logoImpact EST nr. 889 - 18.10.2021

Un cititor calificat al Impact-est aduce acuzaţii grave de furt de gaze naturale de la populaţie, distribuitorii urmând să fie puşi la colţ cu date tehnice şi documente, undeva la finele lunii aprilie, când vremea se va încălzi suficient încât centralele de apartament să nu mai fie folosite şi în acest scop.

În procente, furtul poate fi încadrat între 25 şi 40%. Şi se pleacă chiar de la acuzaţiile celor de la NAFTOGAZ Ucraina, care îi acuză pe cei de la GAZ PROM că fură la nivel de 25% din cantitatea tranzitată prin conducte. Cititorul ne mai spune că plecând de aici şi măsurând rezistenţa termică a locuinţei proprii-estimată din consum raportat la suprafaţa şi diferenţa de temperatură interior-exterior – a remarcat că această mărime (teoretic constantă, sau uşor crescătoare cu diferenţa de temperatură, datorită nelinianităţilor de ventilaţie), consumul fluctuează gigantic, cu 25-40%, în discordanţă totală cu diferenţa de temperatură!

De exemplu, e cald afară, centrala e dată la tare, iar în casă e mai frig decât atunci când afară sunt minus 17 grade Celsius şi centrala e dată la mic! La nivel naţional se estimează că hoţia poate ajunge la spre mia de milioane de euro, media furtului naţional fiind de 25%. În aprilie, când vom avea toate datele vom reveni şi vom merge până la nivel naţional cu ancheta, Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) având un rol definitoriu în această sărăcire a populimii.

(A.E.R.) 7 - februarie - 2014

One Response so far.

  1. Raul spune:

    Factura mea pentru perioada 10 ianuarie – 10 februarie va fi dubla fata de intervalul anterior. Am autocitire si calculez exact consumul. Diferenta de temperatura exterioara fata de intervalul anterior nu justifica diferenta de consum. Intamplator am observat la un moment dat ca flacara de la aragaz este rosiatica si nu albastra cum era in toamna. Am vorbit cu colegii de la servici si mi-au spus ca au constatat ca atunci cand pun apa la fiert pe aragaz, fierbe mult mai tarziu decat de obicei. Ar trebui sa se instaleze contoare care sa detecteze permanent capacitatea calorica a gazului ca sa platim factura in functie de cate calorii am consumat nu dupa metrii cubi de aer care trec prin ele. Este furt evident si se poate dovedi foarte usor pentru ca exista cu siguranta aparate care masoara concentratia gazului.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg