logoImpact EST nr. 860 - 08.03.2021

Băi fraţilor, există o gaşcă în PNL-ul local, care nu se ocupă decât de un singur lucru şi anume sifonarea banilor publici pe orice cale sub adăpostul unor înfăţişări false de aşa zişi oameni de afaceri şi afacerişti. Persoanele respective nu s-au ocupat decât cu şmenul şi mangleala sub adăpostul politicului. Ei nu au treabă cu doctrina, nu au treabă cu programul partidului, nu au treabă cu sarcinile de partid, nu au treabă cu campaniile sau lipitul afişului, nu au treabă nici chiar cu funcţiile politice.

Singura lor politică este BANUL şi modalitatea de a pune mâna pe el cu orice preţ, privindu-i cu dispreţ şi aroganţă pe toţi ceilalţi penelişti care muncesc de pomană, de aiurea, pe doi lei la partid, ca proştii.

Îmbogăţiţi peste poate, îmbuibaţi, ei sug cu conducta, zi de zi, din orice sursă a banului public, căpuşează, intermediază, fac trafic de influenţă, exploatează informaţiile cele mai preţioase care le parvin în timp optim, comisionează, nescăpându-le nimic din arealul prin care se mişcă.

Au milioane în conturi, au maşini luxoase, au vile (nu numai una), sunt în străinătate ca la ei acasă, amantele şi le schimbă precum chiloţii, au mese rezervate în localuri şi tot aşa.

Sunt dirijaţi politic pentru a ocupa funcţii la butoaiele cu miere, fără număr şi fără stăpân, identificate cu regiile statului la Galaţi precum APDM-ul sau AFDJ-ul.

Iată, la AFDJ, acolo unde de-a lungul anilor s-a furat de către „toţi” bănet căcălău, un munte, mai mult decât bugetul Republicuţei pe un an, s-au instalat pe principiul rotaţiei, odată cu puterea politică, PNL-iştii. Aici tronează Răzvan Cristea zis şi „Pituş”, Sandu Galiaţatos, intrusul şi rătăcitul Bogdan Manea, toţi beneficiind de „consilierea” lui Mihai Istrate, consilier nevăzut şi neştiut al Primarului.

Acum, noi am crezut ca proştii că în rotirea asta de peste douăzeci de ani la furatul banului public (şi nu numai) o să se rupă odată aţa, că odată şi odată o să se oprească robinetul. Am sperat că acest lucru se va întâmpla acum, mergând pe principiul că odată şi odată, gata, nu se mai poate. Aiurea! Gaşca asta cu gulere albe este la fel precum cea de dinainte, metodele aceleaşi, parcă un pic mai perfecţionate. Şi, ca să vedeţi câtă dreptate avem cu „rotaţia”, noi ne aşteptam ca ăia de dinainte să fie puşi în lanţuri şi zeghe numai şi numai pentru cele 70 de vagoane de motorină dispărute în ceaţă, fără just temei, fără acoperire, la TULCEA pe perioada iernii şi a sloiurilor de gheaţă la mal, cu un an sau doi în urmă. Alo, DIICOT, DNA, Poliţie Economică! Nu mai e la putere Toader, gata, se poate, ştiţi cât costă 70 de vagoane cu motorină? Unde sunt?

Numai că pe PNL-iştii prezenţi îi doare în cot de ce a fost, îi doare doar că anul acesta nu a îngheţat olecuţică Dunărea şi pentru ei. Iar cei de dinainte, în frunte cu Uzumtoma au fost mutaţi cu birourile la un etaj mai sus şi atât, mâncând salarii grase tot de la AFDJ.

Şi, uite aşa, se rotesc sinecuriştii şi jafurile penale, de la un etaj la altul, din patru în patru ani de zile.

Iar noi? Păi noi, conform cântecului:

Vin ai noştri, pleacă ai noştri / Noi rămânem tot ca proştii. /
Ăia hoţi, ăştia hoţi, / Mama lor la toţi
.” 

(OB) 22 - februarie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Acţiunile Galfinban

Din lecturarea site-ului BVB am aflat că la o societate ...

Campania electorală

Ioana Băsescu a primit 5 ani de închisoare cu executare ...

Îndoielile nu pot f

Un muzician, un actor, un preot, un medic. Voci contra ...