logoImpact EST nr. 880 - 23.07.2021

Ne-am lămurit cu cartea care se face la facultăţile de drept din universităţile active în Republicuţa Galaţi. În cursa pentru admiterea în magistratură şi în Institutul Naţional pentru Magistratură (INM) au trecut de proba dosarelor 104 gălăţeni, sau care au aplicat pentru Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi şi pentru Tribunalul Galaţi, respectiv pentru admiterea în INM. Punctul final al examenelor va fi în 15 octombrie.

Pentru admiterea în magistratură au mai rămas în cursă 93 de candidaţi pe 53 de posturi. Cel mai mare punctaj obţinut a fost de 85,4, iar cel mai mic de 62,8, ultima etapă fiind interviul. Pentru Galaţi, la această categorie au rămas următorii cinci: Ana-Maria Răzlog – pentru Tribunalul Galaţi (T.G.), cu 79 puncte şi nota 1,83 la raţionament logic, Maria-Alexandra Râpan – pentru Parchetul Tribunalului (P.T.), cu 75 puncte şi 2,10 la raţionament logic (rl), Iulia Milea pentru T.G., cu 76 puncte şi 1,59 la rl, Mihai Hîlcov – pentru T.G., 71 puncte şi 1,80 la rl, şi Nicoleta Andronoiu – pentru P.T., 73 puncte şi 1,41 la raţionament logic.

Dincolo, la admiterea în INM, 285 de persoane au trecut de etapa eliminatorie, competiţia urmând să se încheie în 6 octombrie, cu interviul. Cel mai mare punctaj a fost de 87 de puncte, iar ultimul admis a obţinut 71,5 puncte. Bătălia în care au rămas doar patru gălăţeni se dă pentru 70 de posturi de judecători şi tot atâtea pentru procurori. Iată-i pe cei care au concurat pentru instanţele gălăţene: Eduard-Gabriel Levai, pentru T.G., 76 puncte, Gelu-Daniel Bandas, pentru T.G., 73 puncte, Matei Cîrstoiu, pentru P.T. 75 puncte şi Tiberiu Bodor Ionescu, pentru P.T., 73 de puncte.

Între 5 şi 13 octombrie urmează proba orală, constând în analiza unei speţe cu elemente de etică specifice profesiei, dar şi analiza în scris a subiectului extras, mai informează CSM.

Rezultatele precare pot fi puse şi pe seama pregătirii psiho-profesionale a cadrelor didactice de la Facultatea de Drept, dar au legătură şi cu statura morală a unor ex-procurori din DNA-ST Galaţi, precum conferenţiarul universitar Mihaela Aghiniţei, cea care se „hârjonea” cu inculpatul M. Boldea în sediul instituţiei, sub atenta şi juisanta monitorizare a lui Gh. Ivan, fost şef al instituţiei şi a profesorului Gheorghe Ivan, cel dat afară din funcţie şi din DNA din cauza acuzaţiilor de hărţuire sexuală a grefierei şefe a DNA – ST Galaţi, repusă în drepturi după ce acelaşi Ivan o dăduse afară din serviciu.

Dar despre ce hal de speţe inventau şi cultivau prin instigarea la delaţiune, pentru a mima lupta împotriva corupţiei, vom vorbi aici la Impact-est.

 

Gelu CIORICI 2 - octombrie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Idei şi muncă de

Ca majoritatea gălăţenilor, şi familia IOANOVICI - ALEXANDRU (Sandu) şi ...

Ce este mai vechi ş

Răspuns corect: conductele de tip sită. Aşa arătau luni, 19 ...

Un nea Caisă prăş

Lunea se întâmplă toate nenorocirile. De aia se şi spune ...