logoImpact EST nr. 849 - 26.11.2020
logo

logo

Defunctul Cătălin Chelu deţinea (deţine, încă, prin moştenitori) acţiuni cam la o treime din fabricile şi uzinele din România. El acaparase cantitativ Comaturi, fabrici de ulei, vin, porţelanuri, covoare, firme de gros regionale, cum e şi Galgros, firme de date prin cablu etc. După moartea sa suspect de rapidă, în anul 2014, într-o clinică din Iordania, fiindcă de acolo era donatorul inimii care trebuia să o înlocuiască pe a lui Cătălin Chelu, războiul naţional pentru imperiul lui Chelu s-a dat şi se dă între moştenitorii săi: mama, Doina Rîmar, nevastă-sa, Ala Procopenco şi cu cei trei copii ai ei, precum şi atârnaţii Antonel Bunea şi Gabriel Constantinescu, care este şi cel mai iute acaparator. Dar tot nu înţelegem ce hal de sechestru a instituit DIICOT-ST Galaţi pe acţiuni şi pe bunuri în valoare de 20 de milioane de euro atâta timp cât acţiunile de la Vuturul Comarnic au putut fi vândute cu zeci de milioane de euro de către Ala unui „consolator” de-al ei.
Printre pierderile masive de capital din imperiul Chelu (Constantin –Cătălin Chelu – cu celebrele iniţiale „CCC” de pe Mercedesuri şi Jeep-uri), trebuie să o remarcăm pe cea de trei milioane de USD pe care Cătălin îi băgase în crearea unei bănci comerciale în Chişinău. Mafia moldo-rusească, diriguitoare şi a celebrilor rakeţi, l-a lăsat pe Chelu fără bancă, fără cei trei milioane de USD şi fără Jeep-ul cu care se deplasase la Chişinău, băieţii schimbându-i numerele, talonul şi înscriind-o în circulaţie pe numele unuia dintre ei!
Pentru a-şi pregăti fuga de legea din România, după ce a căzut ca o muscă fără cap în plasa generalului Fătuloiu, pe care a încercat să-l mituiască cu sacoşele cu bani fix în parcarea IGPR, pe care acesta îl conducea, Chelu îşi cumpărase o vilă în Transnistria, unde îşi întinsese şi o parte din afaceri. Dar, printre mituirile promise lui Fătuloiu se afla şi Fabrica de Plase Pescăreşti din Galaţi, la care Chelu acaparase, se pare, ilegal, o serie de acţiuni, unde numise un CA format din oameni obedienţi lui Fătuloiu, afacerea fiind una exclusiv imobiliară, terenul de 1,8 hectare de sub fabrică situat în cartierul Mazepa, fiind o adevărată mină de aur pentru un dezvoltator imobiliar. Dar, despre cum a fost „extrasă” fabrica din ghearele interpuşilor lui Chelu, despre cum se încearcă salvarea ei de la pieire şi ce lovituri nelegale i-a dat statul prin instituţiile lui de forţă, vom scrie un lung serial, începând cu ediţia de săptămâna viitoare.

Grigore CORBU 31 - martie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Scrisoare deschisa m

Danamaria Neculai se simte sătulă până peste cap cu Gelu Ciorici şi ...

Cristian Dima (PRO R

Realizat de Opyum Advertising SRL D la comanda Pro Romania ...

Necunoscut în lumea

Era miercuri, 11 noiembrie, când DIICOT-Structura Centrală făcea sute de ...

Sifonări de milioan

Mamăăă, până şi salariaţii cu putere de decizie din Combinatul ...