logoImpact EST nr. 893 - 02.12.2021

Incredibil, România cică are o biserică la 1.000 de locuitori, trecând pe primul loc din lume la existenţa unor astfel de stabilimente într-un stat. La ora actuală, în ţărişoara noastră, sunt în funcţiune 18.400 de biserici la care, din nefericire, se mai adaugă la fiecare şase zile (în medie) ridicarea unui nou astfel de locaş între hotarele ţării sau în exterior.

Toată această strădanie uriaşă a populimii româneşti se cifrează în cel mai mare efort investiţional după evenimentele din decembrie 1989, ce nu se compară sub nici o formă cu nici un alt domeniu de activitate precum: agricultura, industria, învăţământul, armata sau sănătatea.

În tot acest timp, în România (inegalabila şi frumoasa noastră ţărişoară) au mai rămas ca vai de mama lor doar 4700 de şcoli şi grădiniţe, pentru copii ţării, tot mai puţini, mai prost educaţi, mai ignoranţi şi mai uşor apoi de manipulat de către tagma preoţească şi politică.

Pe lângă toate acestea, pe lângă acest efort uriaş economico-financiar care a contribuit din plin în a fi mai rupţi în cur şi mai flămânzi, cohortele de popi, trecuţi în acte cu această profesie, au trecut de peste 50.000 de indivizi, o uriaşă armată bine pusă la punct şi disciplinată, creată întru bunăstarea lor şi îndobitocirea noastră.

Efortul populimii blegite şi înrobite nu se opreşte aici, spre slava ierarhilor bisericii româneşti care au reuşit să determine gunoaiele din conducerea politichiei dâmboviţene să aloce anual de la bugetul de căcat al STATULUI peste un miliard de lei pentru biserică, la care se adaugă şi repartiţiile consiliilor locale.

În timp ce poporul şi ţara au sărăcit în mod constant, biserica hrăpăreaţă şi-a construit un adevărat imperiu de bogăţie şi bunăstare, acumulând averi uriaşe, construind şi având investiţii în domeniul comercial, hotelier, de alimentaţie publică, producţie, balnear, toate structurate fiind conduse ca adevărate ministere.

Spre sfidarea noastră, spre ruşinea populimii şi a guvernanţilor de rahat, toate aceste activităţi, toată această avere, nu a fost niciodată IMPOZITATĂ, determinându-ne să afirmăm că a fost clădită prin fraudă şi pe concurenţă neloială.

În timp ce EI îşi şcolesc copchiii în străinătate sau tot în domeniu, în timp ce ei se tratează în spitalele cele mai fiţoase din ţară sau străinătate ,sau în clinicile private (că au bani), în timp ce EI se relaxează pe domeniile private, amenajate în acest sens, ale bisericii, oiţele domnului, populimea, proştii, sunt puşi să se târască în genunchi, să sărute rămăşiţele umane (aşa zisele moaşte) în speranţa unui ajutor divin de a trăi mai bine.

Ce spectacol grotesc! Haideţi că ne merităm soarta de râme! 

JAP 30 - august - 2013

One Response so far.

  1. No99 spune:

    Un articol de cacat, ca toata brava presa romana. Sunteti „profesionisti” in adevaratul sens al cuvantului cand vine vorba de halit ca pelicanii cu copy-paste de la alte publicatii mult mai slugarnice, precum cele de capitala.
    Totusi, de dragul facerii de rusine, de ce nu dati si numarul localitatilor din Romania sau o idee despre legatura numarului de scoli/spitale cu cel al nr de biserici, sau, poate.. niste explicatii cu privire la despagubirile pe care BOR ar fi trebuit sa le primeasca in urma regimului comunist. E trist ca in orase ca Galati, Episcopia ajunge sa-si revendice ultima proprietatile meritate, iar toata lumea ii sare in cap, desi Sinagoga si Biserica Greaca sau fost printre primele edificii revendicate de comunitatile straine. A bagat Biserica mana in buzunarul cuiva pentru bisericile construite, sau inca va lasati tarati in marsavia colegilor de presa, din televiziune? te pomenesti ca din cauza preotilor se asfalteaza la preturi de 10 de ori mai mari sau se vand intreprinderi pe nimic. Nu va e rusine sa scrieti prostiile astea? Sau poate ca aveti un motiv la fel de intemeiat in a manca rahat cu pofta, cum ar fi interesul economic, din vechile apucaturi.
    Nu in ultimul rand, publicarea tampeniilor fara fundament (ca cele de fata) ar trebui impozitata, nicidecum libertatea spirituala si orice alta activitate conexa acesteia.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF