logoImpact EST nr. 853 - 18.01.2021

desc-p-bugetarLucian­-Puiu Georgescu este profesor doctor inginer al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi (UDJ). Pe lângă activitatea didactică de la universitatea de stat, dl PLG este şi membru al Consiliului ARACIS, adică tot la stat, preşedinte al Senatului UDJ, adică tot la stat, manager de proiecte … cu statul şi PFA, tot cu statul.

Acum, odată cu includerea sa pe poziţia a treia în lista de candidaţi pentru Senat, din partea pesede (tot de stat!), domnul preşedinte al Senatului UDJ are misiunea de a se face muscamor, dar din acela de tip „zepelin”, alcătuit dintr-o bandă lată cât scociul lat, dar lipicioasă pe ambele părţi, încât muştele să rămână cu aripile sau picioarele lipite de ea. În cazul nostru, muştele sunt fraierii captivi ai acestui partid.

Desigur, pesede are nevoie de notorietatea sa, căci primii doi din listă sunt nişte nimeni cu bani şi cu datorii, dar şi uşor ghiolbani pentru instituţia Senat. Dar şi PLG are nevoie de pesede pentru a-şi consolida relaţiile cu Primăria, CJG şi APM, dar mai ales cu societăţile comerciale ale acestora.

În două episoade, vă vom prezenta personajul în toată splendoarea sa.

 

549.000 lei în conturi

 

Deci, social-democratul nostru are patru surse de venit, toate de la stat. În anul fiscal 2015 (a refuzat să-şi depună declaraţia de avere la UDJ, motivând că n-are funcţie de conducere, dar primeşte un spor de 30% la salariu pentru că este preşedintele Senatului. În anul fiscal 2015, LPG a câştigat din activitatea didactică 61.514 lei noi, ca manager de proiecte a câştigat, tot de la UDJ, 224.155 lei, iar ca membru al ARACIS a câştigat doar 44.457 lei noi. Ca persoană Fizică Autorizată (PFA) a câştigat pe consultanţă şi expertiză, 353.287 lei. Totalul câştigului său într-un an de zile este unul fabulos: 638.956 de lei noi. Vă daţi seama ce înseamnă să câştigi de la stat, într-un an de zile, circa 6,4 miliarde de lei vechi?! Dar el poate trăi numai din dobânzi, căci în 2014 avea în conturi circa 2,5 milioane de lei, iar în 2015 a mai depus peste trei milioane de lei. În total, 549.000 lei puşi deoparte, situaţie care îi conferă o leafă zilnică de 1218 lei, inclusiv sâmbăta şi duminica! Deci, el câştigă cât 365 de inşi într-un an! Adică se mulează pe social-democraţie, ca ghebosul pe asfalt!

Dar noi nu judecăm, nu avem putere de decizie. Doar că ni se pare imoral să sugi de la stat în paralel cu obiectul de activitate de cercetare şi expertiză al UDJ. Cât de legal este, e de domeniu DNA. Dacă am avea!

Revenind la declaraţia de avere social-democrată, să mai punctăm, că noi am ştiut să o obţinem, chit că proful pesedist a refuzat să o depună la UDJ, cum îl obliga funcţia de conducere pe care o deţine.

Între 2003 şi 2014 el&familia şi-au cumpărat un autoturism Tacuma şi două Mercedesuri. Între 1985 şi 2015 au adunat în seif bijuterii în valoare de 65.000 de lei. În conturi au adunat 234.000 de euro, 1.331.000 lei noi şi 156.000 USD. În 2006 au avut un credit de 92.000 de euro, dar este deja achitat. Familia Georgescu mai deţine în Galaţi o vilă de 200 mp şi un teren de 694 mp, un apartament de 65 mp tot în Gaslaţi şi un altul de 64 mp, situat în Bucureşti. Soţia sa a câştigat în 2015 ca medic al Spitalului Regional Tours din Franţa, suma de 101.200 de euro.

 

Expunerea politică şi avantajele ei

 

Conform acelor patru direcţii de activitate plătită, LPG este extrem de ocupat. Mergând la Senat, va avea încă patru zile pe săptămână de activitate în plen. Dar nu cred că va accede din poziţia a treia, aia de pe bancheta din spate, interesul său fiind acela de a-şi consolida poziţia în faţa partenerilor – directori pesedişti de firme şi agenţii de stat, cu care are contracte uriaşe ca PFA.

Aruncându-se în spaţiul politic ca candidat social-democrat, LPG nu face decât să dovedească faptul că toate contractele care i-au fost atribuite au fost la comandă politică (Apă Canal, Agenţia de Protecţia Mediului, Consiliul Judeţului Galaţi), dar de aici este treaba DNA. Sigur că sărind în lista pesede ca broasca-n beton, a stârnit amintirile unora care ne-au spus că LPG era foarte apreciat şi înainte de 1989, ajungând până şi membru al CC al UTC, seriozitate care l-a proiectat pe locul patru în capitalism, ca cei mai bine plătiţi universitari de stat. Despre ETICĂ nu e cazul să discutăm în biserica UDJ unde Codul Deontologic este încălcat cu nonşalanţă şi de rectorul Iulian Bîrsan, care şi-a deschis un institut de cercetare la Vânători şi unde l-a înfipt director pe prorectorul Ştefan Baltă, aşa ca să-l facă şi pe el de etică din cap până-n picoare.

Deci, LPG este directorul Centrului European de Cercetare în Domeniul Mediului, care funcţionează în cadrul UDJ Galaţi şi tot ce contractează şi face el ca PFA pe consultanţă şi expertiză în zona de mediu, încât a câştigat în 2015 353.287 lei noi, se poate face în acest centru care este dotat cu absolut tot ce-i trebuie.

Are LPG măcar ceva AMC-uri prăfuite în sediul din strada Muzicii? Aşteptăm reacţia DNA.

 

Ce etică, care deontologie?!

 

Trăind şi muncind în chip pesedist, în ditai modul capitalist, LPG&conducerea UDJ n-au treabă cu Codul de Etică şi Deontologie al UDJ, care spune:

Art. 46 – „ Loialitatea faţă de universitate presupune obligaţia fiecărui membru al comunităţii academice de a acţiona în interesul universităţii”…

Art. 47 lit. c: „ Angajarea unor activităţi în afara universităţii care constituie concurenţă neloială în condiţiile legii”…

Art. 49 alin. 2: „ Conflictul de interese reprezintă o situaţie în care un cadru didactic, de cercetare sau auxiliar ori o societate la care acesta este asociat sau acţionar, are interese personale ori patrimoniale contrare sau neloiale universităţii, exercitate astfel încât să nu influienţeze negativ realizarea obiectivă a atribuţiilor funcţiei ocupate sau să afecteze votul în cadrul organelor colegiale de conducere.”

Va urma

 

 

Gelu CIORICI 4 - noiembrie - 2016

One Response so far.

  1. stanciu anton spune:

    maestre Gelu Ciorici, va propun sa loviti si mai sus de centura, poate gasiti o moaca mai agreabila ! sunt destule pe taramul asta, al politichiei galatene…mai sapati !

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ce troc! Dai mită 1

Da, dar eu şi sămtămânalul pamfletistic Impact-est nu avem voie ...

Fără portbagaj şi

Poliţiştilor locali, mai ales celor de la rutieră, care câştigă ...

Ciorici a picat la p

În sfârşit a venit vremea ca tizul meu întru nume ...