logoImpact EST nr. 876 - 19.06.2021
  • Se dă startul bătăliei pentru fotoliul de decan al Facultăţii de Medicină. Păi, dacă avem decani preocupaţi mai mult de deputăţie şi fonfleuri politice decât de ştiinţă şi medicină…Aurel Nechita e exemplul de om obsedat de parvenire, funcţii, putere, influenţă, lăcomie, etc. Dacă ne luăm după ce zice rectorul Iulian Bârsan, via Bogdan Nistor, treaba mare e cam aşa: Aurel Nechita s-a autosuspendat din funcţie, la aproximativ o lună de zile de la câştigarea mandatului de deputat. Consiliul de Administraţie al UDJG „va lua act de vacantarea postului de decan şi va declanşa procedura concursului public, la care se poate înscrie orice candidat din oraş, din ţară sau din străinătate. Trebuie să fie minimum doi candidaţi, care vor fi validaţi de către consiliul profesoral. În caz contrar, se reia procedura. În final, decanul va fi numit de către rectorul Universităţii”. Hopa! Concurs cu clienţi? Sau concurs de clientelă?
  •  Ei, ce-o fi o fi! Oricum, clienţii au năvălit peste tot, e artă şi ştiinţă. Alte exemplu de clientelism patologic: Costinela Georgescu. După ce a căzut tătucul protector Dumitru Nicolae, şi i-a dispărut postul de şef de manipulări grosiere cu cabinetele medicilor, stimabila clientă s-a înfăţoşat la Facultatea Nechita de medicinism de partid. Acolo, Costinela, fără nici un concurs şi fără doctorat, s-a proţăpit taman în jilţul de decan. După cum merg treburile pe la noi, hop! Costinela şi la concurs, şi apoi totul devine posibil.
  • Ha, ha, ha, ha! Să plesneşti de râs, nu alta! Aurel Stancu trage sforile pentru a-l decapita pe Picu Roman de la şefia PP-DD! Ha, ha, ha! Luzerul agresiv Aurel Stancu se vrea conducător de gloate furibunde şi alienate la municipala PP-DD. Ei, şi aici totul este previzibil, nivelul este redus, de Covurluiul de mijloc de Folteşti. Cunoscut ca”Râma cu Cap de Porc”, Aurică cel logoreic visează să preia şefia partidului şi să îl umilească (din nou?) pe Picu Roman, la alegerile din martie. Are rezerve inepuizabile de mizerii, e împins de aparatul avocăţesc Lăcrămioara Stavire-Constantin Telegan, se prea poate să fie ce vrea. De fapt, cum e turcul de Picu, de un chistol ca Aiurică şi avea nevoie PPDD.
  •   Într-o zi, primarul oraşului se duce în vizită pe la ţigani:

– Hai noroc, bine v-am găsit !
– Să trăiască domn primar!
– Mă ce aţi zice voi dacă v-aş da la toţi case?
– O pupaţi-aş tălpile, ia un pahar de vin să bem.
– Dar ce aţi zice dacă v-aş oferi cele mai tari maşini din lume ?
– Ce bine ar fi ! Mai ia un pahar de vin, că tare ne bucurăm.
– Şi vă voi găsi la toţi locuri de muncă!
Ţiganul îi ia paharul din mână şi zice:
– Ce ai, domn primar, te-mbătaşi? Nu e neapărat pentru Marius Stan, dar pare de actualitate.

  •  Hopa! Iată noua Comisie de Urbanism a Consiliului Local Galaţi. Judecător Maria Baban, judecător Gheorghe Popa şi judecător Vasile Dorin.Ei au bătut cuie mari la coşciugul imobiliar din faţa Centrului Cultural Dunărea, înfipt dezastruos(cam ca un căcat în faţa uşii Palatului de Justiţie) în ceea ce părea să se structureze a fi o mica Plaza urbană, cu oarece pretenţii, de la intersecţia străzilor Traian cu Tecuci. Căsoaia este a unui oarecare Abrudan, care va intra în istorie ca omul cu cea mai tâmpită idee de afacere, sau ca catârul urban cel mai încăpăţânat, ca lider al unei turme de bizoni şi berbeci, care calcă în picioare de ani buni şi mutilează iremediabil toate speranţele de a trage Galaţii către un minim de urbanitate şi modernitate. 
  • Conferinţă de presă la PDL. Nu că ar fi oficial, dar s-a sugerat că Ciumacenco îl propune pe Resme candidat la judeţ iar Resme îl vede clar pe Ciume candidat de Primar. E şi normal, o campanie electorală începe când se termină precedenta, nu?
CroniCariul de serViciu 22 - februarie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Încă o ultimă or

Din Galaţi, oraşul cu cea mai multă apă, pentru profit ...

Ultima oră: Ploi to

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată din satelit. ...

Susanul lui Rodeanu

Avem o ştire de... penultima oră, doamnelor şi domnilor! Ea ...

Ghetoul de la Viaduc

Documentarea care stă la baza acestui reportaj a fost realizată ...