logoImpact EST nr. 871 - 18.05.2021
  • Hopa! În urma consultării gălăţenilor, arhitecţii şi urbaniştii care au realizat planul urbanistic zonal (PUZ) de modernizare şi restructurare urbană a străzii Traian au renunţat la o bună parte din propunerile făcute pentru fluidizarea traficului. Este vorba, în primul rând, de transformarea pasajului pietonal de la V-uri în stradă cu circulaţie pe două benzi. Ei, asta da gândire, se vede că madam arhitecto-morula Teodora Voicilă a meditat îndelung între două țigări trase în piept, cu nervi creativi și, pleosc revelație! Și cum la o revelație vine repede o alta, uite-o și pe a doua: nu se mai face nici străpungerea de pe str Școlilor. Deci fu atâta muncă plătită nesimțit de mult degeaba? Evident, da. Și doar le-am spus încă de când au afișat pârțurile de PUZ, dar au avut pretenții și ambâțuri imbecile.
  • Noua lege electorală interzice orice formă de publicitate outdoor (excepție făcând avizierele electorale)? Așa o fi, dar nu e valabil și la Republicuța Galați. Aici, unde UNPR-ismul și PSD-ismul a ucis orice boare de bun simț și onestitate, prostul obicei al rinocerilor electorali a ieșit la strada mare. Nu e vorba de plachetele stil Durbacă, plantate de Primar Stan în parcuri și locuri de joacă. E cazul corturilor şi cearceafurilor cu poze care acoperă etaje întregi de clădiri .
  • Până și pe traseistul Nicușor Ciumacenco îl enervează politica făcută la cort sau din cort, ca și bannerele imense cu pretenții de icoane electorale. Ce haios, politica ca icoană electorală! Cacofonică și depășită, catindații încă mai cred că succesul depinde de dimensiunea muianului afișat nătâng sau tembelește pe ziduri.
  • A trecut o lună, două săptămâni și două zile de când un om a fost străpuns de barele de metal de la un refugiu de tramvai din Brăila și „responsabilii” iresponsabili din Primăria Stan nu au început nici măcar să vorbească despre obligația de a preveni un accident similar și în Galați. Dovada pericolului mortal este făcută și la Galați: toate refugiile, fără excepție, au fost capcane mortale, în care s-au distrus 10 mașini. Puteau măcar să facă separațiile de sens cu 50 de metri înainte, prin pivoți de cauciuc sau, și mai durabil, cu pietre de granit, din munții de granit devalizați din patrimoniul uriaș de granit extras din carierele de piatră stradală ale Galaților. Dar asta este altă capcană mortală, despre care prea puțini avertizează…
  • Tot mai mulți dintre locatarii de la bloc se conving de înțepenirea mecanismelor de funcționare a asociației de proprietari și caută variante de înlocuire a unei structuri care se dovedește depășită. Ceea ce au reușit locatarii de la PM7 din Asociația falimentară 761 încă de acum cinci ani, fac deja și cei de la A9 din Micro 19 și nici blocurile de la Asociația 216 nu sunt departe. Se poate sta la bloc și fără asociație de bloc. La A9, proprietarii experimentează asociația minimală, fără nici un angajat, unde toate serviciile se fac prin voluntariat iar plățile se fac pe card, prin agenții de teren ai furnizorilor de utilități. Altfel spus, asociația minimală de proprietari poate să funcționeze fără nici un angajat și deci fără fraude. Și dacă dispar asociațiile, dispare și clubul de parazitat Primăria, condus de șmecherașul de la Biroul Asociații Ion Chiru, nu? Asta e neapărat bine.
  • Să nu tânjim după România Mare, să ne dorim România Întreagă!
CroniCariul de serViciu 25 - februarie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

În dosarul penal di

Gălăţenii au sfidat din nou instanţa Săptămâna trecută a avut loc ...

Şeful Casei de Pens

Încercăm să plafonăm cuantumul mare şi să creştem pensiile mici, ...

Funcţionar de prim

Funcţionarul public al unei primării, condamnat în trei dosare penale. ...