logoImpact EST nr. 880 - 31.07.2021

De la bun început, trebuie să vă spun că nu am studii de specialitate şi că sunt unul dintre miile de cetăţeni, care îşi dă cu părerea ce-şi argumentează zicerea pe baza experienţei de viaţă, a unei culturi solide ce presupune bibliotecă „la mansardă”, a unei logici învăţate ca şi materie la facultate şi tot aşa. Dar, mai presus de toate, cred că avem dreptul noi toţi, ca simpli cetăţeni, lucrători sau nu cu pixul să exprimăm judecăţi cu privire la actul de Justiţie, la instituţia în sine, pentru că acestea fac parte din viaţa noastră şi nu este sacralitate sau de neatins cu cuvântul aşa cum visează sau cred salariaţii cu „ciocanul”, cei care împart dreptatea.

Iată în dosarul de crimă comis de Dan Cadar, despre care noi am mai scris, judecătorii au mai dat un nou termen. Al câtelea? Cine mai ştie, după atâta amar de vreme de când toată suflarea Galaţiului aşteaptă verdictul final. Uite, asta nu pricepem noi, ăştia care nu avem studii de specialitate, suntem urechişti, care stăm şi ne întrebăm de aiurea, cum este posibil? Da, cum este posibil să nu se judece cu celeritate, cum este posibil să se tărăgăneze, cum este posibil să te judeci ani, în condiţiile când o minune de fată, o „mână de om”, un suflet tânăr, o posibilă viitoare mamă a fost omorâtă în bătaie cu bestialitate. Bătută cu bâta, luată la „tocat”, bucăţică cu bucăţică, sfărâmat fiecare oscior, transformată într-un morman de carne vie, cu o cruzime şi o ferocitate rar întâlnite.

În orice ţară civilizată, dar mai ales în America Unită, de mult timp juraţii s-ar fi pronunţat printr-o condamnare fără echivoc la scaunul electric. La noi, în Justiţia originală, a originalei democraţii şi a statului de drept în care ne place să credem că putem să trăim, lucrurile stau cu totul la fel de original. Noi nu credem, dar gurile rele spun prin târg că tergiversarea aceasta e cu tâlc, că face parte din regia spectacolului, că timpul care se scurge aduce uitare, „adormirea” opiniei publice. Unii mai răutăcioşi spun că în timp ce fata „ca o floare” a putrezit demult în pământ, criminalul va primi o pedeapsă „pământeană”, pe măsura eforturilor depuse de tatăl asasinului, influent şi cu putere financiară fără număr, leu şi paraleu în Republicuţă.

Să nu uităm că procurorii noştri l-au acuzat totuşi pe Dan Cadar de omor deosebit de grav care, acum, în lumina noilor Coduri, s-a transformat în omor calificat. Cum, necum, pentru noi, populimea, cert este că un criminal de o cruzime neimaginată, încă nu este pedepsit şi aşteptăm asta cu MARE INTERES, cu MARE NERĂBDARE, spre folosul JUSTIŢIEI şi noţiunii de dreptate în accepţiunea populaţiei neştiutoare de carte în materie de DREPT.

Vasile Periscop 13 - iunie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Util pentru contribu

INFO - formulare facilitati fiscale

Viorica Sandu, deput

PSD respinge vaccinarea obligatorie a medicilor și a profesorilor! Statul ...

Diminuarea risipei a

Material de opinie de Camelia Malahov, Director Taxe Directe, Deloitte ...

Directorul Magearu s

Jupân Pucheanu se încăpăţânează să termine în ultimul său mandat ...