logoImpact EST nr. 870 - 08.05.2021

Auziţi, contribuabili ai Republicuţei Galaţi, cică se va construi un Muzeu al pisciculturii la Gârboavele cu bani de la europeni (adică şi de la noi). Acuma, când auzi o aşa veste, te cam apucă durerea de cap, încep rotiţele să funcţioneze, adică începi să gândeşti şi să-ţi pui întrebări. Noi nu spunem că nu avem nevoie de un astfel de aşezământ de cultură cu iz de istorie şi tradiţie a acestor locuri, ba chiar susţinem să avem un peşti muzeu, poate la un loc cu mult doritul şi trâmbiţatul muzeu al navigaţiei dunărene.

Dar… pentru că există un „dar”, ne întrebăm aşa, ca unii ce mai gândesc, cum draku’ să fie amplasat acest muzeu al pescuitului (peştelui) în pădurea  Gârboavele? Nu ne-am lămurit încă? Ce ar trebui să mai facem sau să se întâmple pentru a ne da seama că s-a greşit şi se greşeşte în continuare? Avem exemplu Muzeul satului şi de etnografie, construit tot la Gârboavele şi care este vizitat în timpul unui an, doar de o mână de oameni rătăciţi, şi ăia doar între luna mai şi septembrie. În rest nici ţipenie de  om în pădurea Gârboavele, bântuită doar de braconieri şi jivinele sălbatice, sau hoardele de câini flămânzi şi schilodiţi.

Şi atunci, de ce ne batem joc de banii populimii gălăţene şi ai europenilor construind acest stabiliment de aiurea? Ce mama mă-sii a fost în capul ăstora de la CJ-ul lui Bacalbaşa şi al consilierilor judeţeni, de au   aprobat o astfel de nebunie (pe bani)?

Uite, noi, (mai deştepţi?), cerem o reanalizare a acestui lucru şi dacă se mai poate, o relocare a Muzeului cu pricina. Adică să-l aducem din pădure (unde se vânează şi nu se pescuieşte), acolo unde-i este în mod firesc locul, şi anume pe malul Dunării, într-o zonă tradiţională, cu specific în domeniu.

Primul amplasament pe care îl propunem este între Palatul Navigaţiei şi clădirea Vamei, unde după părerea noastră este imposibil să nu se găsească câteva sute de metri pătraţi pentru amplasament, aşa cum s-a găsit pentru CERONAV sau alte „găinării” de afaceri private cu dedicaţii.

Un alt amplasament pe care îl propunem este la Zătun, unde deja se profilează o zonă de interes turistic cert şi unde avem Complexul CJ-ului cu baltă, cu dotări, cu livadă, cu drumuri de acces asfaltate şi la o distanţă de oraş de numai 10 minute. Un cadru mai adecvat, nici nu se putea, delimitat de Prut şi Dunăre, în care un astfel de obiectiv şi-ar găsi locul binemeritat, şi ar spori interesul şi atractivitatea zonei.

Şi, uite aşa, ne întrebăm, de ce vreţi voi cu tot dinadinsul să cheltuiţi banii de aiurea investind în mod fantasmagoric, fără cap, doar de dragul de a ne trezi că „facem”? Bre, dacă sunteţi oameni cu judecată, schimbaţi calimera, că nu este ruşine, mai ales acum. Mai târziu, când copchii şi nepoţii ne vor judeca, s-ar putea să ne blesteme pentru cretinitudinile  pe care am cheltuit banii.

Mai aveţi încă timp.

Vasile Periscop 7 - februarie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Accident de muncă m

Sâmbătă, 8 mai 2021, a avut loc un accident de ...

Moldo-gălăţeanca

Investitoarea misterioasă Se poate spune că această investitoare este una deosebită ...

Legumele de la sport

Da, chiar aşa, nebunii noştri de la Primăria Galaţi au ...