logoImpact EST nr. 886 - 20.09.2021

Fiind acuzat de hărţuire sexuală, Ivan s-a cerut afară de la şefia DNA

Impact-est, prin colegiul său redacţional, nu şi-a propus, nu-şi propune şi nu va urmări niciodată o anume persoană care îndeplineşte o funcţie publică. Suntem în slujba principiilor care guvernează o societate sănătoasă bazată pe adevăr şi dreptate, a ceea ce este corect şi benefic tuturor. De aceea, afirmăm cu tărie că încălcarea principiilor fundamentale, a drepturilor civile ale oricărei persoane, constituie pentru noi un obiectiv esenţial în a deveni o baricadă împotriva celor care încă îşi mai permit astfel de anomalii.

Atâta vreme cât DNA-Structura Teritorială Galaţi a respectat, cel puţin formal, principiile fundamentale ale statului de drept, am fost alături de această instituţie necesară. Însă, în mod paradoxal, când am constatat, în timp, că ceia ce este esenţial pentru societatea românească se transformă şi se converteşte în deziderate personale care domină şi coordonează activitatea unui individ tarat profesional, am acţionat şi nu am urmărit nici un câştig personal, nici un folos în mass media, ci ne-am îndeplinit o sarcină asumată şi o datorie de conştiinţă, bazate pe un principiu fundamental: ACELA AL DREPTULUI LA LIBERĂ EXPRIMARE.

Un ziar mic” a făcut treaba ziarelor mari

După mai bine de trei ani de zile, de când în mod constant v-am făcut pe Dumneavoastră,cititorii de Impact-est, martorii abuzurilor greu de descris ale FOSTULUI PROCUROR ŞEF GHEORGHE IVAN, iată că astăzi, marţi, 10 decembrie 2013, ora 13,30, când scriu acest articol, suntem în măsură să vă informăm că tot ceia ce am scris despre acest individ, ca aşa-zis „jurist” şi ca om, se adevereşte.

În sfârşit, Ivan este chemat la JUDECATĂ. După grele negocieri şi-a dat demisia din funcţia de procuror şef şi a cerut în mod nejustificat să revină ca procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (vezi facsimil), ca un ultim refugiu. Îi va fi acceptată, oare, această cerere, raportat la gravele abateri de la etica profesională şi la infracţiunile săvârşite? Suntem convinşi, ca majoritatea celor care i-am cunoscut activitatea, că locul acestuia nu se află în rândul organelor care participă la activitatea actului de justiţie.

Am scris mai bine de trei ani despre abuzurile şi infracţiunile săvârşite de Ghiţă Ivan, iar pentru această „îndrăzneală” am fost ameninţat cu desfiinţarea ziarului şi s-a încercat arestarea mea. Am fost filat, interceptat, mi-au fost introduşi informatori în cercul apropiat, am fost „SFĂTUIT” indirect, şi de multe ori direct, să renunţ în a prezenta anomaliile din activitatea acestui individ, însă, verificând de fiecare dată, căutând adevărul în actele ce îmi erau prezentate de către petenţii asupriţi de Gh. Ivan, am considerat că rolul, conştiinţa şi crezul profesional trebuie să prevaleze. În sfârşit, controlul efectuat de către Inspecţia Judiciară pentru Procurori din cadrul CSM a confirmat în integralitate faptele afirmate şi dovedite de Impact-est şi care fac obiectul DOSARULUI nr. 28253/1154/2013 al Inspecţiei Judiciare, ce conţine Raportul nr. 4088/J/1032/DIP/2013. Astăzi, 10 decembrie, nu ştim ce soluţii vor fi adoptate la judecata acestui Raport, pe care o aşteptăm de mai bine de o lună şi jumătate. Cert este, însă, că Ivan Gh., simţind că abuzurile şi infracţiunile sale vor fi devoalate şi că împotriva sa (în pofida sprijinului de care se mai bucură) vor fi dispuse sancţiuni care pot merge până la excluderea din magistratură şi la trimiterea în judecată, a cerut DNA – Structura Centrală să-i accepte încetarea activităţii în cadrul acestei instituţii pe care a maculat-o. (vezi facsimil)

 

Ivan s-a vrut, dar nu este exponentul sistemul

Ca reprezentanţi ai cetăţenilor din toate mediile, sperăm într-o soluţie justă şi legală, soluţie care să ne dea speranţa că şi pe raza Curţii de Apel Galaţi procurorii, judecătorii, avocaţii, notarii oamenii de afaceri, din ierarhia politică şi administrativă, care sunt corecţi, îşi vor putea desfăşura activitatea într-un climat firesc şi normal.

Iată, în sinteză, chintesenţa veridicităţii afirmaţiilor anterioare!

Ajuns procuror şef al DNA-ST Galaţi, Ivan Ghiţă, pe fondul profilului psiho-patologic prezumat în mai multe ediţii ale Impact-est, a dorit, şi de multe ori a reuşit, să extermine doar pe bază de interceptări unilateral interpretate, categorii socio-profesionale din varii domenii de activitate. În lumea juridică şi-a propus şi a reuşit să-l extermine pe fostul procuror general Dinu Gâlcă. I-a anchetat în mod gratuit pe foştii procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi: Gabriel Enciu, Virgil Luparu, Valerică Căpătână şi alţii, în ideea de a demonstra că el este stăpânul tuturor. A considerat că trebuie să facă o anume ordine numai de el imaginată la DIICOT-ST Galaţi, anchetându-i pe procurorul şef Sorin Cărare şi pe fostul procuror şef Ion Ciafalon, precum şi pe o serie de ofiţeri judiciarişti din această structură. A interceptat pe banii noştri, în mod nejustificat, toate telefoanele instanţelor de judecată şi ale parchetelor de pe raza Curţii de Apel Galaţi, implicit pe ale poliţiştilor.

Dezinformare şi distrugere

Acelaşi Ivan a dorit, şi poate parţial a reuşit, să distrugă una dintre cele mai mari şi redutabile case de avocatură din România: aceea a MAESTRULUI ALEXANDRU BĂLAN, care a plătit cu un infarct şi două intervenţii pe cord deschis abuzurile minciunilor şi COMUNICATELE DEZINFORMATIVE făcute în presă, în sensul că ar fi participat la comiterea vreunui act de corupţie, deşi în dosarul pe care l-am văzut în urmă cu trei ani am constatat că MAESTRUL Alexandru Bălan a fost trimis în judecată pentru o MĂRTURIE MINCINOASĂ INVENTATĂ DE GH. IVAN.

În ultimii ani, de vreo douăzecişidoi încoace, am traversat sala paşilor pierduţi şi salile de judecată din Palatele Justiţiei din Galaţi, Bacău, Iaşi, Bucureşti, Miercurea Ciuc, prilej cu care am auzit în repetate rânduri avocaţi care îşi exprimau, fără echivoc, regretul că MAESTRUL Alexandru Bălan S-A RETRAS DIN ACTIVITATE. La unison, ideea unică era că Justiţia a pierdut enorm prin această nefastă retragere. Sperăm ca într-o zi, atunci când îşi va rezolva toate problemele create de Ivan, şi dacă starea sănătăţii i-o va permite, unul din marii corifei ai barei româneşti, recunoscut la nivel naţional, să se întoarcă ACOLO UNDE ÎI ESTE LOCUL.

Ca un caloriferist veritabil, Ivan a muşcat şi din mediul academic

Ivan şi-a dorit să fie şi cadru didactic universitar, ne-drept pentru care, bineînţeles, trebuia să-şi marcheze teritoriul prin forţă şi teroare, trimiţând în judecată pe cel mai mare profesor universitar, rector, membru al Academiei Române, pentru fapte doar de el imaginate… Rectorul Emil Constantin a fost achitat DEFINITIV. Dar Ivan trebuia să arate că el este stăpânul Universităţii de Stat „Dunărea de Jos”, aşa că şi-a continuat activitatea trimiţându-l în judecată şi pe profesorul doctor CHIFAN, dictatura CALORIFERISTULUI fiind deja instaurată. Dar, eşec la foc automat: şi profesorul CHIFAN a fost achitat, ambii universitari având şansa de a fi judecaţi de unii judecători care nu erau BUTOANE.

Odată săpată tranşeia ştiinţifică cu cazmaua, marele GHIŢE s-a fost propulsat în lumea universitară de către fostul şef al Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Oprea Răducan, fost miliţian la Economic înainte de 1989 şi devenit, culme a ruşinii universitare, DECAN AL FACULTĂŢII DE DREPT din cadrul UDJ Galaţi. Acesta i-a fost mentor în obţinerea titlurilor universitare, apoi şef de condică şi pontaj pontonierului – caloriferist Ghiţă, fără să intuiască aspectul că va fi ejectat prin braţul aceluiaşi Ivan care, odată ajuns pe post, dar şi presat de articolele din Impact-est, a înţeles că trebuie să-l termine şi pe Răducan Oprea.

 

Din frustrare în frustrare, spre victoria cea mare!

Gh. Ivan a simţit de mult că i se apropie sfârşitul, că seria abuzurilor se apropie de final. Şi pentru a demonstra că el rămâne puternic şi poate da lovituri fatale, a abordat mediul politic şi al administraţiei publice locale, după ce dăduse iama, la comandă politică, în mediul de afaceri. Dar, despre această zonă, vom consacra serii de articole distincte, în ediţiile viitoare.

Aşadar, s-a gudurat pe lângă Referendum…

Parcă azi au fost imaginile televizate din comuna Suraia, judeţul Vrancea (unde ţăranii s-au opus mitralierelor lui Ceauşescu), când Ivan şi comisarii poporului Apetrei şi Jirlăianu îi puneau pe ţărani să jure pe Biblia trântită pe capota maşinii. S-a întâmplat, însă, ca trecutul să devină un prezent acut: CETĂŢEANUL LICSANDRU, un OM BRAV de peste 80 de ani, cu experienţa sa de o viaţă, a văzut că are în faţă un NIMENI şi un NIMIC, nimeni şi nimic (virgulă) care nu-i pot obstrucţiona şi vătăma drepturile constituţionale. Ei, … dar ce înseamnă drepturi constituţionale pentru un pontonier cu comportament de Ivan? Ne permitem să răspundem noi: NIMIC.

Surse de mare încredere din cadrul DNA-ST Galaţi mi-au relatat că materialele de la Referendum, constând în interceptarea ordinelor venite de la Bucureşti, au fost stocate de către Ghiţă Ivan şi sunt folosite ca monedă de schimb şi de şantaj în raporturile cu şefii ierarhici şi Inspecţia Judiciară. (Să nu uităm că procurorul şef de secţie, Lucian Papici, primea pe fax prima pagină a Rechizitoriului pe care punea ştampila „VERIFICAT LEGALITATEA ŞI TEMEINICIA”, semna şi, în felul acesta, fără nici o verificare, actele de urmărire penală întocmite de către Ivan dobândeau puterea de a sesiza instanţa de judecată.)

Cunoscând şubrezenia tuturor construcţiilor sale, ajutat nelegal de a reveni pe postul de procuror şef al DNA-ST Galaţi în toamna anului 2012, folosind în mod cert metode ce ţin de profilul său psiho-patologic, Gh. Ivan a încercat şi încearcă să dea noi lovituri, în ideea de a recâştiga un sprijin politic, dar mai puţin profesional, conchidem că el a fost reinstalat în funcţie complet ilogic şi nelegal. Cei care l-au reaşezat pe acest post, probabil că nu au realizat că, psihologic, acest individ nu poate avea o altă conduită umană şi profesională, dovadă că el, tot în ideile lui cu substrat politic a pregătit şi lovitura cu Prefectul Emanoil Bocăneanu, şi chiar dacă acesta a comis nişte găinării, nu-şi avea locul în Arest, ci oriunde altundeva, unde să înveţe alte principii elementare de viaţă.

