logoImpact EST nr. 893 - 28.11.2021

La sfârşitul lunii august 2011, DIICOT-ST Craiova, prin procurori şi trupele speciale, a efectuat 35 de percheziţii domiciliare în mai multe oraşe, printre care Mangalia, Constanţa şi Galaţi. Conform comunicatului de atunci al instituţiei, persoanele acuzate de o fraudă de peste 300.000 de euro. Au fost reţinute 35 de persoane, printre care şi Laurenţiu-Mirel Tiron şi fratele acestuia, Daniel-Cosmin Tiron. Gtuparea infracţională opera într-o reţea bine organizată şi specializată în infracţiuni de natură informatică, de tip „skimming”. Cu astfel de aparatură copiau fraudulos datele de identificare ale cardurilor folosite la plată, pe care apoi le clonau. Cu aceste clone ale cardurilor au extras sume mari de bani din conturile titularilor din ţări ca Italia, Olanda, Franţa şi Spania. O parte din banii obţinuţi erau trimişi în ţară prin „curieri” şi pe numele altor persoane. Alte sume erau investite în metale şi pietre preţioase sau alte obiecte de lux, care erau vândute sub preţul real, pentru ca mişcarea banilor să fie cât mai rapidă.
Deci cum să-i mai răspundă Tiron Antoniei şi bunicii acesteia, căreia după decesul mamei ei, Tiron îi promisese că îi va aduce mama în ţară…
Desigur, în tot timpul suferinţelor postoperatorii ale Anei-Maria Crăciun, Mirel Tiron s-a aflat mereu la butoare în ce priveşte dezastrul medical în care a fost adusă mama Antoniei.
Căci, conform declaraţiilor din plângerea penală, rezultă că Tiron şi-a externat concubina din spitalul bucureştean şi a internat-o la Constanţa şi apoi a dus-o în Italia, sperând că sub ameninţarea de malpraxis medical, să obţină foloase de la chirurgul care a efectuat liposucţia. Desigur, acesta va fi obligat de autorităţile italiane să plătească o mică avere dacă va fi dovedit ca fiind vinovat.
Conform bănuielilor Antoniei, Tiron a externat-o din Bucureşti şi a internat-o în Constanţa, pentru a-şi putea număra şi administra corpurile de clădire ale pensiunii din Mamaia Sat, edificată cu banii din vânzarea averii lui Marian Ivan, lăsată moştenire testamentară fiicei lui.
Vom reveni după reacţia autorităţilor abilitate ale statului.

(G.C.) 14 - septembrie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Creșă nouă în cl

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a ...

Informare - lumini f

Primăria municipiului Galați informează că în apropierea Sărbătorii Sfântului Apostol ...

Lucrări de semnaliz

Primăria municipiului Galați informează că, începând cu data de 26.11.2021, ...

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...

Ex-deputatul gălă

Implicat într-un dosar de corupţie, alături de prim-procurorul gălăţean Roşca ...