logoImpact EST nr. 890 - 22.10.2021

Dacă în urmă cu ceva timp vă aduceam la cunoştinţă că s-a cerut în instanţă intrarea în procedură de faliment-insolvenţă a SC Galfinband SA Galaţi, iată că instanţa a aprobat această procedură. Mai mult, a fost desemnat un administrator judiciar provizoriu, respectiv ISTRU SPRL – Filiala Brăila, instanţa solicitând ca firma să întocmească un raport amănunţit asupra cauzelor şi împrejurărilor care au dus la apariţia stării de insolvenţă, menţionarea persoanelor cărora le-ar fi imputabilă, posibilităţi de reorganizare sau propuneri de intrare în faliment.

Surpriză şi nu prea

Că SC Galfinband a intrat în insolvenţă, nu ar fi o surpriză prea mare, dacă ţinem cont de modul în care a fost secătuită de gruparea Chelu prin intermediul firmelor căpuşă ale acesteia. Surpriză, oarecum, ar fi faptul că insolvenţa a fost cerută de către o firmă în care marile jocuri erau făcute tot de gruparea Chelu, respectiv SC Amplo SA Ploieşti, firmă care după ce a fost sub controlul total al grupării Chelu, a ajuns mai rău, s-ar părea, decât Galfinband. Instanţa a dispus să se dea notificare tuturor acţionarilor, creditorilor, ORC-ului, fixând ca termen 23 noiembrie 2018 pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanţelor asupra averii debitorului.
Alături de Amplo SA, care are de recuperat 4.124.713 lei, o altă firmă, SC New Company Recyling SRL din Turnu Severin, are de recuperat 1.574.818 lei, deci doar două firme au de recuperat 5.699.531 lei, adică vreo 1.225.705 euro! Cum a ajuns Galfinband să datoreze aceste sume? Nu prea se ştie, dar un lucru este sigur: tartorul acestor manevre pare să fie nimeni altul decât Mihai Brînză, cel ce a păstorit ca director general această firmă de prin 2009, şi culmea, mai figura ca director şi la Amplo prin 2014. Curat-murdar, cum s-ar zice, dar se pare că domnul Brînză a împuţit brânza şi la Galfinband.
Un alt creditor important este SC Rosteel Invest SRL, reprezentată în instanţă de cabinetul de avocatură „Oancea, Damian şi Asociaţii”, cabinetul de avocatură de casă al grupării Chelu, această reprezentare făcând să amplifice misterul din jurul insolvenţei.

Şedinţă mare cu acţionarii pe 26 noiembrie 2018

Administratorul judiciar provizoriu desemnat de instanţă a decis convocarea acţionarilor în 26 noiembrie, obiectul şedinţei ordinare AGA fiind acela de desemnare a administratorului special care va reprezenta interesele acţionarilor în procedura de insolvenţă. Din raportul curent rezultă că s-a înscris o singură persoană pentru acest post, mai exact Adrian Eduard Smadu, personaj apărut în anturajul grupării Chelu de vreo doi-trei ani. Momentan, preşedintele Consiliului de administraţie al SC Galfinband SA Galaţi este un personaj important al grupării Chelu, Ionel Mitu, dispărut în ceaţă acum ceva anişori, dar renăscut şi puternic revigorat din umbră de personaje misterioase. Ce jocuri şi ce bătălii se vor da, vom vedea. Miza este mult mai mare şi vizează marea bătălie pe averea răposatului Chelu, bătălie în care ne-moştenitorii au trecut în frunte. Vă ţinem la curent.

Leo IANCULESCU 23 - noiembrie - 2018

3 Responses so far.

  1. Alexandru - fost angajat spune:

    Păcat de această uzină, ce a fost cîndva şi ce a ajuns. Mafia privatizării a intrat cu tăvălugul şi in această societate. Mafioţii care au distrus Galaţiul şi mă refer la Chelu şi toată clica lui au pus pe chituci uzina. Instituţiile statului au privit cu indiferenţă cum au fost jefuite rînd pe rînd toate fabricile din Galaţi. M-a întristat tare ce am aflat din articol, parcă mi s-a rupt ceva din suflet

  2. Silviu C. spune:

    Am aflat că Galfinband datorează această sumă uriaşă către Amplo SA Ploiesti de ceva anisori dar nu figurează în bilantul societăţii. Pentru ce datorează suma respectivă către Amplo Ploiesti? Cum este posibil ca acest Brînză Mihai să fie director şi la Galfinband şi la Amplo Ploiesti şi deodată se vede că prima societate datprează către cea din urmă suma fabuloasă de aproape 1 milion de euro? De ce nu sunt sesizate parchetul, poliţia în ce îl priveste pe acest Brînză?

  3. Dorina spune:

    De ce mai sunt liberi aceşti escroci care au jefuit Galfinband-ul? Cum a fost posibil ca să datoreze aceste sume fabuloase societatea? Unde au intrat aceşti bani? Brînză şi cu Constantinescu sunt principalii vinovaţi de dezastru de la Galfinband. Cînd o să intre poliţia, procurorii, DIICOT la această societate? Prea multă linişte vizavi de aceşti indivizi. Ceva este putred în toate aceste fraude, probabil sunt complici cu funcţii sus puse.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg