logoImpact EST nr. 889 - 20.10.2021

Nu ştiu dacă alţi trăitori, sau să le spunem „supravieţuitori ai iepocii de aur” au acelaşi respect, evlavie sau regret faţă de cele îndurate în timpul consemnat de istorie ca fiind cea mai odioasă dictatură din câte le-a fost dat romanilor să trăiască, dar eu trebuie să recunosc că deşi am fost dezavantajat din motivele arătate, unii oameni chiar m-au protejat, în sensul că au înţeles nedreptatea care mi se făcea ca fiu al unui erou al patriei căzut la Ţiganca pentru reîntregirea neamului românesc şi nu un duşman al sovietelor aşa cum lăsau să se înţeleagă bolşevicii rău intenţionaţi!
Aşa că am ţâşnit din cabinetul lui Chivu Stoica cu cele 200 de lei în buzunar, gata să chiui ca arabul care primise mia de ţechini de la paşa cel generos pentru că i-l vânduse pe El Zorab! Am ajuns degrabă în Gara de Nord, unde mă aştepta trenul să mă ducă acasă, că până luni când mă aştepta ministrul Florian Danalache, mai era vineri, sâmbătă şi duminică, timp suficient ca noul ministru să se informeze cât de negru era dracu’ de Stanciu, care ajunsese tocmai în cabinetul Şefului Consiliului de Stat.
În Gara de Nord constat că mai am „fo” trei ore până la acceleratul de Galaţi, aşa că am urcat la etajul doi la minister şi m-am dus direct la redactorul şef al ziarului „Lupta CFR”, ziar la care colaborasem cu un articol intitulat „Cu mâţa’n sac”.
Respectivul to’arăş m-a primit imediat, mai ales că era foarte curios cum de am intrat aşa de uşor şi repede la şeful statului! ]Ei, tovule, cum a fost? Povesteşte-mi cum te-a primit Chivu Stoica şi ce ai rezolvat?”. Luat în viteză i-am arătat banii: „Mi-a dat 200 de lei să am de tren, el nu ştia că eu am permis cu 24 de călătorii, ca salariat al chefereului”. „Bine, bine, şi altceva ce-ai rezolvat?”.
Vă povestesc în episodul următor!
Va urma

Anton Stanciu 25 - aprilie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg