logoImpact EST nr. 891 - 28.10.2021

Anul acesta, ca şi anul trecut şi ca de când politica e un fel de milosteală cu bănuțul vădanei încasat cu vârf şi îndesat şi neruşinat deturnat ne cam plictisisem să tot pomenim la foaia noastră de criză despre încasarea fără milă a numerarului pentru mila Domnului. Vroiam să nu mai scriem, că oricum ruşinea nu e compatibilă cu secta popilor şi cea a înalților sau absurd de preafericiților arhiepiscopi. Dar nu a fost chip să ne abținem, căci faptul divers de mic amănunt s-a vârât ca Michiduță în dosarul pe care Primăria Stan se face că-l lucrează cam de vreo zece ani. Da, este destul de binişor cunoscut, este cazul familiei cu cinci copii a Mihaelei şi Titinel Fotache, care tocmai au pichetat Primăria pentru a le aminti jupânilor care stau cu mâinile lor lungi scufundate în debaraua cu banii pârliților de contribuabili ca Titinel Fotache. Ei, aici e cazul să vorbim de cucernicie, de smerenie, de milă dumnezeiască, de duh şi miluire, şi de alte chestii cereşti. Nu putem cât timp fapte drăceşti sar de peste tot unde nu ajunge mirul celui Prea Înalt şi Uluit de faptul că doar timpul le rezolvă pe toate, dar doar prin moarte. La ce fapte i-a împins Necuratul pe consilieri să facă şi să se cadă? Iar au fituit 1,3 milioane de lei de la bugetul local, pentru 32 de biserici. Nu una, nu două, ci 32!

Banii vor fi cheltuiţi pentru lucrări de construire, reparaţii, pictură sau aşezăminte sociale. Cea mai mare sumă – 120.000 de lei – a fost alocată pentru continuarea lucrărilor de construire a Bisericii “Sf. Nectarie – Barboşi”. Câte 100.000 de lei se duc la construcţia bisericilor “Sf. Cuv. Parascheva” şi “Sf. Ioan Botezătorul“. Pentru continuarea lucrărilor la obiectivul „Cantina socială şi centru de zi pentru copiii proveniţi din familii defavorizate de pe lângă Parohia Sf. Vasile cel Mare din Galaţi” s-au dat 90.000 de lei iar cu 70.000 de lei de la bugetul local a fost miluită parohia Bisericii “Pogorârea Sfântului Duh“. Câte 50.000 de lei au fost repartizate pentru continuarea lucrărilor de construcţie a Centrului Social Multifuncţional al parohiei „Sf. Trei Ierarhi“ şi pentru reparaţii la Biserica “Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir – Bădălan“. Ajunşi aici să nu trecem mai departe, căci pichetul izbăvitor de chinuri de la Primărie venea din preajma Bisericii uitate de Dzeu Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir din Bădălan. Deci, 50 000 de lei pentru încă una dintre cele 18 300 de biserici (cifră depăşită, era o numărare de acum 3 ani). Deci , nu numai că Biserica este scutită de plata impozitului pe activitățile lucrative, dar continuă să sugă vlaga bugetelor de sărăcie avansată. Păi, îi doar undeva pe miloşii şi evlavioşii din Arhiepiscopie că cei cinci copii din Bădălan merg zilnic, prin noroi sau prin zăpada până la genunchi câte 5-7 km pe zi ca să se ducă la şcoala 16 sau la grădinițile din centru(cele mai apropiate de Bădălan, nu? A cerut cumva vre-un consilier ridicător de mână la interes să se oblige Biserica Marelui Mucenic să facă şi o grădiniță pentru a scurta chinurile copiilor din Bădălan? Cu certitudine, nu! Iată de ce am zis din nou ce era de zis. Lăsați să fiți în plata Domnului, bre fariseilor! Mai citiți odată şi vă cruciți: „În România, în ultimii 15 ani, s-a inaugurat câte o biserica nouă la fiecare două zile, nota de plată fiind achitată, într-o măsură semnificativă, de bugetul de stat sau de către bugetele locale. În România, în aceeaşi perioadă, din cauza unui buget insuficient alocat Ministerului Educaţiei, s-au desfiinţat peste 21.000 de unităţi de învăţămînt – echivalent cu dispariţia a patru şcoli în fiecare zi a fiecărui an!”, se arată într-un comunicat la ASUR.

Nu mai puţin de 40.000 de lei de la bugetul local vor sluji la reparaţii la Biserica “Adormirea Maicii Domnului – Mavromol“.

Printre lucrările finanţate de la bugetul local se mai numără: pictură frescă la Capela „Sf. Ier. Spiridon” – Spitalul de Pneumoftiziologie Galaţi, amenajarea curţii interioare a Bisericii “Sf. Ilie“, pictura capelei mortuare a Bisericii “Sf. Spiridon” şi continuarea lucrărilor de construire a casei praznicale a Bisericii “Naşterea Maicii Domnului“.
Nu doar bisericile ortodoxe au primit bani. Biserica Romano-Catolică „Sf. Ioan Botezătorul” a primit pentru reparaţii 40.000 de lei, Biserica Penticostală „Emanuel” – 11.000 de lei, iar Biserica Reformată – 10.000 de lei, tot pentru reparaţii.
Doi dintre aleşi au solicitat suplimentarea finanţărilor pentru Mavromol şi Biserica Catolică, iar primarul a promis că o va face la următoarea rectificare bugetară.

Observator 4 - iulie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Zece la sută din Ar

Cu indemnizaţiile lor speciale, halesc bugetul Armatei cu polonicul. De ...

CONSILIUL LOCAL GALA

                În conformitate cu prevederile art. 133, alin. (1), art. ...

Nou centru medical d

Primăria municipiului Galați informează că va amenaja un nou centru ...

Viorica Sandu: PSD e

Deputatul PSD Viorica Sandu susține că Partidul Social Democrat are ...

Cadrele didactice au

Fundația Vodafone România și Fundația Didactica lansează platforma www.scoalaprofesorilor.ro, o ...