logoImpact EST nr. 899 - 25.01.2022

Ne facem datoria să revenim la interval de un an pe tema atitudinii banditeşti în care se complac serviciile mafiote din Primăria Galaţi, faţă de o restituire de teren, revendicat şi câştigat prin proces, trecut pe la toate instanţele-ultima fiind Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Justiţie-justiţie, da nu cine ştie ce! Trec anii şi nimic din ce a fixat Curtea la nivel de lege nu e lege şi onoare şi bun simţ pentru o seamă de derbedei din Primăria Marius Stan. Care sunt de fapt aceiaşi mafioţi care au dat damful inconfundabil de primărie penală în Primăria Moş Mitică Nicolae cel Veşnic PSD.  Este vorba de terenul din spatele Hotelului Faleza, pe care se află de o seamă de ani nişte garaje tovărăşeşti şi un front de neclintit al tovarăşilor de partid, de stat şi din găşti supreme de interese. Aceste găşti reunite şi tupeul lor cosmic blochează total procedurile care  ar pune în deplină posesie pe urmaşii familiilor Jora-Timofte cu terenurile ce le-au moştenit. 

 

Terenurile de zonă zero de la Faleza nu au fost niciodată ale Primăriei

N-au fost pentru simplul motiv că pe vremea comunismului s-au făcut presiuni imense asupra a peste 100 de familii să doneze terenurile pentru a se construi blocurile şi hotelul Faleza. Prin urmare, Primăria nu putea vinde, deci nu avea cum să hotărască şmecherii de la Revendicările Budescu-Gurzu-Angheluţă pe problemele parcelării şi punerii în posesie în mod selectiv. Selectiv, deoarece nu se putea da nici o palmă de pământ către revendicatorii Jora-Timofte-Niculescu, dar către tovarăşi şi prieteni ca Ghe. Mihăilescu, da. Lui i s-a dat şi ce nu a avut, adică 60 mp din terenul celor trei familii, deşi revendica teren sub Blocul Gorun sau sub Hotelul Faleza. Recapitulăm în pas alert, deoarece dl. şef jurist Togan are program încărcat şi nu trebuie plictisit cu prostiuţe şi bocănuţe. Vasăzică, donaţia s-a anulat în 2001, s-au făcut oareşce învârteli la OCPI, Mihăilescu primeşte teren, se pare că a returnat o parte din banii primiţi ca despăgubire, pac alt proces, se anulează decizia de punere în posesie, dar terenul era de fapt vândut. Dosarul a urmat drumul oaselor şi ulcelelor, adică al putrezirii pe drumul Primărie-Prefectură-DNA-Parchet-Poliţie şi tot neamul lor cel ticăloşit şi adormit. În urmă a rămas doar iadul hărţuirii şi birocraţiei pentru proprietarii care trebuie să se judece cu fiecare dintre cei vreo 30-40 de oameni de bine cu garaje  cu subsol. Unii dintre aceşti chiriaşi de garaje ţin steagul golăniei sus şi dau în judecată proprietarii care cer să se facă desfiinţarea garajelor de pe terenul lor. Primăria îngroaşă şi ea obrazul, oferind pământ în compensare undeva pe la marginea oraşului, adică acolo unde până şi extravilanului îi este ruşine să i se spună intravilan.

Luaţi de aici nişte chestii de ilogică şi sfruntare a evidenţelor

Povestea revendicării terenurilor familiei Jora a început demult, cu nouă ani în urmă, având ca personaje cetăţeni de bună credinţă şi firească onoare, persoane pentru care fiecare an de viaţă contează enorm. Reclamanţii din familia Jora-Marieta, Georgel, Valeria şi Silviu au chemat în judecată pe pârâtul Consiliul local Galaţi, pentru a solicita anularea unei unei dispoziţii a primarului şi obligarea acestuia să-i pună în posesie în natură cu terenul din vecinătatea hotelului Faleza, în suprafaţă de 436 mp, situat pe fosta str. a Deşteptării. Terenul le fusese furat de regimul comunist, printr-un simulacru de act de donaţie. Seria de procese a curs încet, dar decisiv, iar în 2008 judecata a ajuns la Înalta Curte. Aşadar, definitiv şi irevocabil, găştile de interese de la Primăria Galaţi nu mai aveau nici un suport legal pentru abuzuri. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a analizat şi a hotărât, în numele legii, că terenul solicitat e liber de sarcini (garajele sunt construcţii provizorii, canalele cu ţevi sunt un moft de conjunctură) şi că trebuie retrocedat. Când în sfârşit au depus dosarul cu toate actele de aplicare a Legii 10, cei din familia Jora au avut prima surpriză- o parte din pământul lor fusese deja dat. În 22 02 2010, primăria spune că a vândut, în aprilie Prefectul Păun revocă ordinul. Vineee şi surpriza doi- la OCPI se descoperă alt furt cu acte trăsnet, via Budescu şi Gurzu: 60 de mp din pământul proprietatea familiei Jora a fost dat(vândut) lui Ghe. Mihăilescu, acesta fiind, la rândul lui, proprietarul terenului de sub blocul Gorun sau de sub Hotelul Faleza. Haitele de tovarăşi cu garaje s-au năpustit să caute pretexte şi au clocit un proces de contestare a hotărârii Înaltei Curţi. Ha, ha, ha, ha, cică sunt canale cu ţevi pe sub teren şi nu se poate, băi toarăşi! (oare ce au păzit juriştii şi experţii în cadastru din Primărie pe când se judeca speţa retrocedării, de ce nu a fost pusă la dosar documentaţia tehnică cu canalele tehnice Apaterm şi Apăcanal?) Nu se poate nici cu retrocedarea, că nu mai e posibil, nu?! Păi nu vedeţi că cei din clanul Jora au obţinut hotărârea în 2008, dar noi i-am vândut pământ lui Gheorghe Mihăilescu în 2007, deşi fraierii Jora cer pământul din anul 2000? Păi dacă l-a întabulat, gata, s-a rezolvat, nu se mai întoarce mortul de la groapă. Dracu să-i ia de experţi judiciari, proaste obiceiuri au! Acestea fiind zise, au atacat presa cu zvonistică şi intoxicări, cum că ceac-pac, terenul în delict a fost cumpărat de Cornel Istrate pentru Hotel. Senzaţional de banal! N-a fost cumpărat!

Silviu VASILACHE 11 - ianuarie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Patronul: prima viol

În data de 23. 12. 2021, în jurul orei 12,10, ...

Ucraina şi România

Despre acest subiect am început să scriu mai aplicat încă ...

La un pas de război

Criza ucraineană continuă să se adâncească. Rusia a depăşit probabil ...

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...