logoImpact EST nr. 893 - 04.12.2021

Mai zilele trecute stăteam de vorbă în redacţie şi ne dădeam cu părerea crucindu-ne de cât bănet, de mormane şi purcoaie de bani primesc directorii societăţilor comerciale al căror acţionar unic este Primăria Republicuţei Galaţi, vaca de muls a şmecherilor cu carnet de partid.

Într-o societate ca a noastră, în care lucrurile anapoda sunt prioritare şi majoritare, nu poţi să înţelegi neam cum poţi să câştigi o roabă de bani fără să faci mare lucru.

Chestia asta cu performanţa, introdusă de Consiliul Local, în care subsemnaţii directori primesc încă un salariu pe lună şi an dacă îşi îndeplinesc indicatorii aprobaţi de Consiliu, ni se pare o hoţie „legală” la drumul mare. Şi aşa salariile sunt mai mari decât ale primarului sau viceprimarilor, iar dublate în fiecare an, înseamnă venituri anuale de ordinul a peste un miliard, un miliard şi jumătate (lei vechi), bani, oameni buni, nu glumă. Ce nu înţelegem în ruptul capului este că societatea respectivă are tot sprijinul, toată finanţarea şi toată coordonarea de la Primărie şi nu se compară ca logistică a managementului sub nicio formă cu celelalte societăţi comerciale din peisajul mediului de afaceri. Adică este mult mai simplu şi mai uşor. Mai pe şleau spus, nu ai ceva, nu te descurci, vrei o majorare de capital, se rezolvă de către Primărie. Societăţile acestea deţin monopol, sunt un segment distinct şi unic de piaţă economică, nu au în general concurenţă, aşa că trai nineacă, simplu ca „bună ziua”.

Vreţi un exemplu? Vi-l dăm imediat, dacă ne raportămla S.C. ApăCanal. Mai avem vreo unitate concurentă? Nu. Credeţi că în ultimii ani s-au produs ceva minuni în management, ieşit din comun, s-a inventat o nouă „roată”? Nici vorbă. S-a inventat în schimb măsura abuzivă, discriminatoare, şmecheră şi şulfită, prin care an de an au fost mărite tarifele. Mama lor de ţugulani consumatori şi băutori de apă chioară, vor să le curgă la robinet? Să plătească tată cât mai mult, an de an, aceasta a fost deviza lui Gelu Stan, aprobată de aiurea, pe disciplină de partid,  de către consilierii de rahat ai Republicuţei.

Ce grijă faţă de populime? Ce grijă şi protecţie faţă de contribuabil, de amărâţii sorţii care-şi permit să trăiască în Galaţi? Nu le place, să se mute la Monte Carlo, unde metrul cub de apă şi canalizare costă ca la noi.

Şi, uite aşa, S.C. Apă Canal, are profit baban, indicatorii de performanţă sunt realizaţi dintr-o simplă mişcare de glezne, ţac-pac şi gata roaba cu bani cadou la director.

Ce simplu şi frumos este în Capitalismul LOR de gaşcă şi familie politică de tip mafiot.

Ne punem şi noi o întrebare, aşa ca neiniţiaţii sau mai puţin pregătiţii, dacă era aşa de bun tovarăşul director, de ce l-au mătrăşit olandezii de la Damen? La Apă Canal, din fericire a intervenit sinecura de partid, bat-o vina.

 

N.B. Avem o propunere: ce ar fi dacă aceste societăţi de interes public ar fi obligate să nu aibă profit, adică să funcţioneze pe principiul de non-profit, fiind ale Primăriei şi în interesul cetăţeanului.

Analistul lui peşte 21 - februarie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF