logoImpact EST nr. 876 - 19.06.2021

mehid 4390LTribunalul Galaţi a admis cererea de intrare în insolvenţă a debitorului MEHID SA, depusă abia acum, la finalul lunii trecute, după ce toată mândreţea de clădiri a fost ruinată bucată cu bucată de către termitozaurii tuciurii, ultimele piese manglite fiind plăcile din beton ale împrejmuirii fostei celebre fabrici de componente mecanice şi hidraulice.

Tribunalul a stabilit data de 13 noiembrie 2015 ca termen limită pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanţelor asupra averii debitorului care ate datorii de 10,61 milioane de lei şi pierderi de 12,73 milioane de lei.

Administrator judiciar provizoriu a fost numit practicianul în insolvenţă Sierra Quadrant SPRL – Filiala Bucureşti. Cererea de insolvenţă a fost făcută după ce Eastern Europe Finance BV (prin Raiffeisen Bank şi Alpexpert  SRL Galaţi au făcut solicitări similare. Mehidul, firmă controlată de omul de afaceri fabricat de politicieni şi de ticăloşii din servicii. Corneliu Mangalea, mai avea în 2005 doar 184 de salariaţi, o cifră de afaceri de circa şapte milioane de lei, un profit net de aproape 82 de milioane şi pierderi de 2,9 milioane de lei. În anul 2014 firma, mutată ca activitate la ELNAV, figura cu 58 de salariaţi, cu o pierdere de peste un milion de lei şi datorii care săreau de 10 milioane de lei. Grav este că DGFP i-a acordat lui Mehid înlesniri la plata restanţelor către bugetul de stat, cifrate la aproape un milion de lei, în loc să aplice măsuri asigurătorii, mai ales că AGEA a aprobat înstrăinarea a două hălci de teren situate în bulevardul Coşbuc şi în Şendreni, precum şi a unor utilaje, în mai 2015, cu câteva luni înainte de declanşarea insolvenţei. Dar noi am scris degeaba la Impact-est cum s-a îndestulat o Bancă gălăţeană care pentru un credit de 900.000 de euro a scos la vânzare în această vară 1,6 hectare de teren din cele cinci pe care se lăbărţează deprimant şi hidos ruinurile MEHID. Mai precizăm că firma face parte din grupul de firme Metaltrans, ghidonat de câţiva ruşi stăpâni peste Metal Export-Import SA, firmă aflată în insolvenţă din decembrie 2013.

GECO 23 - octombrie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Încă o ultimă or

Din Galaţi, oraşul cu cea mai multă apă, pentru profit ...

Ultima oră: Ploi to

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată din satelit. ...

Susanul lui Rodeanu

Avem o ştire de... penultima oră, doamnelor şi domnilor! Ea ...

Ghetoul de la Viaduc

Documentarea care stă la baza acestui reportaj a fost realizată ...