logoImpact EST nr. 893 - 09.12.2021

În marele tun dat în luna august 2018 asupra depozitelor de ţigări de contrabandă confiscate de către vameşii din Vama Galaţi şi de către poliţiştii de frontieră, a început să se facă şi mai întuneric decât în faza incipientă a cercetărilor şi anchetei condusă de către procurorii DIICOT-ST Galaţi.
Vameşul şef de tură în Vama Galaţi (Giurgiuleşti rutier) a luat asupra sa toată vinovăţia, cum că ar fi prăduit singur, către reţelele de contrabandă două tiruri şi jumătate de ţigări, care i-au încăput în două autoturisme, cum a declarat anchetatorilor! Pentru el, instanţa Tribunalului Galaţi a dispus arestul preventiv, iar pentru Marian Iovu, şef Birou Vamal Zona Liberă Galaţi, şi pentru gestionarul Camerei de Corpuri Delicte a IPJ Galaţi, agent şef principal Vasile Neagu, instanţa a dispus cercetarea lor în stare de arest la domiciliu. De la marele tun de 1.800.000 de pachete de ţigări, evaluate pe piaţa neagră la peste 23 de milioane de lei, pe care vameşul şef i-a „îngropat” singur, Mihai Bucur, directorul Direcţiei Regionale Vamale Galaţi, s-a refugiat în concediu de odihnă. Dar, haideţi să derulăm acest „film cu proşti”, despre care am scris în primă fază două pagini de ziar.

Niţă putea falsifica singur documente, dar nu putea încărca singur 3600 de baxuri de ţigări!

Să îl „credităm” pe Sorin-Camil Niţă că el a fost şi creierul şi încărcătorul şi distribuitorul celor 1.800.000 de pachete de ţigări (3.600 de baxuri) pe care le-a încărcat SINGUR în două autoturisme (!) – asemenea cantitate încape abia în două tiruri jumătate – şi le-a plasat singur în reţelele de traficanţi de ţigări netimbrate (nefiscalizate). Anchetatorilor le-a mai declarat că pentru a scăpa rapid de ele – numai vreo 250 de baxuri (125.000 de pachete), că 1.100.000 de pachete le-ar fi predat pentru distrugere fabricii de ţigări din localitatea Pîrscov, judeţul Buzău, le-ar fi vândut reţelelor cu preţuri între 50 bani şi 1,5 lei pachetul. Păi la 1.800.000 pachete cât rezultă că au dispărut din gestiunea lui Vasile Neagu şi din cea a Vămii Galaţi, tot s-a făcut Sorin Niţă cu 2,7 milioane de lei. Ei, domnilor anchetatori, dacă tot a vărsat aproape tot vameşul Marian Iovu, astfel încât să fie plasat în arest la domiciliu şi să-şi reducă pedeapsa cu o treime, ce-ar fi să-l convingeţi şi pe Niţă să spună cu cine a îngropat atâta bănet? Că nu le-a vândut cu 1,5 lei pachetul, când media la preţul cu pachetul pe piaţa neagră este de circa 13 lei, este clar. Din tunul acesta, mafia gălăţeană a ţigărilor s-a ales cu 23,4 milioane de lei. Iar dacă Niţă&Co. a vândut ţigările lipsă în gestiune cu 5 lei pachetul, „Regina” poate fi fericită, stând la Maiami şi numărând şi împărţind cele 9,4 milioane de lei! Şi cum vameşul şef de tură, Sorin Niţă, nu putea nici măcar număra singur atâta bănet, darămite să-l şi „îngroape” singur, este cazul ca procurorii să-l determine să destructureze întreaga reţea pe care a servit-o cu … inconştienţă.

Informaţia a fost folosită de Niţă&Co. pe post de tunul deceniului!

Din filmul cu proşti rezultă că Sorin Niţă (&Co.) l-a cunoscut pe gestionarul Depozitului de Corpuri Delicte din cadrul IPJ Galaţi, în primăvara anului 2017. Apoi i-a solicitat poliţistului-gestionar Vasile Neagu informaţii privitoare la cantitatea de ţigări din depozit. Niţă (&Co.) a primit o listă cu date exacte a dovezilor de depunere a ţigărilor, dar şi cu persoanele de la care au fost confiscate acestea.
Bunurile rămân confiscate definitiv abia în baza unei hotărâri judecătoreşti. Deci Niţă&Co a obţinut de la Neagu doar informaţiile de bază, dar cum a (au) ajuns la persoanele de la care au fost confiscate ţigările, pentru ca acestea să-i dea copii după hotărârile judecătoreşti definitive? Căci numai în baza unor astfel de hotărâri judecătoreşti definitive poţi prelua bunurile confiscate din Depozitul IPJ, iar în cazul ţigărilor să le predai fabricii de ţigări din Pîrscov, Buzău, pentru distrugere. Care distrugere se face doar pe hârtie, şi foarte parţial sau deloc, în concret.

