logoImpact EST nr. 886 - 18.09.2021

Ştim, o să spuneţi toţi că la sfaturi se pricepe toată lumea, şi ca să dai sfaturi celor de la pe-se-de întrece orice imaginaţie, pentru că ei pur şi simplu nu primesc sfaturi. Uite de aceea, credem că printre primele lucruri care pot însemna un altfel de politică, un alt stil, o reformare a managementului de partid, ar însemna să înceapă să creadă că nu deţin adevărul absolut, că trebuie să se consulte, să se aplece cu atenţie asupra a ceea ce vine de la „presă” şi că nu este nicio ruşine să-ţi însuşeşti un punct de vedere care nu-ţi aparţine, sau contravine crezului tău de atotştiutor. Atitudinea autoritară, absolută, fără crâcnire, de supunere necondiţionată în pe-se-deul Republicuţei nu poate fi decât extrem de dăunătoare, transformând membrii acestuia într-o masa amorfă, de executanţi, conform principiului exprimat de un fost mare conducător al Republicuţei: „Domnule, noi muncim, nu gândim”, adică mai pe şleau spus, unii (ei, şefii, la nivel de vârf) gândesc, iar ceilalţi sunt sclavii pe plantaţie.

Conform celor de mai sus, urmarea este că şi la împărţirea beneficiilor, atâtea câte sunt (pentru că un partid cuprinde indivizi cu interese şi mai puţini cu crez doctrinar), unii, cei de sus, sus, îndeobşte aceiaşi, sunt tot mai avari şi nesătui, se îndoapă numai cu cozonac, iar turma de activişti-soldaţi primeşte, nu ce rămâne de la masa şefilor, nu, ci doar nişte lături aruncate într-o troacă.

Întrebând în stânga şi în dreapta, stând de vorbă cu destui membri de partid mai „mari” sau mai „mici” am înţeles că STATUTUL partidului este apă de ploaie, nu este cunoscut şi respectat, iar de DEMOCRAŢIE de PARTID nici vorbă să existe. Deci, sfatul nostru este că după atâta amar de vreme, când lucrurile au început să evolueze, oamenii-membri ai activului s-au transformat la rândul lor, iar introducerea democraţiei interne în aceste condiţii este obligatorie.

O altă povaţă demnă de luat în seamă ar fi înfiinţarea obligatorie a unui Departament de resurse umane, astfel încât să se elimine favoritismele şi nepotismul, cât şi hotărârile unilaterale ale „şefilor”, acestea urmând să fie apanajul conducerii colective.

Lipsa strategiilor şi a viziunilor ştiinţifice, bazate pe studii, în ceea ce priveşte dezvoltarea economică-socială, e o altă slăbiciune ce atârnă ca o piatră de moară de gâtul şi cefele late ale unor manageri, din partidul stângii gălăţene.

Şi dacă tot am îndrăznit să intrăm în bucătăria celui mai mare partid din Republicuţă, care iată, a pierdut bătălia pentru Preşedinte la municipiu (ce vreţi un semnal, mai clar?) credem că sfatul cel mai îndrăzneţ pe care vi-l propunem este să aveţi capacitatea de a renunţa la unii indivizi ce s-au uzat din punct de vedere al „eternităţii”, al moralei, al corupţiei, al neseriozităţii şi hilarului ce creează în prezent INDIGESTIE electoratului.

Ce vreţi un exemplu mai bun: Nu poţi să organizezi un marş de susţinere pentru Ponta prin târg, afişându-te în frunte cu un Nica ce ar fi trebuit să facă un pas înapoi, sau să-şi dea demisia, cu un Viorel Ştefan, pribeag prin Galaţi, nelocuitor al acestor meleaguri, unul care nu a făcut de douăzeci de ani nimic pentru Galaţi ci doar pentru el, cu un Florin Pîslaru, un saltimbanc, un clovn, un trântor, o hahaleră sau cu un Bacalbaşa, sinistru personaj, fâsâit, meşteşugit în gură (citate) dar deloc în fapte.

Lăsaţi motivaţiile de doi lei pentru proşti, cele precum internetul, facebookul, tineretul neştiutor, americanii şi alte bazaconii pe care nici copiii nu le mai cred.

 

N.B. După alegeri am spus că se va înfiinţa un nou partid de stânga. Ne-aţi înjurat. Iată că GHIŢĂ şi PONTA îl fac…

Analistul de ocazie 12 - decembrie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Aceşti habarnişti

Indivizii aceştia, care, cică, sunt ai noştri şi care hotărăsc,în ...

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...

Cică se vrea veceu

Aflăm că în laboratoarele Primăriei Galaţi s-a pus la copt ...