logoImpact EST nr. 869 - 06.05.2021
  • În așteptarea apei calde de la CAF-ul Marius Stan via SH-ul brăilean, ce credeți că face Mircea Ispas, unul dintre șmecherii care au profitat gras de pe urma falimentului Apaterm? Trimite adrese la fraierii degrabă plătitori de la asociațiile de proprietari. Care vrea să se debranșeze de la țevile Primăriei (de la care li se trag debite uriașe degeaba), bagă banul la Calorgal. Adică la mandea Ispas!  Taxa de debranșare se plătește la Calorgal. Cine este Calorgal? O invenție cu care consumatorul nu are nici o relație contractuală. Și atunci, cum dracu să dai banii ca prostul unui escroc care îți cere un fel de taxă de protecție? Uitea așa, Ispas îi buzunărește pe fraierii abonați cu 400 de lei pentru fiecare apartament. Cât întreţinerea la 2-3 camere într-o lună cruntă! Adică vreo 90 de euro doar pentru nişte ţevi retezate. Minus TVA, tot rămân vreo 70 de euro. Dacă sunt 20. 000 de apartamente, cât ar mai râmâne după ce 40. 000 de apartamente au semnat fraiereala cu abureala de la Combinat, proprietarii lor vor plăti taxă de fraieri la CALORGAL cam 1,4 milioane de euro în total. Ce ușor vin pleștile la băieții deștepți ai aburelilor cu apa caldă și căldura!
  • Să notăm la cronică o chestie care aproape a scăpat neobservată, dar e de palmares. Penal. Unul dintre oamenii vechiului regim Nicolae, la Achiziții, Concesionări și Licitații, Ionel Burtea, devine unul dintre pionii Noului Regim învechit în rele deja, Stan. Burtea e acum Şeful Biroului de Management al calităţii din cadrul Primăriei Galaţi, și a fost numit de aleşii locali reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor la Operatorul Regional Apă Canal SA. Burtea îi va lua locul lui Gheorghe Potîrniche care, din 2010, face parte din această structură. Motivul pentru care Potîrniche a fost silit să-şi dea demisia de la Apă Canal este acela că a devenit consilier local în locul lui Nicolae Rainea. Motivul pentru care e potrivit Burtea în locul lui Potârniche? Poate stilul penal în care a rasolit terenul de casă al lui Titinel Fotache, asimilându-l cu teren de grădinărit, deși terenul e pe halda de deșeuri industriale din Bădălan. Hmmm!
  • Începe construcția Primăriei după gardul Prefecturii. Adică se va face sediul Primăriei în locul ruinelor extrem de deteriorate ale fostei săli de aplauze comuniste. Se cheamă că prin această organizare de șantier sinistru, se ratează principalul proiect care putea să salveze Galații-Pasajul Pietonal str. Domnească. Numai pentru această decizie, Primarul Stan nu numai că nu trebuie votat, dar trebuie trecut pe lista rușinii celor care au terminat Galații. Dacă începe vre-un cetățean această listă, nu o uitați pe irefutabila și impardonabila arhitectă șefă, Teodora Voicilă, care trebuie să fie trecută în capul acestei liste o ororilor de administrație.
  • E cazul să notăm și cine va face de fapt acest monstru în zona de arhitectură veche, adică rezervația de arhitectură a Galaților. Evident, o firmă din Galaţi, susţinută tehnico-profesional pe Grupo Empresarial Magenta SA din Spania şi de cinci subcontractanţi – Forentis Inject SRL din Bucureşti, Cricons SRL, Spark SRL, Primo SRL şi Instal Proiect Gaz SRL din Galaţi.
CroniCariul de serViciu 17 - iulie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Fundaţia „Andreia

Se ştie de când limba română că prost nu-i ...

Se vor mări pensiil

Nu de puţine ori am auzit despre erorile de calcul ...

La puşcărie şi di

Este greu în sistemul penitenciar românesc doar pentru deţinuţii slabi ...