logoImpact EST nr. 876 - 23.06.2021
  • Cererea de intrare în faliment a societăţii Apaterm a fost pe placul Tribunalului, deci, hopa mitică!-avem un faliment. Hotărîrea e definitivă şi irevocabilă, dar poate fi contestată în termen de 7 zile, c-aşa-i la noi Justiţica, şi regulată dar cu pretenţii de fată mare. Creditorul Electrocentrale a anunţat că datoriile populaţiei, cam de 150 de milioane de lei, vor fi vîndute către terţi, adică unor recuperatori. Aici este de fapt tot farmecul falimentului. Să vezi cum mi ţi-i va executa la apartamente pe cei 30 000 de debitori firmele de recuperare de creanţe. Cât despre viitorul termoficării la Galaţi, sigur că nu poate fi scris decât de nişte mari falimentatori profesionişti, ca Istrate şi Ispas, care deja se anunţă a fi marii botezători ai Calorgal.
  • Mîine este 15 ianuarie. Cei care au trecut pe la şcoală mai des decît apare eclipsa totală de soare, ştiu că este ziua în care s-a născut poetul naţional al românilor. Culmea, la Galaţi evenimentul este cunoscut chiar şi de poliţiştii locali… Iar pentru băieţii de cartier o informaţie utilă: poetul a murit de sifilis, aşa că aveţi mare grijă cui spuneţi poezii. Oricum, revenind la statuia din Parcul Eminescu, aceasta este păzită cu sfinţenie de bravii poliţişti locali, pentru că se fură. Nu statuia, ci doar mîna, şi nu de acum, ci de vreo 17 ani. (…)Se mai poate zice că Eminescu şi-a făcut-o cu mîna lui. Păi ce să caute el cu statuia într-un pîrlit de oraş precum Galaţi? ” Hm, acceptabil„pamflet” la presa bulevardieră de Galaţi, dar nu de asta l-am citat, ci pentru replica lui Tudosi Tatu, acest Rambo al gherilei civice de care toţi suntem răspunzători. Zice Tatu T : ”Mon cher toanto, ziaristul, creatorul de limba literară românească pe care ai avut ocazia să o inveţi de la sânul mamei, vorbele bunicilor şi dascălii de la scoala primară, în sfârşit poetul, nu a murit de numita boală lumească. Înţeleg că vrei să faci pamflet, dar succesul nu se obţine folosind limbajul sub sub urban, nu de mahala, că aia era cu totul şi cu totul altceva. Ia-l exemplu pe Tudor Arghezi, tot poet, şi mare. ” Care te mai bagi la pamfletuială?
  • Se vorbeşte tot mai des pe la colţurile Patinoarului din Galaţi că anul 2014 a fost şi ultimul în care s-a mai patinat. Odată cu organizarea cupei în care va juca şi Simona Halep, se va spune „Adio patinoar!” Bucurie, dar şi supărare. Va să zică, Patinoarul, unul din cele câteva din România, va fi închis, în timpul mandatului singurului primar –sportiv al Galaţilor. Este prea nostim, nu? Stan va fi bomboana şi de pe coliva Patinoarului, nu numai de pe cea a Tunelului, a şoselei de centură, a Parcului Industrial, a clădirilor de patrimoniu de arhitectură demolate, a demolării a zeci de km de linii de tramvai, a asocierii cu Brăila şi Tulcea, a Falezei Dunării, etc.
  • Marin Axente, cel mai longeviv dintre viceprimarii municipiului Galaţi, s-a stins din viaţă la vârsta de 64 de ani. Marin Axente era un inginer navalist ratat ca viceprimar şi un bun politruc PSD ca viceprimar. A servit interesele Partidului dincolo de orice limită, contribuind la talibanizarea Primăriei Galaţi pentru totdeauna. În ultimii ani s-a ascuns în cotloanele Serviciului Public Ecosal, unde a fost director tehnic. A avut grijă ca şi fiul Axente să umple schemele de parveniţi ai organigramelor de la stat, acolo unde viaţa e dulce şi plină de satisfacţii. A fost omul din cauza căruia multe ditre persoanele cu vocaţie pentru administraţie au plecat und au văzut cu ochii. În rest, despre morţi, numai de bine!
CroniCariul de serViciu 23 - ianuarie - 2015

One Response so far.

  1. basil spune:

    Pentru ca ati reamintit de Parkul industrial va rog un sprijin mediatic.Acest esec rasunator al fostului edil poate fi transformat intr-un succes rasunator .Exista o cerere acuta de locuri de veci.Este nevoie de un nou cimitir.Un loc mai potrivit decat Parkul Industrial nu exista.Are toate utilitatile ,un director general in asteptare cu o bogata experienta manageriala si o serie de potentiali donatori care au mancat o paine alba in SIDEX si-n park.Deasemenea si un specialit cu ”doctorat in turnarea continua”care va asigura formarea si turnarea clopotului .Clopotnitza va fi proiectata si construita de un mare liberal specialist in disciplina constructiilor cu priza in consiliu local.Deci vorba marxistului Engels :”asa sa ne ajute DUMNEZEU ”.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Încă o ultimă or

Din Galaţi, oraşul cu cea mai multă apă, pentru profit ...

Ultima oră: Ploi to

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată din satelit. ...

Susanul lui Rodeanu

Avem o ştire de... penultima oră, doamnelor şi domnilor! Ea ...

Ghetoul de la Viaduc

Documentarea care stă la baza acestui reportaj a fost realizată ...