logoImpact EST nr. 839 - 25.09.2020
http://impact-est.ro/wp-content/uploads/banner-1200x165.gif

Oroare, n-am mai strigat în piaţa publică a nepăsărilor gălăţene:  „Teodora Voicilă, demisia!” Să reparăm această trădare a interesului public, că este ocazie strălucită. La gară e pe cale să reintre în peisajul strepezit al Galaţilor o clădire fără arhitectură. Este un fel de căsoaie, de hambar, de şopron de pus fânul şi cartofii, o ruşine de clădiroi, care, evident, a primit aviz, certificate şi aprobare de la arhitectul şef al municipiului Galaţi, madam Teodora Voicilă. Probabil că tine morţiş să certifice încă un brand de Galaţi-singurul oraş reşedinţă de judeţ în care au crăpat toţi arhitecţii. Altfel nu ne explicăm de ce oraşul arată atât de decrepit. Pentru această performanţă ţicnită, să spunem ce trebuie să urle necontenit(eventual în faţă la Primărie)  asociaţiile surogat de societate civilă-Teodora Voicilă, demisiaaaaaa!

Prea tânăr pentru a fi atât de competent pe cât ar vrea Partidul! El este Iulian Iosif, candidat la Camera Deputaţilor, client supus ordinelor meschine ale lui Victor Dobre, cunoscut ca veşnic partener PSD. La doar 28 de ani, tânărul veleitar are CV gros de studii şi diplome:  master în Administrarea Afacerilor Internaţionale, a terminat Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, e şi preş la Clubul Studenţesc Liberal, e şi economist la CFR. Vrea locuri de muncă, drumuri, medicină dezvoltată, vrea afaceri sănătoase, poate chiar şi seriozitate la CFR. Da, n-ar vrea să mai aştepte oleacă până i se coace mintea? Ce e asta? E ce au gândit romanii acum 2000 de ani, pentru sănătatea şi forţa Republicii lor. Ca să nu li se urce la cap puterea, nu aveau dreptul să ia funcţii de decizie novicii până la vârsta de 31 ani(pentru funcţia de cvestor), 37 de ani(pentru edil), 43 de ani(pentru pretor). Ce mofturi desuete la romanii ăştia!

Credeaţi că pierd pesediştii ocazia să trimită agitatorii la provocări, să scoată populaţia la lupta cea mare cu guvernul burghez Cioloş? Noo, n-o pierd! Iote, ţăranii inundaţi de la Slobozia Conachi, cărora le-a ajuns cuţitul tecnocrat la os. Strigă spontan „Jos Guvernul technocrat!”.  Netrebnicii dracului, nu dau banii la lume, ca să aibă tot primarul pesedist ce palma, la vreme de campanie şi la ordin de la şef. O parte a presei s-a prins şi a scris esenţialul. Protestul spontan de miercuri era anunţat de luni, la ora anunţată (10.00), la locul ştiut (în faţa Primăriei din Slobozia Conachi),  sinistraţi cam  o sută de oameni, plus primarul pesedist Emil Dragomir. A fost scârbos de spontan şi oportunistul senator de Pechea, candidatul PSD Nicolae Marin.

Lapidarium a fost gândit ca o zonă pietonală. Ca o piaţă de elită a Centrului Galaţiului. Ca un scuar de portofoliu pe viitoarea str. Domnească-pasaj pietonal. În realitatea de toamnă –iarnă a administraţiei Pucheanu, Lapidarium este un parking greţos, plin de maşini de şmecheri şi maşini de poliţie. E spart şi giorsăit. E plin de sârme pe sus şi colcăie de câini prin unghere. E crăpat şi plin de bălţi când plouă iar copacii sunt netoaletaţi de ani. Pivoţii de lângă muzeu au fost sparţi cu ciocanul şi cocalarii jonglează cu gipanele peste bordura de la trecerea de invalizi. Jegul este caracteristica micului amfiteatru unde boschetarii şi drogaţii au locul de întâlnire. Lapidarium-un nume reuşit, ratat de o administraţie imbecilă.

 

CroniCariul de serViciu 30 - noiembrie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Moştenirea lăsată

Instalaţia de desprăfuire pentru Furnalele 1 şi 2 a funcţionat ...

Firma olandeză Den

Societatea în cauză este una cu capital integral olandez şi ...

Costel şi generalul

Un gălăţean se revoltă şi-l interpelează pe preşedintele CJG, Costel ...