logoImpact EST nr. 893 - 27.11.2021

În perioada când febra achitării datoriei externe ajunsese la cote maxime, au avut loc câteva spargeri în locaţii cunoscute de către toată lumea. Spre exemplu, casa doctorului ginecolog, Lupu (de fapt casa Stoenescu, pierdută de acesta în justiţia românească).
Hoşii cu ochi albaştri au mutat locul la câteva mii de bancnote verzi!
A urmat apartamentul lui Vicenţiu Grosu, directorul Fabricii de Bere şi mare colecţionar de antichităţi şi de bijuterii-unicat, de unde au dispărut, pe lângă bancnotele verzi şi câteva sute de grame de metal auriu. La fel s-a întâmplat şi la locuinţa doctorului Pralea, şeful maternităţii de pe strada Chicoş. Cei trei prăduiţi se aprovizionau cu moneda emisă de Rezerva Federală a SUA de la hotel Intcontinental Bucureşti… Credeau că sunt intangibili, având protecţia lui Costică Dăscălescu.
Fiecare dintre ei a raportat spargerea, dar nu şi lipsa valutei.
Totuşi, spargerea spectaculoasă a fost realizată în cea mai securizată clădire din frumosul municipiu Galaţi.
Adică în locaţia Inspectoratului Ministerului de Interne, în biroul nr. 2, unde trona portretul comandantului suprem (2mx2m).
Tovarăşul colonel – inginer (de loc din Cavadineşti), secretar PCR pe internele locale , Militie, Securitate, Pompieri şi Batalion Securitate. Acest patriot aduna cotizaţia miilor de membri de partid, în numerar, şi o depozita într-un dulap cu cifru.
Ca să facă economie Ministerului, făcea drumul în capitală odată la două luni.
În acest fel s-au adunat în dulapul metalic de siguranţă o sumă impresionantă pentru acele vremuri.
Cu o zi înainte de a pleca să depună banii la minister, „STUPOARE”, în dulapul deschis bătea Crivăţul. A urmat cea mai bună glumă a momentului: a venit miliţia cu câinele, câine care lătra aiurea către locţiitorul politic al generalului!
Urmarea: Generalul şi politrucul au fost chemaţi la Postelnicu (alt general) şi întrucât a trebuit să nu se facă de ruşine o uniformă cu petliţe albastre , colonelul – inginer, secretarul organizatitei de bază, a fost pensionat medical întrucât avea varice.
Acest furt face parte din istoria oraşului de pe malul Dunării Albastre.

Basil Basileus 20 - noiembrie - 2020

2 Responses so far.

  1. Gianina spune:

    Cautand ceva despre Galati , orasul copilariei mele, am dat peste acest articol care vorbeste si despre Casa Stoenescu pe care o cunosteam pe vremuri foarte bine.E o casa cu un istoric trist ca sa nu spun chiar blestemat. A fost nationalizata si comunistii nu si-au permis sa o vanda.In 1998 , desi casa era revendicata de fiica proprietarului care in acel moment locuia inca in Galati, justitia cea dreapta a dat-o in proprietate celui ce locuia in casa atunci.Judecatoarea a dat un verdict nalucitor: proprietarul a fost un explatator si urmasii nu merita sa-si recapete proprietatea! Se intampla in anul 1998! Mama prietenei mele a facut infarct si s-a stins din viata la scurt timp.

    • Basil spune:

      Verdictul a fost ceva firesc pentru ,,justitia locala ”.Judecatoarea era ,,clienta ” doctorului la intreruperi de sarcini nedorite .Doctorul folosea o ustensila medicala tip tirbushon si era foarte apreciat.Se poate scrie o carte[ 20 de volume ]despre astfel de verdicte.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Creșă nouă în cl

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a ...

Informare - lumini f

Primăria municipiului Galați informează că în apropierea Sărbătorii Sfântului Apostol ...

Lucrări de semnaliz

Primăria municipiului Galați informează că, începând cu data de 26.11.2021, ...

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...

Ex-deputatul gălă

Implicat într-un dosar de corupţie, alături de prim-procurorul gălăţean Roşca ...