logoImpact EST nr. 899 - 21.01.2022
  • Adevăruri de excepţie: frigiderul nu poate fi calorifer, podul nu poate fi tunel şi fotbalistul nu e în ruptul capului Primar. Da, dar nici gălăţeanul nu poate fi grec, gata să iasă cu molotovul pentru că i s-a tăiat căldura. Abia 200 de cetăţeni au sesizat că trebuie să aibă o reacţie la genocidul evident al găştii primarului Marius Stan, ieşind la strigat în faţa Primăriei „Primare, ieşi afară să dai socoteală!”. La câtă bătaie de joc la adresa votantului e în Primăria Stan, te aşteptai să iasă pe puţin 20 000 de nemulţumiţi. Nu ne-a ieşit de data asta, poate ies 2000 la următoarea adunătură de strigări din faţa Primăriei, în cel de-al doilea mandat al lui Stan Primar. Restul până la 325 000 sau 297 000 vor sta, ca şi azi, ca şi ieri, ca şi la Revoluţie, în umilinţă, resemnare şi în comoditate. Laşitatea, trădarea şi indiferenţa este neagra treime care guvernează România de Covurlui, nu? Are mare dreptate filosoful de Balcani, Mirel Floricică. Și ieri, şi azi…
  • Dilemă fără fund pentru salvarea cavoului monument istoric al lui Aristide Serfioti. Se află în aceaşi incintă cu Biserica Sf Treime de la Fileşti, este o capodoperă a Galaţilor, ar putea fi punct turistic prin pelerinaj cultural, dar nu se găsesc bani nici de-al dracu să fie salvat de la distrugere. Biserica, platforma din faţa bisericii şi clopotniţa sunt preluate de Arhiepiscopia Dunării de Jos, sunt relativ bine întreţinute, cavoul nu. Cică nu se pot băga bani pentru conservare, cât timp nu există proprietate. Dar biserica are proprietate? Privind problema din Bădălan, pentru biserica părăsită de lângă gardul şantierului naval unde merg în pelerinaj două băbuţe şi trei turme de capre s-au găsit pe la buget nişte sute de milioane vechi, dar pentru Cavoul de istorie strălucitoare a secolului 19 nu se găsesc. Doamne miluieşte!
  • O staţie de compostare a gunoaielor la Tg Bujor părea mâna lui Dumnezeu în oraşul uitat de noroc şi predestinat la defavorizare. Gunoaiele reciclabile erau vândute şi aduceau bani, compostul era vândut şi aducea bani, deci cei 13 angajaţi aveau rost-nu îngroşau rândurile şomerilor. De luni, cei 13 sunt la şomaj, compostul zace nevândut iar staţia intră pe mâna societăţii Prest Serv de salubritate locală, exact aia care a invadat staţia de compost cu gunoaie de grajd, caini morţi şi seringi de la spital şi i-a produs o gaură de 2 miliarde de lei. Eee, ăsta da management de piaţă de Tg Bujor, pentru numai 2,5 milioane de euro. Urmează noua compostare a bugetului şi a fondurilor europene, c-aşa-i la defavorizare, neamuleeee prost!
  • Uf, am rămas şi fără corporatiştii de la Chevron! Am fost atât de antipatici, că nici măcar gazele din subsol nu vrem să le dăm la alţii. E drept că Chevron n-a scos gaze nici de la bulgari, letoni, ucraineni, polonezi, francezi şi germani. Dar la următorul guvern Ponta, nu se ştie…
  • Care sunt avantajele dacă ai trecut de 50 de ani? 1. Cei care răpesc oameni nu mai sunt interesaţi de tine. 2. În caz de luare de ostateci tu vei fi intre primii eliberaţi. 3. Lucrurile pe care le cumperi acum nu se mai uzează. 4. Te angajezi în discuţii serioase despre sistemul de pensii.5. Secretele tale sunt în siguranţă la prieteni, deoarece nici ei nu-şi mai aduc aminte de ele.
CroniCariul de serViciu 6 - martie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...