 

Apel şi recurs la judecătorii butoane

Ivan a avut, însă, noroc de judecătorii Anişoara Cocoş şi, ulterior, de Mariana Tacea. Nu le acuzăm de nimic, dar când spui JUDECĂTOR, spui Dumnezeu pe Pământ, care, orişicât, nu poate fi confundat cu peiorativul BUTON. Nu putem şi nu încheiem, dar, anticipativ, în linia direcţională a lui Gh. Ivan (şi chiar dacă nu vrem să rimeze, rimează), vine la zar Primarul Marius Stan, care constituie pe linie politică obiectiv de prin rang. Nu-şi va putea duce la îndeplinire dorinţele din cauza excluderii sale din magistratură şi chiar dacă Marius Stan, în pofida sfaturilor puţinilor oameni înţelepţi şi cu mare experienţă de viaţă pe care îi abordează o dată, de două ori pe an, nu face ceia ce aceştia îi spun şi îl învaţă, el, în mod contrar, îşi tunde părul în ideia că Ivan nu va avea de ce să îl apuce.

Miliarde tocate pe ideile halucinante ale lui Ivan

Nu putem să trecem cu vederea o chestiune care ţine de viaţa noastră, a tuturor românilor. Aşezat pe funcţia de procuror şef, Gh. Ivan, pe fondul său oligo-paranoid, a considerat că poate folosi banul public aşa cum îşi doreşte.

În acest sens, prevalându-se de aşa – zise „surse informative”, surse de el inventate, şi-a permis, aşa cum am demonstrat în repetate situaţii, să folosească mijloace tehnice teribil de costisitoare, doar pentru a-şi satisface ideile halucinante.

IVAN NU A ŞTIUT ŞI NU A ÎNŢELES NICIODATĂ CĂ INFORMAŢIA, ÎN PESTE 90% DIN SITUAŢII, DIN PUNCT DE VEDERE INFORMATIV SURSA ESTE MAI IMPORTANTĂ DECÂT ÎNSĂŞI INFORMAŢIA. Neînţelegând acest deziderat, Ivan Ghiţă a făcut jaf din banul public. A cheltuit zeci de miliarde de lei în stilu-i caracteristic, adică fără discernământ. Ce ar fi însemnat dacă Inspecţia Judiciară ar fi constatat că la un obiect material al unui dosar cu valoare de un milion de lei, în mod nejustificat Gh. Ivan a folosit mijloace tehnice care au costat statul cinci milioane de lei?

Ivan are o scăpare doar în propria-i accepţie, pretinzând că statul îşi recuperează aceşti bani prin intermediul cheltuielilor judiciare, dar el nu ştie că acestea nu pot fi niciodată egale cu despăgubirile civile. Tocmai de aceia solicităm oficial şi imperativ DNA-Structura Centrală şi Curţii de Conturi a României, prin Camera de Conturi a Judeţului Galaţi, efectuarea unui control numai sub acest aspect, începând cu octombrie 2008 până la zi, pentru a se constata crasa bătaie de joc făcută de Gh. Ivan asupra bugetului de stat. Să mai adăugaţi la acest dezmăţ financiar şi cheltuielile cu activităţile colaterale de cadru universitar, în care foloseşte maşinile şi personalul DNA-ST Galaţi, şi veţi constata unde este o importantă parte din banii noştri, care în loc să fie folosiţi pentru logistică şi personal au fost şi sunt cheltuiţi de acest individ care, în paranteză fie spus, cu bani de la sora portocalică prin Italia şi-a întreţinut familia, şi-a mai cumpărat un apartament în Bucureşti şi un autoturism.

Dar toate acestea se întâmplă din cauză că un vechi principiu roman CULPA INALIGENDO” – adică „greşită alegere” – s-a manifestat deplin în ceia ce-l priveşte pe Ivan Gh.

Era arhicunoscut că Ivan, alături de Mihaela Aghiniţei se făcea vinovat de arestare nelegală, represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi alte infracţiuni şi că locul lui nu este în aerul rarefiat al JUSTIŢIEI. Cu toate acestea, a fost trimis ACOLO. Consecinţele sunt hidoase.

Gelu CIORICI 14 - decembrie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Aceşti habarnişti

Indivizii aceştia, care, cică, sunt ai noştri şi care hotărăsc,în ...

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...

Cică se vrea veceu

Aflăm că în laboratoarele Primăriei Galaţi s-a pus la copt ...