logoImpact EST nr. 853 - 20.01.2021

În sfârşit, intră şi România în rândul statelor de drept, REDUTA reprezentată de MAGISTRAŢI fiind adusă la dispoziţia LEGISLATIVULUI reprezentat doar de Parlamentul ales prin voinţa poporului. Legea răspunderii Magistraţilor a trecut de Camera Deputaţilor prin aprobare tacită, urmând ca Senatul să fie for decizional.

De aici înainte, magistraţii (procurori sau judecători) care îşi exercită funcţia cu rea-credinţă vor fi excluşi din SISTEM, iar STATUL va fi obligat să se îndrepte cu acţiune în regres împotriva magistraţilor din vina cărora au fost încasate condamnări la CEDO. Sigur că reaua-voinţă sau grava neglijenţă vor fi foarte greu de demonstrat. Dar este un prim pas care îi va face pe magistraţi să le tremure conştiinţa şi pixul mai ales când îşi acordă unii altora spălături de obraz în sute de milioane de lei, chit că ei sunt nişte bieţi foşti jurişti-consult de cooperaţie şi absolvenţi de private universitare cu nume de Spiru şi de Haret. Parlamentarul Daniel Oajdea a cerut prin proiectul său legislativ modificarea Legii 303/2004 privind statutul magistraţilor. Desigur, proiectul a primit tălpi din partea CUPOLEI numită CSM! Şi nu aviz favorabil.

Termenele de prescripţie ale acţiunilor împotriva magistraţilor care au săvârşit abuzuri erau de cinci ani pentru persoana vătămată care a suferit pierderi materiale şi de opt ani pentru care persoana vătămată a fost privată de libertate, ÎN NOUA LEGE prescripţia termenului fiind, în toate cazurile, DE UN AN.

Şi, în sfârşit, toate actele încheiate de magistratul găsit vinovat, devin nule de drept. Iar nerespectarea deciziilor Curţii Constituţionale,ori exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă se sancţionează cu EXCLUDEREA DIN MAGISTRATURĂ, pierderea tuturor drepturilor salariale, plus că nu vor mai avea dreptul la pensiile speciale.

Speranţa este acum în Senatul condus de Tăriceanu.

(Lector) 11 - noiembrie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ce troc! Dai mită 1

Da, dar eu şi sămtămânalul pamfletistic Impact-est nu avem voie ...

Fără portbagaj şi

Poliţiştilor locali, mai ales celor de la rutieră, care câştigă ...

Ciorici a picat la p

În sfârşit a venit vremea ca tizul meu întru nume ...