http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2024, nr. 977 - 29.03.2024

Una din mizele afacerii: 120 de vagoane de vin

Prin târg, pe la birouri, pe la colţul clădirilor, prin cafenele, principala bârfă aflată la „ordinea de zi” este în legătură cu jaful sau tunul sau şmenul care se pune la cale în Republicuţa noastră. Adică, este bine să ne înţelegem de la început, repetăm, este vorba, dacă e adevărat, de JAFUL ANULUI, toate lucrurile care se spun par extrem de credibile, de rămâi mască, cu privire la îndrăzneala de a face aşa ceva în conjuctura actuală, când zilnic zăngăne cătuşele, iar aresturile poliţiilor şi puşcăriile sunt pline ochi.

Acum, noi încercăm să găsim o scuză actorilor cuprinşi în această piesă SF, mai ales că-i cunoaştem, poate că le-a luat Dumnezeu minţile, apucându-se de aşa porcării la drumul mare. În atare condiţii, rugăm pe cei în drept să analizeze zvonurile din târg, pe care o să le dezvăluim în continuare, alde Prefect, DIICOT, DNA şi alte structuri să ne comunice dacă este adevărat sau nu, să treacă la treabă şi să stopeze golănia, dând-o pe mâna Justiţiei. Acum, începem povestea care face ravagii în toate mediile gălăţene, o poveste care începe amintind tuturor cititorilor că, în anii de „tristă amintire”, judeţul Galaţi ocupa locul doi pe ţară ca suprafaţă viticolă şi a producţiei obţinute în acest sens. În mod corect şi normal, aici la noi, în mijlocul judeţului s-a înfiinţat şi o staţiune de Cercetări Viticole, care spre surprinderea şmekerilor, a şmenarilor cu gulere albe, a politicienilor corupţi şi hoţi, a mai rămas în picioare şi în ziua de astăzi. Numai Dumnezeu ştie cum a scăpat raptului, demolării, distrugerii, însuşirii în privat pe doi lei.

Aici s-au păstrat terenurile aferente insituţiei, peste 200 ha de vie, plus altele în exploatare, aici s-au păstrat cadrele de cercetare, dotările şi toate cele de pe vremuri. Din nefericire, Academia Agricolă, forul tutelar, nu a reuşit în cei peste douăzeci şi cinci de ani să investească în dotare, în modernizare şi retehnologizare, bunul mers din punct de vedere economico-financiar și al bazei materiale, a cercetării, rămânând pe umerii conducerii Stațiunii de Cercetări. Încet, încet, oamenii aceștia au reușit să țină în viață unitatea, să fie rentabilă, să aducă pe piață noi soiuri de vinuri și în primul rând Vinul Ecologic, aproape fără egal în peisajul de specialitate. Toate astea în timp ce restul suprafețelor de viță de vie ale județului au fost acaparate de „deștepții” privatizărilor, raptului, retrocedărilor și altor învârteli, ale unor adevărate clanuri ce au pus mâna la înțelegere și cu sprijin politic pe unitățile de vinificație, crame etc.

Acum, în plină cruciadă împotriva HOȚILOR, a TÂLHARILOR, care au furat încă o Românie, beneficiind de sprijinul instituțiilor STATULUI, conform poveștii din târg, se pune la cale de către MAFIA POLITICO-ECONOMICĂ a Republicuței, prăduirea Stațiunii de Cercetări. Cică fosta directoare Simion, care a ieșit recent la pensie, a creat momentul mult așteptat al declanșării asaltului pus la cale în laboratoarele politice ale pe-se-de-ului aflat la putere în Republicuță de douăzeci şi cinci de ani și responsabil de dezastrul în care ne zbatem. Astfel, postul de director va fi scos joi (astăzi) la concurs, la Academia Agricolă din București. Se spune în poveste că Saghian, șeful de la pe-se-de, care taie și spânzură în agricultura județului, fiind şi preşedintele Comisiei pentru Agricultură din Senat, are soluția și aprobarea în buzunar. Adică omul are unchiul la Academie, în conducere, același care a rămas la timonă (pe nume Sin) și care a fost condamnat trei ani cu suspendare în lotul Voiculescu. Tot în poveste se mai spune că „Agamiță Dandanache”, candidatul, ar fi mai vechea noastră cunștință Cicerone Lupu, comisar-șef pe Regională la Protecția Consumatorilor, pe-se-dist notoriu, deținător de cramă și toate cele pe la Băleni, restaurant prin Piața Centrală, conform declarațiilor de avere cu vreo 300 000 lei noi în conturi, venituri de mii și mii de lei din terenuri agricole închiriate, venituri salariale aproximativ 40 000 lei net și tot așa.

La cei 65 de ani, Cicerone se poate numi cu adevărat magnat, fără să se supere pe noi, nu de alta dar îl cunoaștem foarte supărăcios, iar în prezentul demers vrem să-l apărăm, ca nu cumva să pună botul devenind eroul unei așa afaceri de poveste care poate să-l îngroape de tot și apoi ce nebun ar da un salariu aproape dublu pe cel de la Stațiune. În poveste se spune că la vârsta asta n-ar trebui să participe la concurs, dar că o astfel de piedică e pentru proști și că o dispensă pentru doi ani s-a obținut în acest sens. Tot în poveste se spune că în doi ani trebuie să se împartă totul, pe ferme, pe procesare, pe…, așa cum s-a plănuit în secret. Finalul poveștii ne înnebunește pe toți, credem noi că și pe cei care vor sta cu ochii pe afacere „ca pe butelie”, precum chestia aia cu „cireașa de pe tort”. Cică în beciurile Stațiunii s-ar afla la ora actuală depozitate uriaşa cantitate de 120 de vagoane de vin, de cea mai bună calitate, ce așteaptă să fie îmbuteliate și vândute. Și dacă ne gândim la imensitatea averii, la diferențele de preț, la pierderi, la parandărături, la volatilizare?!?

Acum noi nu credem că în ziua de azi mai poate fi vorba de astfel de TÂMPENII, dar mai știi?!? Dacă povestea este adevărată? Și, apoi, noi am dat totul pe goarnă înainte să se întâmple, dovedindu-ne de bună credință, înainte și nu după, încercând iată, să prevenim o MARE GOLĂNIE.

Observator 6 - martie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

ARGOUL

Definit ca „limbaj convenţional folosit mai ales de vagabonzi, răufăcători, ...

RESPECT...

Respect toate ființele lăsate de Dumnezeu pe Pământ! Se înțelege că ...

O luptă pierdută:

De când te știi tu pe lume,  cetățean model,  sistemul ...

ADIO, OCCIDENT, BUN

Nu-ți imaginezi ce se întâmplă în China, în Asia. Centrul ...