logoImpact EST nr. 893 - 04.12.2021

Facem nişte jocuri de cuvinte ca să intrăm în rândul lumii întoarse cu fundul în sus. Sigur, vorbim de lumea lui Nicuşor Ciumacenco, întoarsă şi ţăndărită încă de anul trecut. Acum, revenit oarecum din buimăceală şi transferat pentru o etapă de ieşire definitivă din politică la „retraşii” pentru mai multe etape de la PDL, Ciumacenco joacă bâza cu oamenii lui Stan şi cu Stan însuşi. Trosc, pleosc, poc şi boc, Nicuşor are mirări mari. De o micime ipocrită exemplară.

 

Prima mirare are efect de bombă cu explozie devansată

În plină iarnă, gălăţenii din locuinţele racordate la sistemul centralizat de încălzire s-au trezit puşi să semneze contracte cu o nouă societate, Calorgal, despre care nu ştiu prea multe. Există numeroase semne de întrebare referitoare la această companie şi la profesionalismul celor care o conduc. Conform datelor obţinute de la Registrul Comerţului, Calorgal Societate pe Acţiuni a fost înfiinţată pe 20 noiembrie 2012, în sediul Apaterm. Acţionarii Calorgal sunt Unitatea Administrativ Teritorială a Comunei Şendreni, Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Tecuci şi Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Galaţi. Este cel puţin bizară asocierea oraşului nostru cu două localităţi care nu au sistem centralizat de termoficare şi aş dori să ne lămurească primarul Marius Stan care au fost criteriile de asociere? De ce au fost alese aceste două localităţi şi nu altele şi ce ar avea Galaţiul de câştigat din această asociere? În conducerea Calorgal au fost numite trei persoane, după cum urmează: Silviu Bacalum (33 de ani) – administrator şi preşedinte al Consiliului de Administraţie; Ionuţ – Florin Pucheanu (31 de ani) – administrator şi membru al Consiliului de Administraţie; Mircea Ispas (51 de ani) – administrator şi membru al Consiliului de Administraţie. Dacă în ceea ce-l priveşte pe Mircea Ispas nu poate fi contestată vasta sa experienţă în domeniul termoficării, aş dori să ne explice primarul Marius Stan care au fost criteriile după care au fost numiţi ceilalţi doi administratori. În condiţiile în care experienţa lor în domeniu nu există, se poate vorbi doar de politizarea conducerii Calorgal. Principala calitate pe care o au Pucheanu (membru PSD) şi Bacalum (membru PNL) este cea de consilieri ai primarului, nu şi de experţi în domeniu.Nu în ultimul rând aş dori să ne spună Marius Stan de ce şi-a făcut campanie electorală pe banii Apaterm? În primăvara anului trecut, corturile sale de campanie au fost montate cu ajutorul utilajelor şi al angajaţilor aparţinând societăţii gălăţene de termoficare.

 

Hm! S-au dat onorarii exagerate la Serbările Galaţiului!

Asta e încă o mirare de etapă a politicianului aflat în retragere Nicuşor Ciumacenco. Sumele cheltuite de municipalitate cu prilejul Serbărilor Galaţiului sunt cel puţin exagerate, în condiţiile în care, onorariile vehiculate că ar fi fost plătite, sunt de câteva ori mai mari decât cele solicitate în mod normal de artişti. Conform datelor prezentate de mass-media, spectacolele susţinute de diferiţi artişti în perioada Serbărilor Galaţiului, au costat bugetul public 320.000 de euro. Suma este de peste 15 ori mai mare decât cea cheltuită, în urmă cu un an, la acelaşi eveniment, în timpul mandatului meu de viceprimar. Iar banii nu au provenit atunci din bugetul municipalităţii, ci exclusiv din sponsorizări. Pentru a putea face o comparaţie, iată cât s-a achitat în 2011 când, timp de două zile, pe scena amenajată la Casa de Cultură a Sindicatelor, au concertat şapte artişti şi trupe de primă mână din show-bizul autohton. Pe 30 noiembrie cântau Horia Brenciu şi orchestra, precum şi Andra (remuneraţi pentru prestaţia lor cu 7.500, respectiv 2.500 de euro). Pe 1 decembrie concertau Raluka & Laora (plătite cu 1.100 de euro), Deepside Deejays (1.800 de euro), Connect-R (2.200 de euro), DJ Sava (1.600 de euro) şi Crush & Alexandra (1.466 euro). În total, 18.000 de euro fără TVA, bani obţinuţi de la diverşi sponsori, printre care se numărau Apan, Vega 93 sau Vodafone. RER Ecologic, Linde Gas, Martens, Damen şi Vepex Com au contribuit cu alţi 4.000 de euro pentru a se putea asigura sonorizarea spectacolelor şi cazarea, ori masa artiştilor. Aşadar, totul a fost posibil cu aproximativ 25.000 de euro, bani obţinuţi exclusiv din sponsorizări, nicidecum sumele colosale risipite de actuala conducere a primăriei. Cei care au plătit acum onorariile exagerate dau dovadă fie de prostie, fie de rea-credinţă. În ambele cazuri, nu reprezintă interesele gălăţenilor.

Preşedinte Organizaţia Municipală PDL Galaţi, Nicuşor CIUMACENCO 10 - februarie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF