logoImpact EST nr. 880 - 29.07.2021

De vreo două săptămâni, în staţiile de autobuz şi pe la avizierele din scara blocului au apărut afişe care ne explică explicit cam ce NU avem voie sa facem pe domeniul public.
• NU spăla maşina.
• NU distruge mobilierul urban.
• NU te scălda în locuri publice (e valabil şi pentru plaja Dunărea, unde oricum nu este apă în bazine).
• NU mai vota P.S.D.
Această campanie care cică se vrea să civilizeze cetăţeanul a fost derulată de Direcţia Generală Servicii Comunitare de… bla, bla, bla… din cadrul Primăriei Galaţi.
Cele 2.500 de afişe şi câteva broşuri nu au costat decât un sfert de miliard lei vechi, pentru că Don Pucheanu, fiul fostului şef de cadre al miliţiei, vrea să strângă ceva fonduri pentru viitoarea campanie electorală.
Don Primar, chiar trebuia să dai atâta bănet să spui contribuabililor că e bine să folosească coşul de gunoi pentru a depozita deşeurile şi să păstreze liniştea publică?

Cea mai „tare” e faza că dacă baţi covoarele în faţa sau spatele blocului, primeşti amendă de vreo 2.000 lei, conform HCL 260/2018.
O „sâ ni râdim” cu „cel mai iubit dintre pământeni”, pardon, dintre primari, înainte de Crăciun – când toate gospodinele scot „persianul” şi-l ciufulesc pe zăpadă şi-apoi pe bătător.
Măi Ionuţe, măi Florine, dacă ţii la cetăţenii care vor să te voteze pentru al doilea mandat, nu lăsa poliţia locală să-i amendeze pentru bătutul covoarelor şi dă un ordin, dă ceva – un alt HCL, poate – şi desfiinţează toate bătătoarele din jurul blocurilor: în Galaţi sunt vreo 5.000 de scări de bloc şi cam tot atâtea bătătoare.
Dacă fac economiştii din Primărie înmulţirea cu 50 kg/bucata şi cât e preţul la fier vechi, sigur vei aduna câteva miliarde din vânzare şi poţi băga banii la bugetul local (sau electoral).
Baftă la succes şi poate-mi dau 2% din vânzări (pentru idee).

Silviu TEODORU 7 - septembrie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Directorul Magearu s

Jupân Pucheanu se încăpăţânează să termine în ultimul său mandat ...

Valea Mărului, în

În ziua de duminică, 18 iulie 2021, oficialităţile din localitatea ...

FCSB în cădere acc

Fără Steaua, FCSB a devenit de pluton! De la echipa ...

De la Cîţu, citire

Preţul bunurilor de larg consum, ale serviciilor, alimentelor, combustibililor, au ...