcare sindicală care să lupte în mod corect, transparent şi responsabil cu administraţia şi patronul ArcelorMittal Galaţi, în vederea obţinerii unor drepturi decente, din toate punctele de vedere.

Consiliul de Conducere şi coordonare al SNSMR”

16 - ianuarie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

We will never forget

Am urmărit funeraliile Reginei de la început, până la sfârşit, ...

Gorbaciov

Democraţia îşi are virusările ei. Este, printre altele, dreptul păduchilor ...

Avocatul spune şi c

“- Notificăm în scris furnizorul de energie şi contestăm întinderea ...