logoImpact EST nr. 870 - 12.05.2021

Iată, de câteva zile, mediul politic gălăţean e zdruncinat de demisia intempestivă a viceprimarului Radu Cosca, un gest, cum rar se vede pe la noi, prin Republicuţă.

Indiscutabil demisia lui Radu a lăsat cu gura căscată toţi politrucii de căcat, care împănează de ani de zile structurile administrative şi politice, pe toţi pomanagiii, sinecuriştii, pupincuriştii, râmele, limbiştii, lipitorii de afişe. Ei, acuma vedeţi oameni buni ce înseamnă să nu depinzi în viaţă, ca existenţă, de politică, să faci politică fără să-ţi simţi ameninţată fiinţa şi confortul, fără să te prostituezi şi să devii marionetă, ca o sculă de partid. Acum câteva săptămâni, ba, prima dată acum câteva luni, întâlnindu-mă cu viceprimarul (singurul) ce acorda audienţe, care venea la serviciu ca pe vremuri, dimineaţa şi pleca seara, ce-l întâlneai pe şantiere, pe frig sau ploaie (vezi parcul VIVA), îmi spunea că s-a săturat, că nu mai vrea.

Îi simţeam revolta, frustrarea, neputinţa, furia, faptul că nu mai avea aer, se sufoca, în atmosfera de la Primărie. El, care provenea din mediul privat, al omului de afaceri de succes, nu reuşea să priceapă, nu reuşea să se acomodeze cu birocraţia excesivă, cu gargara, cu stilul funcţionarului de la STAT, cu ineficienţa sistemului, cu lentoarea, cu bătaia de joc asupra cetăţeanului.

Avea proiecte, avea idei, dorea, se implica, într-un context fără orizont, fără consistenţă, dominat eminamente politic şi contaminat cu interesele personale şi de grup în majoritatea lor meschine.

A ajuns la limită, a simţit că nu se poate, inutilitatea şi meschinăria celor care îl înconjurau la Primărie, a determinat gestul demisiei. Restul? Vorbe în vânt, muşcături de cur, denigrări, ironii, ca de fiecare dată, corul netrebnicilor politruci majoritari.

Vin lichelele nehalite din unepere

Întrebarea care se pune este cine vine în locul lui Radu Cosca? Cine va fi noul viceprimar al Galaţiului? Ei, aici e aici, deoarece ceea ce o să vă spunem noi în continuare o să vă facă să vomitaţi, să vă doară iarăşi capul, să vă faceţi cruce şi să vă stuchiţi în sân. Cică, Marius Stan şi cu al lui UNPR aflat în coaliţia de la putere vor musai ca funcţia cu pricina să o primească ei, adică Marius o vrea la presiunea lui Chebac pentru ai lor, să nu-i doară capul şi să-l lase pe Durbacă în curul gol. Cine credeţi că se vrea viceprimar, credem că este foarte greu să vă daţi seama, dar noi am aflat şi o să vă spunem că numele lui este Marian Alexandru. Da! Omul mătrăşit de la Finanţe, cel cu insolvenţa şi dat afară de Autoritatea Naţională de Resort, cel care a făcut praf şi pulbere tot pe ce a pus mâna ca lichidator, cel care vrea să parvină pe orice cale, cel din cohorta de pp-dd-işti, cu trăsăturile şi asemănările de rigoare ale votanţilor lui Dan Diaconescu, respectiv cei cu ajutoarele sociale, boschetari şi rachieri, telenovelistele gen Elodia, săracii cu duhul.

Chiar aşa, măi, domnule Eugen Chebac, după unii (de te apucă râsul şi plânsul) cică eşti cel mai tare politician al vremurilor post-decembriste (sperăm că nu crezi nici tu panarama cu politicianul CEL MAI TARE) chiar nu mai are UNPR-ul oameni capabili, de ţinută? Ori trebuie să fie musai unul care să-i ţină în mână ouăle lui Marius? Am auzit că şi la voi ca şi la celelalte partide din Republicuţă, poate mai puţin la liberali, cei care hotărăsc, sunt acolo, aşa, vreo 2-3 inşi, nu organele alese statutar.

În pesede nu-i suficientă doar reforma DNA

Dar, să încheiem subiectul şi să trecem la pesede. Frământări mai mari ca acum nici că au fost în acest partid fanion şi mamut al ţării, iar după părerea noastră, la momentul actual pesede-ul chiar îşi joacă soarta.

Asistăm la momente cruciale, de esenţă, pentru mult aşteptata şi necesara reformă care va zdruncina din temelii partidul. Ceea ce nu trebuie uitat, nicio clipă, este că o astfel de transformare nu se face pe genunchi, având rol de cosmetizare şi manipulare a populimii votante. Pe-se-de-ul nu are din fericire alternativă, ori se reformează, ori moare! E nevoie de un pe-se-de fără corupţi, fără jafuri penale, cu oameni respectabili, profesionişti, apreciaţi de societate.

Imaginaţi-vă ce rezistenţă vor opune toate aceste lichele care au infestat partidul, care s-au hrănit precum lipitorile din avuţia STATULUI, a noastră, a tuturor. În Republicuţa Galaţi care a fost devalizată şi jefuită la drumul mare de aceşti fanarioţi, deveniţi ciocoii de tip NOU, ai noii DEMOCRAŢII, ei trebuie înlocuiţi cu orice preţ, pe orice cale, pe calea democraţiei de partid în primul rând şi nu numai a DNA-ului.

În acest context, cei din opoziţie, cei care aşteaptă să pună mâna pe putere, o vor face în van, dacă nu vor trage propriile concluzii cu privire la ei înşişi. Alde Dobre, Toader, Rezmeriţă, Ciumacenco şi tot neamul, nu jubilaţi, nu vă frecaţi mâinile, să nu vă atârne limba ca lui Lăbuş, şi nu salivaţi la amuşinarea PUTERII. Curăţenie la sânge şi la voi, fără interlopi ca altă dată, fără oameni care nu au valoare, fără compromisuri, fără trădători. Dacă ne veţi propune aceleaşi gloabe, aceiaşi indivizi care s-au mai perindat şi care şi-au arătat limitele, mergând pe principiul că noi, votanţii, suntem tot ăia, proşti şi mulţi, manipulabili şi neştiutori sau uituci, veţi da de draku’!

Şi, încă un lucru, de care nu trebuie să uitaţi niciodată, în nicio împrejurare: IOHANNIS nu a ajuns PREŞEDINTE datorită VOUĂ. CLAR??!

Analistul de serviciu 19 - decembrie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Accident de muncă m

Sâmbătă, 8 mai 2021, a avut loc un accident de ...

Moldo-gălăţeanca

Investitoarea misterioasă Se poate spune că această investitoare este una deosebită ...

Legumele de la sport

Da, chiar aşa, nebunii noştri de la Primăria Galaţi au ...