logoImpact EST nr. 870 - 08.05.2021

Ne ajunge aşa, la ureche, precum reclama cu mirosul de cafea de la Alint-Aroma, că la celebra Grădină Zoologică a Consiliului Judeţului, amplasată în Pădurea Gârboavele, se produc lucruri necurate.

Prima impresie asupra stabilimentului este că nu mai este ce a fost, adică arată acum a grădină zoologică de tip european, cu spaţii generoase şi adăposturi pe măsură. Totuşi, nici în ruptul capului, nu pricepem cum de a costat aşa un munte de bani. După ştiinţa, experienţa şi priceperea noastră ne vine să propunem (punând pariu şi riscând obrazul nostru) să se facă o expertiză independentă asupra cheltuielilor şi garantăm că nu se justifică 50% din banii europeni şi oarece cofinanţare a populimii gălăţene. Noi credem că s-a mers pe principiul că e „în pădure”, că nu se vede, nu se măsoară, nu se întreabă, aşa că… liber la şmen cu parandărătul în coadă, bineînţeles. Acuma, noi suspicionăm toate acestea şi ne dăm cu părerea noastră de găozari, de ziarişti incomozi care îndrăznesc să-şi pună întrebări, dar îi rugăm pe cei îndreptăţiţi de la DIICOT sau, pentru că sunt şi bani europeni, pe cei de la Oficiul Antifraudă pentru finanţări externe, să ne spună cum stau lucrurile în mod corect. Dacă ne întoarcem la vizita noastră de la zoo produsă în clandestinitate, o să vă mai spunem că ne-au impresionat unii „locatari”, animale în primul rând din ţinuturile calde, leii, tigrii etc.

Numai că, afară fiind iarnă şi frig, mai ales noaptea când termometrul arată minus cu mai multe grade, bietele animale sunt supuse unui supliciu mai rău ca în fostele lagăre de concentrare de pe vremea nazismului.

Cu mare greutate, prin metode gazetăreşti specifice, am reuşit să aflăm că centralele termice achiziţionate cu bani grei nu pot fi puse în funcţiune (trebuiau puse în funcţiune la 1 noiembrie a.c.). Cei care au luat mălaiul şi le-au montat nu au făcut probe, nu le-au predat la „cheie”, încă mai lipsesc unele elemente vitale de ordin tehnic, fără de care centralele cu pricina sunt doar elemente de decor. Ţinem să precizăm că documentarea s-a produs în jurul datei de 1 Decembrie 2013, ocazie de a afla printre altele şi o altă gogomănie, de râsu-plânsu, cum ar fi lipsa grijii beneficiarilor de a prevede în schemă personal de exploatare specializat şi atestat pentru centrale.

Dar ce griji ne facem noi?! Când o groază de oameni, concitadini, stau în frig, ca vai de mama lor, în condiţii inumane, din cauza faptului că nu au bani să-şi plătească facturile. Aşa că, de la Gârboavele până la Europa cea adevărată, e cale lungă pentru Administraţia noastră.

JAP 6 - ianuarie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Accident de muncă m

Sâmbătă, 8 mai 2021, a avut loc un accident de ...

Moldo-gălăţeanca

Investitoarea misterioasă Se poate spune că această investitoare este una deosebită ...

Legumele de la sport

Da, chiar aşa, nebunii noştri de la Primăria Galaţi au ...