logoImpact EST nr. 887 - 25.09.2021

Am simţit şi cu ceafa privirile câşe, surprinse, vag dispreţuitoare ale câtorva. M-am controlat la nasturi, la fermoare, la încalţăminte. Oi fi-mbrăcat tricoul pe dos? Sunt murdar pe faţă? Ce nu e-n regulă cu mine?
Am mai multe brichete în bucătărie. De câte ori ies, iau la întâmplare una.
Am şi brichete cu eleganţă, frumoase, care pot fi puse pe masă: o brichetă „zippo”, face clanc cu două voci distincte – când se deschide şi când se-nchide. E grea, metalică, lată şi se-ncălzeşte de la trup ca un Harley-Davidson. Iese cu nonşalanţă flower-power din blugi.
O alta – neagră, mai sofisticată – se apasă confortabil, uşor, i se ridică o clapetă discretă şi doar cerculeţul incandescent e-n bătaia vântului – şi nu-i pasă.
Însă, de regulă, mă trezesc aprinzând cu o brichetă inscripţionată cu sigla pesede, pe care mai şi scrie – cu majuscule – VOTEAZĂ. Cum de sfidează statistica, probabilităţile şi ajunge constant sub nasul meu?
Cred că de la expunerea ei involuntară mi se trag sudalmele nerostite. O privesc distant, o analizez. E albă, sare-n ochi ca un deget bandajat. E turnată imperfect, are vagi denivelări asimetrice, pe ambele părţi.
Scrie pe ea prostii, cu roşu.
…Dar: Se aprinde de fiecare dată. Deşi e mai mică, parcă nu se mai termină. Se apasă cel mai uşor dintre toate. Deşi parcă nu se mai termină, e mică, subţire, cea mai uşoară.
Supravieţuieşte; brichete faine, la contactul cu gresia, s-au împrăştiat cu toată tehnologia. Asta, nu.
Hai să-mi imaginez că s-ar strica, sau ca aş pierde-o pe undeva. Ei, şi? Nu m-a costat nimic. E atât de ieftină şi banală încât nu m-ar înţepa nicio părere de rău.
De-aia mi se strânge inima când îmi amintesc că iar vin alegerile.

Dan Manole 28 - septembrie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

16 universităţi di

În total, România este prezentă cu 16 universităţi în topul ...

Întreruperile de en

Ca urmare a sesizărilor venite din partea cetăţenilor, dar şi ...

Incidenţa judeţul

INCIDENTA JUDETUL GALATI 23.09.2021

COMENTARIU Marius Op

PNL-ul i-a deziluzionat, rînd pe rînd, pe mulţi. Personal, mi-am ...