Cum s-a prins ANAF-ul lui Pripoaie, unde Bucur este subordonat?!

Un depozit de bunuri confiscate are şi Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi (Regionala ANAF), din care face parte şi Direcţia Regională Vamală, întinsă şi ea pe aceleaşi şase judeţe (Galaţi, Brăila, Tulcea, Constanţa, Vrancea şi, desigur, Buzău – unde e şi fabrica de ţigări unde se/ nu se distrug ţigările de contrabandă din tot sud-estul ţării, ba mai vine şi de la DGRFP Iaşi).
Şi cică la un „banal” inventar de … „rutină”, comisia de valorificare a bunurilor confiscate din cadrul Regionalei ANAF, directorită de economistul Silviu Pripoaie, care-l are ca subaltern (?!) şi pe Mihai Bucur, directorul Direcţiei Regionale Vamale, s-a descoperit că într-un dosar de confiscare bunuri, o instanţă a Curţii de Apel Galaţi a dat două hotărâri cu decizii contradictorii. Aşa s-a ajuns pe fir înapoi la filiera dintr-un singur om (!) a falsificării hotărârilor judecătoreşti în baza cărora, filiera (dintr-un singur om!) justifica scoaterea din depozit a ţigărilor confiscate. Şi acum noi ar trebui să credem că doar în baza a şase hotărâri judecătoreşti falsificate o singură persoană a putut da un tun de 23,4 milioane de lei, băgând în două autoturisme o cantitate de ţigări care abia încape în două tiruri şi jumătate…
În sfârşit, să revenim la limbajul de rumeguş al comunicatelor IPJ şi DIICOT- ST Galaţi şi să spunem că Sorin-Camil Niţă (fără &Co!) este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată, uz de fals în formă continuată şi instigare la compromiterea intereselor justiţiei.
Marian Iovu, ale cărui „fapte de arme” le-am detaliat în ediţia nr. 740 din 30 august, este acuzat de săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă, în formă continuată, şi fals intelectual, în formă continuată. Şeful de depozit al IPJ Galaţi este acuzat de complicitate la contrabandă, în formă continuată şi compromiterea intereselor justiţiei.

Au dispărut şi patru autoturisme confiscate!

Deocamdată anchetatorii din DIICOT-ST Galaţi nu spun nimic despre cele trei sau patru autoturisme confiscate şi care au dispărut din Vama Galaţi. Vinovatul de serviciu, Sorin Niţă (fără &Co!), a luat asupra sa şi dispariţia autoturismelor! Dar, ca un epilog, trebuie să spunem că lucrurile sunt scăpate total de sub control în toată DRV-ANAF Galaţi. Iar faptul că nu poţi da singur astfel de tunuri, iar într-o vamă nici atât, ar trebui să dea şi altfel de gândit procurorilor din DIICOT-ST Galaţi.
Cum draku să poţi crede că din parcarea Vămii Galaţi pot dispărea patru autoturisme confiscate în vederea valorificării, fără ca nimeni din vamă să nu fie implicat. Că Niţă (fără &Co.!) şi-a luat asupra lui şi această furăciune, nu e un caz rezolvat!
Mai săpaţi, fraţilor, chemaţi lumea din concedii, vedeţi ce e cu vameşul şef Iov, care stă consemnat la domiciliu şi consumă topuri întregi de hârtie pentru a-şi reduce pedeapsa cu o treime,… astfel veţi fi necredibili închizând acest răsunător caz pe genunchi, doar pentru că UN SINGUR INS a luat totul asupra lui. Faceţi din Iov un nevinovat care a semnat fără să-şi dea seama şi-l băgaţi la „neglijenţă în serviciu”, dar ce faceţi cu „REGINA” din MAIAMI?!
Vom reveni.

Gelu CIORICI 21 - septembrie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF