http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2024, nr. 984 - 25.06.2024
Fosta reședință a lui Carl Gustav și Emma Jung-Rauschenbach este un loc de amintire a prezenței extraordinare. Casa precum și grădinile poartă semnătura distinctivă a lui C.G. Jung și reflectă fațete semnificative ale personalității sale. Din fericire, moșia cuplului a rămas mereu în posesia urmașilor lor și a fost transmisă de la copii la nepoți care au întreținut casa, interioarele și grădinile din jur cu multă dragoste și grijă, păstrând astfel caracterul unic al locului.
Datorită unei donații generoase și bunăvoinței din partea familiei Jung, în special a lui Andreas și Vreni Jung, Fundația C.G. Jung Küsnacht, înființată în 2002, a reușit să preia și să renoveze reședința cu ajutorul neprețuit al actualilor locuitori. Casa a fost ușor modernizată și grădinile au fost restaurate fidel designului inițial, având mare grijă ca memoria lui C.G. Jung și familia lui continuă să trăiască.
După ce familia Jung-Gerber a cedat o parte din clădire în scopul găzduirii unui muzeu, Fundația și-a propus să-și îndeplinească o dorință de mult prețuită, și anume de a deschide casa, inclusiv camerele reprezentative, împreună cu grădina și numeroasele ei. colțuri fermecate pentru un public interesat și oferă astfel o mai bună înțelegere a vieții și operei lui C.G. Jung și familia lui. Având în vedere acest lucru, fosta casă a lui C.G. Jung a fost transformat într-un muzeu „mic, dar rafinat” în 2017. Persoanele și grupurile interesate pot vizita acum proprietatea, care este atât o casă academică, cât și un muzeu intern, oferind vizitatorilor sentimentul ospitalității lui C.G. și Emma Jung-Rauschenbach și permițându-le să arunce o privire asupra vieții lor academice și de familie. Să sperăm că casa va deveni un loc de întâlnire și schimb în spiritul lui C.G. Jung.
(Carl Gustav Jung, Flickr)
Sud Est Forum 25 - august - 2023

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

#HaiRomania

Acum două săptămâni, după 0-0 cu Liechtenstein, se punea problema ...

LA GALERIILE DE ART

Salonul de vară al artiștilor plastici gălățeni Preponderența figurii umane Așteptat cu ...

Hai, România!

1. "Ne-au luat băieții prin surprindere, știți", îmi aruncă în ...

Info - ecran pentru

Primăria municipiului Galați informează că meciurile naționalei de fotbal a ...