logoImpact EST nr. 880 - 06.08.2021

Fraţilor! Au luat-o rara rău de tot ai noştri deputaţi şi senatori, care nu se mai opresc din hemoragia aceasta, pe care au generat-o de câţiva ani, prin care tot votează la foc automat şi fără vreo noimă zile libere, de nemuncă, fără număr, în primul rând pentru ei, cât şi pentru BUGETARII de lux şi puturoşi ai ţării.
Da, pentru că la PRIVAT nici vorbă de aşa ceva, că doar legea, chiar dacă este una şi aceeaşi pentru toată lumea, de regulă nu se aplică sau nu se poate, acolo unde se creează plus valoare, unde se măsoară productivitatea şi unde banii îi fac ei şi nu cad din cer sau sunt aduşi de la TREZORERIA STATULUI. Şi, uite aşa, vă reamintim că acum câteva zile s-a mai votat o zi liberă în PARLAMENTUL ROMÂNIEI, pentru Vinerea Mare, cea de dinaintea PAŞTELUI. Poate că într-o zi cu soare şi cu „două dimineţi”, vreun zălud de parlamentar ar putea să aibă curiozitatea de a număra câte zile mai rămân de muncă, dacă dăm de o parte sâmbetele şi duminicile, la care se adaugă concediul de odihnă, plus cele cincisprezece inventate de PARLAMENT şi tot plus cele prevăzute prin contractul de muncă pentru zile de naştere, probleme în familie (bune sau rele) şi multe altele. Ce uită aleşii noştri cu mintea (memoria) scurtă, când îi apucă generozitatea nemuncii, dând exemplul ţărilor avansate economic din UE, este că noi suntem rupţi în cur, ultimii din comunitate şi la productivitate, şi la indicatorii de bază economici, dar vrem să avem libere ca în ţările avansate, civilizate ale UE, care sunt înaintea noastră cu două sute de ani. Bagabonzii ăştia politici, incompetenţi şi fără bibliotecă la mansardă, chiar cred că România noastră se poate compara şi comporta din punct de vedere economico-social ca GERMANIA, FRANŢA, ANGLIA şi tot aşa.
Păi noi, în loc să muncim cât mai mult şi eficient, să reducem decalajele pe diverse domenii de activitate, plătim nemunca de aiurea a numărului imens de asistaţi social, inventăm zile de nemuncă, având cert exemplul parlamentarilor noştri care ar trebui să aibă instalate paturi şi baldachine în sălile de şedinţe ale PARLAMENTULUI.
Dacă la toate acestea adăugăm creşterile de salarii din sistemul bugetar, pe o logică a ministresei Olguţa Vasilescu, limbistă de italiană ca profesor şi ministru al MUNCII, ce te lasă mască, avem imaginea deplină a utopiei şi prostiei omeneşti. Spune dumneaei, candid şi tâmp, că nu o să mai plece nimeni din ţară, că nu o să mai plece în primul rând medicii dacă le dăm mii de euroi în plus. Fals doamnă, fals domnilor parlamentari fără de ştiinţă; uite, noi spunem că puteţi să dublaţi salariile la toată populaţia muncitoare a ţării şi că numărul celor care vor pleca pe minut, pe oră, pe zi, din ROMÂNIA va rămâne în continuare la fel de mare. Pentru că, în curând, nu o să mai avem cu cine să realizăm eventualele investiţii, că nu vom avea cu ce pune în operă milioanele de euroi veniţi de la Bruxelles, că fabricile actuale se vor reloca în mod irevocabil oriunde în altă parte.
Managerii aceştia politici de rahat nu pot să priceapă neam că, de fapt, cetăţenii patriei pleacă nu numai din cauza veniturilor, ei pleacă pentru că oferta STATULUI, economică, socială, culturală, practic pe toate domeniile, este catastrofală. Că nu avem spitale ca lumea şi că actul medical în sine rămâne acelaşi, că învăţământul e la pământ, într-o continuă reformă de aproximativ 27 de ani, că nu avem infrastructură, că nu avem bani suficienţi pentru mai nimic în domeniul investiţional, că prostia este ridicată la rang de virtute, că Justiţia este chioară şi strâmbă, că siguranţa cetăţeanului este o poveste, că… şi, tot aşa, de nu ne-ar ajunge spaţiul tipografic disponibil. Că au ajuns să ne plece oamenii de afaceri, care renunţă la firme, la vile, la Jeepuri, la… tot, că s-au săturat de regimul ostil lor, de a fi consideraţi hoţi şi drept cei care sug sângele poporului.
În fapt, dragilor, avem nevoie de o reformă sau de o multitudine de reforme, în eliminarea corupţiei, a concurenţei neloiale, a instaurării STATULUI DE DREPT, fără de care puteţi mări salariile de aiurea mai mult decât oriunde în lume şi românii vor pleca în continuare în acelaşi ritm, fără număr. De întors?!? Ce glumă proastă mai poate fi şi asta?

Analistul lu’ Peşte 9 - martie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Doar corupţia ucide

Un tren străbate ţara noastră de la dreapta la stânga ...

Util pentru contribu

INFO - formulare facilitati fiscale

Viorica Sandu, deput

PSD respinge vaccinarea obligatorie a medicilor și a profesorilor! Statul ...

Diminuarea risipei a

Material de opinie de Camelia Malahov, Director Taxe Directe, Deloitte ...

Directorul Magearu s

Jupân Pucheanu se încăpăţânează să termine în ultimul său mandat ...