http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2024, nr. 984 - 25.06.2024

Ofiţerii de poliţie judiciară din Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), Serviciul Teritorial Galaţi, coordonaţi de un procuror din Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, au demarat percheziţii la sediul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor (SPCLEP) şi la alte două adrese. Din comunicatul de presă remis nouă de DGA, miercuri, 15. 02. 2023, rezultă că această T. G., consilier superior în cadrul instituţiei, împreună cu un intermediar-complice au facilitat obţinerea vizei de reşedinţă pe teritoriul României şi eliberarea de documente de identitate cotra unor şpăgi mici, dar dese, unui număr mare de persoane. Adică între 50 şi 70 de euro per capita de basarabean. Din probatoriul administrat, a rezultat că pe un apartament cu trei camere aveau vize de reşedinţă vreo 280 de moldoveni de peste Prut. Păi se poate doamna G. TURCU ?! În arhiva impact-est mai figurezi cu astfel de „fapte de arme”, atunci fiind vorba de bani bublici şi de un aranjament cu surioara ta…care s-ar putea să te scoată iar din rahat, cu gura ei profesională ! Oricum, procurorul de caz a dispus trimiterea în judecată a acestui consilier superior, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.
Infracţiunea are un trecut îndepărtat, căci, între 2015-2017, această persoană trimisă acum în judecată, a taxat prin intermediul a două persoane, 116 basarabeni, cu câte o 100 de lei, pentru a-şi îndeplini îndatoririle de serviciu. Ce mai, tanti Turcu G. lucra ca la ea în bucătărie!, căci elibera cărţi de identitate pe bandă rulantă, fără a mai verifica prezenţa proprietarului spaţiului de locuit înscris în formularul tip, oamenii schimbându-şi, practic, domiciliul din străinătate în România, adică în Uniunea Europeană.
Dar, la această etapă a procesului penal, nici o situaţie nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, mai punctează Biroul Informare şi Relaţii Publice al Direcţiei Generale Anticorupţie.

Joi, 30 martie 2017. Consiliera T. G., flancată de ofiţerii DGA, este adusă la sediul SPCLEP Galaţi pentru cercetarea unei posibile infracţiuni de luare de mită, tot de la basarabeni. (Foto Ovidiu Iordachi)

Gelu Ciorici 17 - februarie - 2023

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

#HaiRomania

Acum două săptămâni, după 0-0 cu Liechtenstein, se punea problema ...

LA GALERIILE DE ART

Salonul de vară al artiștilor plastici gălățeni Preponderența figurii umane Așteptat cu ...

Hai, România!

1. "Ne-au luat băieții prin surprindere, știți", îmi aruncă în ...

Info - ecran pentru

Primăria municipiului Galați informează că meciurile naționalei de fotbal a ...